INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CROAȚIA - BRAZILIA 1-1 (2-4 LA PENALTY-URI)

Mesajul impresionant al lui Pele pentru Neymar, după ce fotbalistul a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea retrage din naționala Braziliei: „Continuă să ne inspiri, iar eu voi continua să sărbătoresc fiecare gol al tău”

FOTO: Imago +11   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 decembrie 2022 14:17 / Actualizat sambata, 10 decembrie 2022 15:08

Văzută drept favorită la câștigarea Campionatului Mondial, Brazilia a fost eliminată în sferturi de Croația (1-1, 2-4 la penalty-uri).

Neymar (30 de ani) a fost extrem de afectat după meciul disputat vineri și a vorbit despre viitorul său la naționala Braziliei.

„Acum înțelegeți?” » Ce nu s-a văzut la TV în cel mai încins moment din Argentina - Țările de Jos, când Lautaro Martinez se îndrepta către punctul cu var. Olandezii, disperați să-l facă să rateze
ȚĂRILE DE JOS - ARGENTINA 2-2 (3-4 la penalty-uri)
„Acum înțelegeți?” » Ce nu s-a văzut la TV în cel mai încins moment din Argentina - Țările de Jos, când Lautaro Martinez se îndrepta către punctul cu var. Olandezii, disperați să-l facă să rateze

Neymar, viitor incert în națională

După eliminarea dramatică, Neymar a fost extrem de afectat, lăsând să se înțeleagă că ia în calcul retragerea de la națională.

„Încă sunt tensionat după meci și nu gândesc limpede. Să spun că ăsta e finalul meu la națională ar însemna să mă precipit. Dar nu pot garanta nimic.

Trebuie să mă gândesc la ce e mai bine pentru mine, dar și ce e mai bine pentru națională. Nu pot garanta că voi fi la următorul Campionat Mondial”, a spus Neymar, citat de As. 

Te-am văzut crescând, te-am încurajat în fiecare zi și, în sfârșit, te pot felicita pentru că mi-ai egalat numărul de goluri marcate la echipa națională a Braziliei. Amândoi știm că acesta este mult mai mult decât un număr. Cea mai mare datorie a noastră ca sportivi este să-i inspirăm pe alții. Să fim o sursă de inspirație pentru colegii noștri de astăzi, pentru generațiile următoare și, mai presus de toate, pentru toți cei care iubesc sportul nostru. 

Din păcate, nu este cea mai fericită zi pentru noi, dar tu vei fi mereu sursa de inspirație la care mulți aspiră. Am învățat că, cu cât trece mai mult timp, cu atât mai mult crește moștenirea noastră. Recordul meu a fost stabilit în urmă cu aproape 50 de ani și nimeni nu a reușit să se apropie de el până acum. Ai ajuns acolo, puștiule. Asta arată măreția realizărilor tale, Neymar Jr. 

Dar știi, ca și mine, că niciun număr nu este mai mare decât bucuria de a ne reprezenta țara. Am 82 de ani și, după atâta timp, sper că v-am inspirat cumva să ajungeți până aici. Mai mult decât atât, sper că reușita ta va inspira milioanele de oameni care te urmăresc și îi va determina să sfideze ceea ce pare imposibil. Moștenirea ta este departe de a se fi încheiat. Continuă să ne inspiri. Voi continua să lovesc cu pumnul în aer de fericire la fiecare gol pe care îl înscrii, așa cum am făcut-o la fiecare meci în care te-am văzut pe teren.

- Pele

Neymar l-a egalat pe Pele ca golgheter al Braziliei

Cu golul contra Croației, Neymar a ajuns la 77 de goluri pentru Selecao, egalându-l pe marele Pele în topul celor mai buni marcatori brazilieni la națională.

Neymar a înscris cele 77 de goluri în 124 de meciuri, Pele a avut nevoie de 92. În Qatar, Neymar a înscris două goluri în 3 partide. Punctase și la 4-1 cu Coreea de Sud.

VIDEO Ciprian Marica: „Nu cred că se aștepta cineva ca Brazilia să fie eliminată de Croația”

Citește și: 

Dărâmão! Brazilienii, năpădiți de lacrimi după ce au fost eliminați de la Mondial

Scandal după Țările de Jos - Argentina! Messi, jigniri în direct către adversarul care venise să-i ceară socoteală: „La ce uiți, prostule?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
markksson
markksson  •  11 Decembrie 2022, 11:58

Pele: "Voi continua să lovesc cu pumnul în aer de fericire la fiecare gol pe care îl înscrii ...". Sunt curios ce face la fiecare simulare a lui Neymar.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  11 Decembrie 2022, 05:04
Postat de elgabri pe 10 Decembrie 2022, 14:54

Pacat ca nu o sa mai vedem circ cand ne uitam la fotbal acum o sa trebuiasca sa mergem chiar la Circ ;))

pai la mimao e circ continu.. doar ddb ... cred ca stii de unde vine ddb.. o sa va numiti in curand ddf...

enigmaticul
enigmaticul  •  10 Decembrie 2022, 18:04

Poate începe ”dansul porumbelului”, de acum avre timp, berechet!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează