Florin Răducioiu împarte un record uluitor cu Messi și cu Mbappe » A fost egalat în finala Campionatului Mondial

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 19:42 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 19:58

Florin Răducioiu (52 de ani) împarte un record senzațional cu argentinianul Lionel Messi (35 de ani) și cu francezul Kylian Mbappe (24 de ani). 

Finala Campionatului Mondial, câștigată de Argentina în fața Franței după executarea loviturilor de departajare, a reprezentat și un duel între Lionel Messi și Kylian Mbappe. 

E de neoprit! Ce a făcut Mbappe la doar 3 zile după ce a pierdut finala Mondialului
FRANȚA
E de neoprit! Ce a făcut Mbappe la doar 3 zile după ce a pierdut finala Mondialului

Răducioiu, record împărțit cu Messi și Mbappe

Messi și Mbappe au marcat atât în timpul regulamentar al finalei, cât și în reprizele de prelungiri, dar și la loviturile de departajare. Un singur fotbalist mai reușise asta în istoria Campionatelor Mondiale!

Este vorba de Florin Răducioiu. În sfertul de finală din 1994, România - Suedia, fostul mare internațional „tricolor” a înscris în minutele 88 și 101, apoi a transformat cu siguranță la loteria penalty-urilor. „Generația de Aur” era însă înfrântă.

România - Suedia 2-2, 4-5 la penalty-uri

  • Au marcat: Răducioiu (88, 101) / Brolin (78), K. Andersson 115)
  • Arbitru: Philip Don (Anglia)
  • Spectatori: 83.500
  • Cartonaș roșu: Schwarz (102)
  • La penaltyuri
    Mild - ratare, Răducioiu - gol
    K. Andersson - gol, Hagi - gol
    Brolin - gol, Lupescu - gol
    Ingesson - gol, D. Petrescu - ratare
    Nilsson - gol, I. Dumitrescu - gol
    H. Larsson - gol, Belodedici - ratare

ROMÂNIA: Prunea - D. Petrescu, Prodan, Belodedici, G. Popescu, Selymes - Lupescu - D. Munteanu (82 Panduru), Hagi, I. Dumitrescu - Răducioiu
Antrenor: Anghel Iordănescu

SUEDIA: Ravelli - Ljung, P. Andersson, Bjorklund (84 Kamark), Nilsson - Brolin, Mild, Schwarz, Ingesson - K. Andersson, Dahlin (107 H. Larsson)
Antrenor: Thomas Svensson

VIDEO. Florin Răducioiu, laude pentru Denis Alibec: "Un jucător cu calități ce vrea să demonstreze că nu e ca terminat fotbalistic"

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Francezii cer sancțiuni împotriva lui „Dibu” Martinez: „Vă dați seama ce grad de degradare?! Sper că va exista o plângere la FIFA”
PLÂNGERE
Francezii cer sancțiuni împotriva lui „Dibu” Martinez: „Vă dați seama ce grad de degradare?! Sper că va exista o plângere la FIFA”
Doi titulari ai Croației, implicați într-un scandal de proporții » Au sărbătorit bronzul mondial cu un slogan fascist
CROAȚIA
Doi titulari ai Croației, implicați într-un scandal de proporții » Au sărbătorit bronzul mondial cu un slogan fascist

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
Wexx
Wexx  •  22 Decembrie 2022, 06:19

Cum adică a transformat la "loteria penalty-urilor"? Penalty - lovitura de pedeapsa și se acorda in timpul jocului (90 mins + extra-time) Loterie - ar fi dacă s-ar alegerea castigatoarea prin aruncarea banului de catre arbitru.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  22 Decembrie 2022, 00:33
Postat de ionescugeorge77 pe 21 Decembrie 2022, 21:10

aiureli gsp iste ...pe nimeni nu intereseaza de raducioiu si recordul lui ...c erecord este acesta ?...inventat de voi ?

Daca te intereseaza, eu chiar m-am gandit la Raducioiu la aceasta finala, fix datorita acestui lucru. Nu aveam pe loc informatia ca doar Raducioiu mai reusise aceasta super performanta insa ma intrebam "oare in afara de Raducioiu a mai reusit cineva pana acum asta?" La fel cum daca un goalkeeper apara 3 penaltyuri imi zic "Oau, daca il apara si pe al patrulea il egaleaza pe Duckadam al nostru". Despre asta e vorba cand discutam despre recorduri. Ar trebui sa fim mandri...cand colo numai hate...

supereduardo10
supereduardo10  •  21 Decembrie 2022, 22:58
Postat de ionescugeorge77 pe 21 Decembrie 2022, 21:52

...record inseamna altceva ...nu ca a fost prezent intrun meci cu prelungiri ...care s a intamplat sa aiba si penaltyuri ...asta are trei goluri ceilalti 4 ...el a jucat intrun sfert de finala ceilalti intro finala ...

Bati campii , recordul e record. Sa dai 3 goluri cate 1 in 90 in prelungiri si la 11m nu are legatura faza in care s-a disputat. Sigur putem spune ca Mbape i-a depasit marcand 4 goluri :)) ar e o performanta rarisima. Pacat ca nu am prins semifinala avea supeechipa dar nu am avut arbitrajele Argentinei.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează