Cele mai interesante statistici de la Campionatul Mondial din Qatar după terminarea grupelor » Ca mai mare asistență înregistrată pe un stadion de la finala Campionatului Mondial din 1994 + Cine a expediat cel mai puternic șut

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 decembrie 2022 11:58 / Actualizat duminica, 04 decembrie 2022 12:31

FIFA a publicat cele mai interesante statistici de la Campionatul Mondial din Qatar, după terminarea primei faze, cea a grupelor. 

La cele 48 de meciuri disputate în faza grupelor la turneul final din Golf au asistat 2,45 de milioane de spectatori. La meciul disputat între Argentina și Mexic, încheiat cu victoria „pumelor”, scor 2-0, a fost înregistrată cea mai mare asistență la un meci de campionat mondial de la finala Campionatului Mondial din SUA, din 1994. 

88.966 de spectatoriau asistat la partida Argentina - Mexic, disputată pe stadionul Lusail

Messi a stârnit un „război” pe Twitter între Lineker și Piers Morgan » „Atitudinea de fani Messi a celor de la BBC devine enervantă. Calmați-vă!” + Răspunsul dur primit instant
CM 2022
Messi a stârnit un „război” pe Twitter între Lineker și Piers Morgan » „Atitudinea de fani Messi a celor de la BBC devine enervantă. Calmați-vă!” + Răspunsul dur primit instant

Un milion de persoane au trecut până acum pragul festivalului FIFA Fan din Doha. Pentu prima dată în ultimii 20 de ani, patru naționale, din patru confederații diferite, au câștigat grupa de la Campionatul Mondial (Japonia, Maroc, Argentina / Brazilia, Țările de Jos / Anglia / Franța / Portugalia). 

Este pentru a doua oară în istorie când două echipe din Africa se califică în faza „optimilor” de finală. Senegal a terminat pe locul secund o grupă din care au mai făcut parte Țările de Jos, Ecuador și Qatar, în timp ce Maroc a câștigat grupa F, unde au mai fost Croația, Belgia și Canada. 

Prima dată când două naționale din Africa au reușit să treacă de faza grupelor a fost la Campionatul Mondial din 2014, din Brazilia. Atunci, Nigeria a terminat pe poziția secundă într-o grupă în care mai făceau parte Argentina, Bosnia și Iran, iar Algeria a încheiat tot pe locul doi o grupă cu Belgia, Rusia și Coreea de Sud. 

Coreea de Sud a fost a treia națională asiatică care s-a calificat în „optimile” de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, după Japonia și Australia, un record pentru Confederația Asiatică de Fotbal. Asiaticii au mai avut două echipe calificate în optimile turneului de final de campionat mondial în istorie: în 2002 au trecut de grupe Japonia și Coreea de Sud, în timp ce la Mondialul din 2010 s-au calificat în fazele superioare ale competiției tot Coreea de Sud și Japonia. 

Marocul a devenit prima națională africană din istorie care reușește să adune 7 puncte într-o grupă de Campionat Mondial.

Qatar a devenit națiunea cu numărul 80 ce participă la un turneu final de Campionat Mondial. 

FIFA a întocmit și topul celor mai puternice șuturi de la CM 2022

FIFA a întocmit un top al celor mai puternice șuturi de la Campionatul Mondial din Qatar. Din acest clasament nu lipsesc Cristiano Ronaldo și Lionel Messi. Mai jos, cele mai puternice șuturi și autorii acestora. 

  • 1. Luis Chavez (Mexic - Arabia Saudită) : 121,69 km/h
  • 2. Ritsu Doan (Japonia - Spania) : 120,04 km/h
  • 3. Niclas Fullkrug (Germania - Spania) : 118 km/h
  • 4. Cristiano Ronaldo (Portugalia - Ghana) : 117,39 km/h
  • 5. Marcus Rashford ( Țara Galilor - Anglia) : 115,63 km/h
  • 6. Gareth Bale (Țara Galilor - SUA) : 113,89 km/h
  • 7. Youssef En Nesyri (Maroc - Canada) : 113,23 km/h
  • 8. Cody Gakpo (Țările de Jos - Ecuador) : 111,98 km/h
  • 9. Lionel Messi (Argentina - Mexic) : 109,83 km/h
  • 10. Carlos Soler (Spania - Costa Rica) : 105,81 km/h.

VIDEO. Corespondență din Qatar // Piața de suveniruri din Doha

Citește și:

„Este o nebunie” » Prima reacție a lui Messi după calificarea în sferturile CM 2022

Cum se îmbogățesc fotbalistele din naționala SUA, după calificarea băieților în „optimi” la Mondialul din Qatar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează