Leo Messi: „Au un potențial teribil” » „Puricele” a ales cele 4 echipe care se vor bate pentru titlul mondial în Qatar

Leo Messi, Foto: Captura @Movistar Plus
Leo Messi, Foto: Captura @Movistar Plus

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 14:00 / Actualizat vineri, 18 noiembrie 2022 12:53

Lionel Messi (35 de ani) a alcătuit lista cu aspirantele pentru titlu la Campionatul Mondial din Qatar și a așezat în frunte Brazilia și Franța, „foarte puternice și omogene”, Spania, „tânără și cu idei clare”, dar și Argentina, „mai așezată și care o va lua „pas cu pas”.

Cu câteva zile înaintea startului Cupei Mondiale, Leo Messi a acordat un interviu la „Universo Valdano”, în care dă cărțile pe față în privința favoritelor la proximul turneu final, dar și a aspectelor esențiale ale fotbalului actual. 

Echipă de Mondiale! » Gazeta Sporturilor este singura redacție din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar, în afara deținătorului de drepturi TVR
MEDIA
Echipă de Mondiale! » Gazeta Sporturilor este singura redacție din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar, în afara deținătorului de drepturi TVR

Leo Messi: „Fotbalul s-a tacticizat prea mult”

„Cred că fotbalul s-a schimbat foarte mult. Este din ce în ce mai greu să găsești un jucător extraordinar. Pentru că de la vârste mici ești forțat că joci într-un anumit fel, nu mai poți veni cu nicio surpriză. Totul s-a modificat în multe aspecte și a devenit mult mai tacticizat. Astăzi, orice echipă poate crea probleme fără a dispune de vedete sau fotbaliști exponențiali. Nu mai există adversari de care să treci fluierând, pentru că te studiază și aleg tactica potrivită și o organizare foarte bună a jocului”.

Leo Messi: „Avem un grup frumos, de care mă bucur mult"

Totuși, „Puricele” are mai multe favorite la titlul suprem care se va decerna în Qatar. „În primul rând vin Brazilia și Franța, două echipe foarte puternice și cu grupuri omogene, care au stabilitate de mai mulți ani. Nici Spania nu este de neglijat, pentru că și-a dezvoltat o formație tânără, cu ideile clare de joc, are câțiva puști valoroși și cu mult talent”.

Cât despre Argentina, Messi crede că traseul către vârf trebuie să fie luat „pas cu pas”, cu răbdare și beneficiind de „un grup mai frumos, de care mă bucur mai mult”, aluzie la precedentul Campionat Mondial în care naționala „pumelor” a părăsit prematur competiția. „Acum, cu Scaloni, care are o personalitate foarte specială, este un antrenor bun și comunicăm excelent, totul este altfel”.

Cotele la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar

  • Brazilia - 5,00
  • Argentina - 7,00
  • Franța - 8,00
  • Anglia - 9,50
  • Spania - 9,50

Față de echipele nominalizate de Messi, bookmakerii o văd în top 4 și pe naționala Angliei.

Leo Messi: „Aș vrea să fiu invizibil”

Leo nu putea ocoli subiectul legat de popularitatea de care se bucură în public. 

„Să fii Messi are și o parte proastă. Există multe lucruri, situații, în care mi-aș dori să rămân invizibil. Uneori, nu vrei să atragi atenția și să simți că toată lumea e cu ochii pe tine. Accept sfaturi de la soție și de la apropiați. O cunosc de când aveam 7 ani, când am ajuns la Barcelona ne vedeam o dată pe săptămână. Cel mai mult mă bucur când mergem în vacanțe, cu familia și prietenii, atunci nu mă simt atât de urmărit peste tot. Mă simt ceva mai normal”.

Franța are un potențial teribil, jucători de top și un selecționer stabil. Brazilia are un grup de mare calitate, echilibrat, are un 9 și pe Neymar. Noi avem însă mulți jucători în formă. 

- Leo Messi, căpitan Argentina

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cum arată cele 8 stadioane ale Cupei Mondiale Qatar 2022

Răzbunarea lui Ten Hag! Ce îl așteaptă pe Cristiano Ronaldo la revenirea la Manchester United, după Cupa Mondială din Qatar

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
bozo76
bozo76  •  16 Noiembrie 2022, 07:05

Parca nu mai e atmosfera aceea. Campionatul mondial din Mexic a fost ceva ce astia ar cumpara cu aur jos. De fapt, ca sa mai zicem. Doua campionate finale fara italia parca nu suna bine.

anticircotas
anticircotas  •  15 Noiembrie 2022, 17:32

Eu aş miza pe Germania...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează