INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  FRANȚA - AUSTRALIA 4-1

FOTO Campioana mondială, cu motoarele turate la maximum! Franța, debut în forță la Campionatul Mondial: 4-1 cu Australia

Franța - Australia/ foto Imago Images +7   FOTO
Franța - Australia/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 23:00 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 23:00

Franța, campioana mondială en-titre, a început în forță CM 2022. „Cocoșii” s-au impus cu 4-1 în meciul cu Australia. Olivier Giroud a fost omul meciului, marcând 2 goluri.

  • Franța și Australia sunt în grupa D, alături de Danemarca și Tunisia

Toate rezultatele etapei #1 din grupele Campionatului Mondial

De când s-a întors Karim Benzema la națională, înainte de Euro 2020, Olivier Giroud a trecut pe banca rezervelor, dar nu a abandonat albaștrii. A continuat să joace de câte ori l-a chemat selecționerul Didier Deschamps. Cu Benzema accidentat la start de Mondial, Giroud era titular 100% în echipa lui DD. 

Și azi, atacantul lui Milan a înscris de două ori. După avertismentul australian (0-1 Goodwin), Rabiot a egalat și OG9 a punctat imediat pentru 2-1. Un gol simplu, cu poarta goală, și a ajuns la 50 de reușite în cel de-al 115-lea meci printre „cocoși". 

După ce Kylian Mbappé a făcut 3-1, Giroud a mai lovit o dată. 4-1, cu capul, egalând recordul lui Thierry Henry. 51! Încă un gol și Olivier va fi el singur cel mai prolific jucător din istoria naționalei Franței! La 36 de ani. 

Tot azi, și o veste rea pentru Deschamps. Lucas Hernandez s-a accidentat rău la genunchiul drept. Pare o leziune la ligamentele încrucișate.

Franța - Australia 4-1

  • Click AICI pentru statistici
  • A marcat: Rabiot 27, Giroud 32, 71, Mbappe 67 / Goodwin 9
  • Giroud a marcat golul cu numărul 51 pentru naționala Franței. E la egalitate cu Henry în clasamentul golgeterilor din toate timpurile pentru naționala Cocoșului Galic”

Franța - Australia, echipele de start:

Franța: Lloris - Pavard, Upamecano, Konate, L. Hernandez - Tchouameni, Rabiot - O. Dembele, Griezmann, Mbappe - Giroud
Rezerve: Areola, Mandanda, Thiram, Saliba, Guendouzi, Kounde, T. Hernandez, Kolo Muani, K. Coman, Varane,  Camavinga, Disasi, Fodana, Veretout
Antrenor: Didier Deschamps

Australia: Ryan - Atkinson, Souttar, Rowles, Behich - Mooy - Goodwin, McGree, Irvine, Leckie - Duke  
Rezerve: Maclaren, Kuol, Koracic, Vukovic, Cummings, Tillo, Devlin, Baccus, King, Wright, Mabil, Deng, Hrustic, Degenek, Redmayne
Antrenor: Graham Arnold

Stadion: Al Janoub
Arbitru: Victor Gomes (Africa de Sud)

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial: 

La Mondial spectatorii se numără „românește”! Anomalia sesizată de trimișii GSP în Qatar

Trimișii GSP au fost pe stadion la SUA - Țara Galilor 1-1 » Cum s-a trăit primul egal de la Mondiale: golul salvator al lui Bale a declanșat nebunia în tribune

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (52)
guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  23 Noiembrie 2022, 23:41
Postat de Catalynn____ pe 22 Noiembrie 2022, 23:59

Ai curaj sa ii spui asta lu’ Adriann!? :-)))

De unde atat curaj?:-)

balotelli
balotelli  •  23 Noiembrie 2022, 13:27
Postat de freddy pe 23 Noiembrie 2022, 11:24

Am avut dreptate ca se duce in jos. Ca de atunci Craiova s-a prabusit. Ti-am vorbit urat insa si imi pare rau. Promit ca nu o sa se mai intample.

Credeam atunci că singurul motiv pentru care te declarai îngrijorat de acea accidentare era un eventual transfer ulterior al argentinianului la Fcsb. Ai citit atunci printre rânduri în comment-ul meu, intuind acea suspiciune... deși nu era exprimată în mod clar. Reacția ta a fost pe undeva justificată iar eu am înțeles-o, asumându-mi partea mea de vină și faptul că te-am provocat. 'No hard feelings'! :-).

Dobermannul
Dobermannul  •  23 Noiembrie 2022, 12:04
Postat de freddy pe 23 Noiembrie 2022, 11:24

Am avut dreptate ca se duce in jos. Ca de atunci Craiova s-a prabusit. Ti-am vorbit urat insa si imi pare rau. Promit ca nu o sa se mai intample.

Ei da. Asa e OK. Nu fac parte din discutia voastra dar nu pot decat felicita un dialog cu argumente chiar daca nu se ajunge la consens.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează