UPDATE / VIDEO Decizia luată de jucătorii Iranului, după amenințările macabre primite din partea autorităților de la Teheran! Ce au făcut în timpul imnului la meciul cu SUA

FOTO: GettyImags
FOTO: GettyImags

Articol de , - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 21:01 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 21:03

Autoritățile iraniene au amenințat că vor lua măsuri extreme împotriva familiilor fotbaliștilor de la națională, dacă aceștia ar fi refuzat să intoneze imnul la meciul cu SUA, decisiv la calificarea în „optimile” Campionatului Mondial. 

UPDATE 21:00 / VIDEO. Jucătorii Iranului au cântat imnul înaintea meciului cu SUA

Fotbaliștii Iranului, dar și oamenii din staff, de pe banca de rezerve, au intonat imnul de start înaintea partidei cu Statele Unite ale Americii. 

Jucătorii Iranului, amenințați că le vor fi torturate familiile dacă nu cântă imnul la meciul cu SUA

Conform surselor CNN, fotbaliștii naționalei conduse de portughezul Carlos Queiroz (69 de ani) au fost amenințați, de către Gărzile de Corp Revoluționare din Iran, că familiile lor vor fi torturate, dacă nu cântă imnul național la meciul cu SUA sau dacă participă la orice protest de natură politică împotriva regimului de la Teheran. 

Un număr mare de ofițeri de securitate iranieni a fost adus în Qatar pentru a analiza cu atenție comportamentul jucătorilor. Fotbaliștii naționalei Iranului nu au voie să discute cu străinii sau să fie surprinși alături de fani, în afara cantonamentului naționalei. 

Regimul dictatorial de la Teheran a plătit și mai mulți actori care să asiste la meciurile naționalei asiatice, pentru a arăta lumii întregi că naționala Iranului are parte de multă susținere din partea fanilor, notează CNN, citat de Daily Mirror

Jucătorii naționalei Iranului au refuzat să cânte imnul, ca reacție la protestele ce au loc în țara natală

În primul meci disputat de naționala Iranului la Campionatul Mondial din Qatar, 2-6 cu Anglia, jucătorii naționalei asiatice au refuzat să cânte imnul național , ca reacție la protestele declanșate în septembrie acasă, după moartea Mahsei Amini. o tânără care a fost arestată pentru că nu a purtat corect hijabul, apoi a fost bătută de poliție și a murit la spital.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Interviu cu un ziarist român, născut în Iran, după victoria istorică obținută în fața Tării Galilor, 2-0: „Eu folosesc cuvintele pentru a-mi câștiga existența, dar acum nu le găsesc!”

Citește și:

Totul merge șnur în Qatar » Organizare impresionantă la Doha: 8 detalii remarcate de reporterii GSP

Istvan Kovacs, din nou al patrulea oficial » La ce meci a fost delegat centralul din Carei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
mattteo
mattteo  •  30 Noiembrie 2022, 13:21
Postat de emil1986 pe 29 Noiembrie 2022, 18:13

De ce n-as crede???? Tu crezi ca acea tanara a fost ucisa doar pentru ca n-avea pusa cum doresc ei acea basma?

Daca a fost asa ceva, atunci e un eveniment regretabil si trebuie ca politia iraniana sa fie trasa la raspundere. Iti dai seama ca bataile si ce li se intampla barbatilor sunt mult mai dese si mai grave decat ce i s-a intamplat acelei fete. Multi au murit, dar nu s-a scris. Asta cu fata nici nu atiu daca e adevarata. E o știre care se vede ca a fost cosmetizata, se vede ca e facuta in asa fel incat sa aprinda un fitil, sa instige la o Revolutie. Chiar daca a fost o greseala, nu inseamna ca tot timeretul iranian ate dreptate sa renunte la religie, la vestimentatie, sa ceara sa traiasca la fel ca in vest intr-o societate laica. Asa incep toate nenorocitile, chiar daca acum ni se par lucruri minore. Vrei sa ajunga si ei cum au ajuns femeile in.l America?

mattteo
mattteo  •  30 Noiembrie 2022, 13:17

Sursele CNN ;))))) Ati ajuns sa faceti articole ca de ce si-au cantat oamenii imnul

alexiosas
alexiosas  •  29 Noiembrie 2022, 23:21
Postat de emil1986 pe 29 Noiembrie 2022, 18:13

De ce n-as crede???? Tu crezi ca acea tanara a fost ucisa doar pentru ca n-avea pusa cum doresc ei acea basma?

tu crezi ca le pasa de iranianca? sau de muncitorii morti? atunci de ce nu le pasa de yemeniti care mor de foame? de ce nu le pasa de camerunezii de limba engleza care sunt omorati zilnic de armata si militii care vorbesc franceza? de ce nu le pasa ca in Brazilia dupa ce a ajuns Lula presedinte,sustinatorii lui Bolsonaro sunt omorati pe strada? de ce nu le pasa de copii care mor zilnic de foame in tarile sarace? de ce nu le pasa de turcii omorati de bomba unui sinucigas? le pasa ca ISIS detine cam jumatate din petrolul irakian? le pasa de interesele proprii

Vezi toate comentariile (17)
Comentează