INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  MAROC - PORTUGALIA 1-0

Rătăcit în labirint » Cristiano Ronaldo a părăsit în lacrimi Campionatul Mondial din Qatar, după doar un gol marcat în 5 meciuri

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 08:09 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 08:51

Nu a fost Mondialul lui Ronaldo. Cu un singur gol reușit în cinci meciuri, Cristiano a plecat devreme acasă, frustrat și foarte trist. A reușit să devină primul fotbalist care înscrie la 5 CM diferite. Dar nu a mai putut, la 37 de ani, să fie și jucătorul care trage echipa după el pe teren, cum a făcut-o rivalul Messi cu Argentina. 

Tracasat și de despărțirea cu scandal de Man. United, căpitanul Portugaliei nu a reușit să ofere fotbalul său obișnuit nici în 1sfertul" cu Maroc, când lusitanii aveau atâta nevoie. Introdus în minutul 51, în locul lui Rúben Neves, CR7 n-a avut nicio ocazie clară de gol, nici nu a creat vreuna. N-a mai fost motorul campioanei Europei din 2016 și a rămas cu marele regret de a nu fi mers mai departe.

Naționala Braziliei ar lua în calcul bomba anului în fotbalul mondial! Neymar s-ar alege cu un selecționer stelar, dacă iese
BRAZILIA
Naționala Braziliei ar lua în calcul bomba anului în fotbalul mondial! Neymar s-ar alege cu un selecționer stelar, dacă iese

Paradoxul singurătății lui Cristiano Ronaldo

„Lucrurile pe care le făcea odată nu i-au mai reușit acum deloc. Este uman, numai că doar el nu o recunoaște”, l-a caracterizat Gazzetta dello Sport, acordându-i nota 5. Cristiano știe că a fost ultimul Mondial la care participă și a ieșit din scenă singur. 

„Paradoxul perfect al omului cu cei mai mulți urmăritori pe rețelele de socializare”, a remarcat același ziar roz. Cristiano s-a grăbit să plece de pe gazon, în timp ce colegii săi erau dărâmați de durere și așteptau să fie consolați pentru înfrângere. S-a dus să se ascundă în vestiar pentru a plânge amar, urmat numai de un angajat al federației. Ronaldo visa la o semifinală cu Franța și apoi la confruntarea pentru titlu cu Argentina lui Messi. În sprijin i-a sărit și sora sa, Elma Aveiro: „Au omorât un om, o echipă și o națiune. Afară cu Fernando Santos!”.

Semnează Cristiano Ronaldo cu Al-Nassr?

A ieșit din lumina reflectoarelor și a trecut ca o vijelie prin zona mixtă, fără a schimba vreun cuvânt cu presa. Hohotul de plâns e imaginea cea mai clară a despărțirii de un mare campion, căruia nu îi mai rămâne decât să semneze cu Al-Nassr ca să coboare de pe piedestalul pe care l-a acaparat atâția ani. Niciun record nu mai contează acum, le-a doborât aproape pe toate, dar va rămâne fără finală sau Mondial câștigat. 

Cu tristețe, visul s-a încheiat sâmbătă, a fost frumos atât cât a durat. M-am dedicat mereu echipei naționale și am lăsat totul pe teren. N-o să întorc niciodată spatele Seleção.

-Cristiano Ronaldo, căpitan Portugalia

Cristiano Ronaldo nu se retrage

La mai puțin de 24 de ore de la eliminarea din „sferturi" la Mondiale, Ronaldo a ieșit public cu primele declarații. Căpitanul a asigurat că nu se va retrage de la națională: Să câștig titlul mondial cu Portugalia a fost visul cel mai mare și mai ambițios al carierei. Din fericire, am cucerit o mulțime de trofee de dimensiune internațională. Am luptat cu toate puterile pentru echipa națională, marcând mereu în cele cinci Mondiale la care am luat parte, alături de mari jucători și susținut de milioane de fani". 

196 de selecțiiare Cristiano Ronaldo la naționala Portugaliei. A egalat recordul mondial de meciuri la reprezentativă deținut de kuweitianul Bader Al-Mutawa

Nu regret că n-am început cu Ronaldo! Echipa a jucat foarte bine cu Elveția. Cristiano e un jucător uriaș, care a intrat când am decis că e nevoie de el. Eram convinși că o să ajungem în finală și că o să cucerim trofeul.

- Fernando Santos, selecționer Portugalia

Fernando Santos va fi dat afară?

Eliminat de Maroc, selecționerul Portugaliei nu a evitat subiectul despărțirii de națională. „Vom merge la Lisabona și, așa cum se întâmplă mereu, voi discuta cu președintele federației pentru a vedea ce e mai bine pentru Portugalia. Sunt aici din 2014 și mereu am vorbit cu președintele. Nu contează asta acum. Să-mi dau demisia nu face parte din vocabularul meu”, a declarat Fernando Santos, potrivit A Bola. Presa lusitană scrie însă că e probabil ca, în următoarele zile, Santos să fie dat afară. 

„Acest «central» e nebun și arogant”

Autorul unei mari ratări în prelungiri, Pepe, care a jucat cu fractură la mână, s-a luat de arbitrul Facundo Tello. „Este inacceptabil să fim fluierați de un arbitru argentinian, mai ales după ce declarase Messi cu doar o zi mai devreme! Am avut cel mai slab arbitru de la acest Mondial. Nu s-a jucat, practic, fotbal în partea secundă. 

Acest «central» e nebun și arogant, ne răspundea mereu urât când îl întrebam ceva. De când Spania a fost trimisă acasă, au avut misiunea să ne elimine și pe noi”. Și Bruno Fernandes a explodat: „Să-i ia naiba de arbitri! Am avut în prima repriză un penalty evident. Nu se poate să fii arbitrat de unul dintr-o țară încă rămasă în competiție”. 

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Condiții excelente, rezultate slabe

Citește și:

Neymar nu a mai rezistat » Cum a reacționat după demisia lui Tite: „Vorbeai urât despre mine, dar uite că destinul are simțul umorului”

„Uite, așa câștigi un Mondial!” » Englezii au scos din arhivă un videoclip din 2018, cu Harry Kane exersând de la 11 metri cu o legendă a rugby-ului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează