INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CROAȚIA - BRAZILIA

EXCLUSIV Fotbalistul din Superligă care i-a fost adversar portarului-erou de la Mondial: „Știam că e uimitor! Penalty-urile sunt punctul lui forte”

Dominik Livakovic a fost eroul Croației în „optimea” cu Japonia / Sursă foto: Guliver/Getty Images +15   FOTO
Dominik Livakovic a fost eroul Croației în „optimea” cu Japonia / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2022 01:45 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 09:59

Antonio Jakolis (30 de ani), fost internațional croat de tineret, sub contract cu FC Argeș, vorbește despre șansele Croației în „sfertul” cu Brazilia de la Mondial și îl caracterizează pe goalkeeper-ul-erou al ex-iugoslavilor, Dominik Livakovic, cel care are misiunea de a bloca și naționala Seleção, după ce a făcut minuni cu Japonia.

  • Croația - Brazilia, primul „sfert” de la Campionatul Mondial, se dispută vineri, de la ora 17:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1.

Jakolis, fost la CFR Cluj și FCSB, l-a urmărit îndeaproape pe Livakovic în sezonul anterior, atunci când fosta lui echipă, Šibenik, a înfruntat-o în campionat pe Dinamo Zagreb, gruparea la care joacă portarul-vedetă al Croației. În vârstă de 27 de ani, Livakovic e cotat la 8,5 milioane de euro și are 38 de apariții la vicecampioana mondială, unde e titular absolut.

Antonio Jakolis, despre eroul Livakovic: „Un băiat bun și un goalkeeper și mai bun!”

„Știam că Livakovic e uimitor la penalty-uri, așa că nu m-am îndoit în niciun moment că n-o să avansăm în runda următoare. L-am întâlnit în sezonul trecut. E un băiat foarte bun și un goalkeeper și mai bun! Penalty-urile reprezintă unul dintre punctele lui forte și cred că va deveni unul dintre portarii cei mai respectați în următorii ani. Au fost multe emoții în meciul cu Japonia, dar în final totul s-a terminat cu bine, mulțumesc lui Dumnezeu.

Totul este posibil contra Braziliei! Sigur, au o echipă foarte bună, dar și noi avem o națională foarte respectată, cu siguranță vor da tot ce au mai bun și vor face tot posibilul pentru a câștiga”, a afirmat Jakolis, în dialogul purtat cu GSP.ro.

Dominik Livakovic, eroul Croației în „optimea” cu Japonia

Livakovic a parat 3 dintre cele 4 penalty-uri trase de japonezi la loviturile de departajare și i-a calificat astfel mai departe pe croați. Goalkeeperul lui Dinamo Zagreb e un specialist la penaltyuri. A apărat două și împotriva lui CFR Cluj, în urmă cu doi ani, în turul II din Champions League (primul lui Deac, în timpul regulamentar, altul lui Golofca, la loviturile de departajare).

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Portugalia și-a găsit vrăjitor! » Povestea lui Goncalo Ramos, revelația Mondialului. A egalat o performanță ce rezista de 88 de ani

Gianni Infantino se laudă cu turneul din Qatar: „Cel mai bun Mondial din istorie” » Câți oameni s-au uitat până acum la TV

Cristiano Ronaldo, din nou în centrul atenției » Ce a făcut la o zi după Portugalia - Elveția

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează