INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2

„Messi are mingea la mijlocul terenului și voi vă uitați la el! Scoateți-vă telefoanele și faceți o poză el, dacă la asta vă stă gândul” » Noi părți din discursul memorabil al selecționerului Arabiei Saudite

Herve Renard, în timpul meciului Arabia Saudită - Argentina  / foto: Guliver/Getty Images
Herve Renard, în timpul meciului Arabia Saudită - Argentina / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 10:07 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 10:40

Herve Renard (54 de ani), antrenorul Arabiei Saudite, e unul dintre tehnicienii în vogă de la Campionatul Mondial din Qatar, în special datorită discursului memorabil ținut la pauza meciului cu Argentina, câștigat de naționala saudită cu 2-1.

Speech-ul motivațional al selecționerului francez a făcut înconjurul internetului în ultimele două zile, microbiștii apreciind modul în care Herve Renard a reușit să-și mobilizeze echipa în fața vedetelor de sute de milioane de euro din naționala Argentinei.

Avea toate răspunsurile, dar Argentina l-a ignorat în Qatar! Kun Aguero, analiză PERFECTĂ cu 7 luni înainte de umilința cu Arabia Saudită: „Scaloni, îți dau TOATE datele! Arată-le băieților!”
ARGENTINA - ARABIA SAUDITĂ 1-2
Avea toate răspunsurile, dar Argentina l-a ignorat în Qatar! Kun Aguero, analiză PERFECTĂ cu 7 luni înainte de umilința cu Arabia Saudită: „Scaloni, îți dau TOATE datele! Arată-le băieților!”

Cum și-a mobilizat Herve Renard jucătorii la pauza meciului cu Argentina

În tentativa de a-i conecta pe jucătorii săi la miza meciului, selecționerul a apelat inclusiv la un truc menit să trezească orgoliul acestora: „Ce facem? Presiunea înseamnă să urci în ofensivă. Messi are mingea la mijlocul terenului și voi vă uitați la el! Scoateți-vă telefoanele și faceți o poză cu el, dacă la asta vă stă gândul.... Cei din față, în apărare, trebuie să preseze”

„Nu simțiți nimic? Nu credeți că sunteți capabil să întoarceți rezultatul? Haideți, băieți, asta înseamnă Campionatul Mondial! Trebuie să dați totul”, le-a mai spuns Renard, potrivit AS

Avem un antrenor nebun. Ne-a motivat la pauză, ne-a spus lucruri care ne-au făcut să vrem să mâncăm iarba. Înainte de meci, la discursul premergător meciului, jur că plângeam. Ne-a motivat atât de tare încât nu mai puteam aștepta ca meciul să înceapă.

- Abdulellah Al-Malki, mijlocaș Arabia Saudită

Scene memorabile în vestiarul Arabiei Saudite, la pauza șocului cu Argentina

Herve Renard face minuni la cârma Arabiei Saudite. A calificat selecționata de seniori la Campionatul Mondial din Qatar, unde a șocat întreaga lume cu rezultatul de la primul meci, 2-1 cu Argentina, una dintre favoritele la trofeu!

Fotbaliștii saudiți au fost împinși de la spate, motivați suplimentar de discursul ținut de antrenorul francez la pauză. Un videoclip cu acesta a ajuns pe rețelele de socializare și a devenit viral în scurt timp.

Mai întâi, pe un ton calm, Renard spune în limba engleză: „În primul rând, a durat doar câteva minute ca să primim gol. Se întâmplă în fotbal, este vina noastră. Am împins, am împins, am avut câteva ocazii, dar nu a fost suficient”.

Ulterior, a ridicat tonul, a început să țipe și să gesticuleze puternic: „Nu am avut destulă intensitate. Mai mult! Mai mult! Talentul vostru va face diferența! Rămâneți calmi, mai avem 45 de minute! Fiți concentrați, haideți!” Traducătorul le-a redat fotbaliștilor mesajul cu aceeași ardoare, țipând la rândul său. Fotbaliștii au ascultat atent, iar la final au aplaudat puternic, în cor.

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar: 

VIDEO Avea toate răspunsurile, dar Argentina l-a ignorat în Qatar! Kun Aguero, analiză PERFECTĂ cu 7 luni înainte de umilința cu Arabia Saudită: „Scaloni, îți dau TOATE datele! Arată-le băieților!”

„Messi s-a vândut diavolului” » Investigație EXPLOZIVĂ: zeci de milioane pentru „spălarea” unui șeic acuzat de asasinate și dispariții! Cristiano a zis NU

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  26 Noiembrie 2022, 07:59
Postat de concret pe 25 Noiembrie 2022, 11:26

Un antrenor foarte bun!

nu e antrenor.. e selectioner! bravo lui pana la urma!

traian_v
traian_v  •  25 Noiembrie 2022, 17:08

Alo, GSP, mai incercati la traducerile din engleza sau franco-engleza. Poate va iese mai bine data viitoare. Sa se uite si Edi la clip-ul asta, poate invata ceva.

sadiq
sadiq  •  25 Noiembrie 2022, 17:06

Cum sa motivezi in Romania niste manelisti ? Ei nu inteleg ce vrei sa spui cand vb de onoare , valori umane, mandrie. Pt ei mandrie inseamna sa-ti cante maneaua in ulimul model de "bolid". Nu conteaza daca au unde locui.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează