6500 de morți pe șantiere, dar FIFA le cere țărilor să se „concentreze pe fotbal, nu pe drepturile omului”

Articol de - Publicat vineri, 04 noiembrie 2022 12:50 / Actualizat vineri, 04 noiembrie 2022 12:50

FIFA le-a trimis scrisori tuturor țărilor calificate la Mondial să nu mai critice Qatarul pentru nerespectarea drepturilor omului. 6.500 de imigranți ar fi murit pe șantierele turneului final, din 2010. 

De când Qatarul a primit organizarea Mondialului 2022, în 2010, mass-media a atras în repetate rânduri atenția asupra nerespectării drepturilor omului în micuțul stat arab. Nu mai puțin de 6.500 de imigranți din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka și-ar fi pierdut viața muncind în condiții improprii pe șantiere, la ridicarea stadioanelor care vor găzdui cele 64 de meciuri.

Radunovic a desființat FCSB într-o singură frază!
FCSB
Radunovic a desființat FCSB într-o singură frază!

Însă o dată cu apropierea startului celui mai contestat turneu final, programată pe 20 noiembrie, FIFA încearcă să pună batista pe țambal. Pentru a preveni posibile proteste în timpul competiției, președintele forului mondial, Giani Infantino, și secretarul general Fatma Samoura au trimis scrisori tuturor federațiilor naționale ale echipelor calificate la CM 2022. Mesajul: „Concentrați-vă pe fotbal, nu pe drepturile omului".

În scrisoare se insistă pe faptul că FIFA „nu este o organizație politică, nu vom fi acolo ca să facem morală sau să judecăm. Toată lumea este binevenită, indiferent de origine, mediu, religie, sex, orientare sexuală sau naționalitate".

Harry Kane (Anglia) și Gareth Bale (Țara Galilor) se vor alătura altor șase căpitani europeni în intenția de a purta în Qatar o banderolă OneLove. Aceasta susține o campanie de-un sezon pentru integrare și împotriva discriminării, însă nu a fost aprobată deocamdată de FIFA. 

Citește și: 

Marca, detalii explozive despre retragerea lui Gerard Pique de la Barcelona: „Și Shakira a avut un rol”

Discursul care le-a cucerit inimile argentinienilor » Cum a condus Messi „pumele” către cel mai mare succes din ultimele decenii

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  04 Noiembrie 2022, 12:59

Chiar asa ce sunt alea drepturile omului? niste mofturi ! dupa mintea arabilor ce conteaza ca altii mor doar ei cativa sa o duca bine si sa si umfle conturile restul e politica, FIFA e o mafie care se ascunde sub fotbal .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează