INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  SUA - ȚARA GALILOR 1-1

VIDEO+FOTO Trimișii GSP au fost pe stadion la SUA - Țara Galilor 1-1 » Cum s-a trăit primul egal de la Mondiale: golul salvator al lui Bale a declanșat nebunia în tribune

SUA - Țara Galilor / Sursă foto: Guliver/Getty Images +24   FOTO
SUA - Țara Galilor / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de , , - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 23:00 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 03:49

Țara Galilor și Statele Unite au încheiat la egalitate, scor 1-1, cel de-al doilea meci al zilei de marți din Grupa B a Campionatului Mondial din Qatar. Timothy, fiul marelui George Weah, a înscris pentru americani, „eternul” Gareth Bale reușind să egaleze din penalty.

Cronică de Daniel Scorpie: Pace anglofonă

Cu două reprize împărțite ca dominare, meciul de la Al Rayyan a fost o luptă de gladiatori, în care nu s-au menajat deloc forțele, cu un ritm fragmentat și un egal logic

„Avem o generație bună și dacă trecem de faza grupelor, în fazele eliminatorii se poate întâmpla orice. Vrem să luptăm cu cei mai buni din lume și să câștigăm turneul!”. Declarația plină de optimism a lui Pulisic a fost un doping pentru prima repriză.

Galezii cedează posesia și-i invită pe americani să construiască, să preseze. Și ocaziile nu întârzie să apară, cu devierea aproape de autogol a lui Rodon, parată, și cu finalizarea în bara exterioară a lui Sargent, în același minut. 

„Yankeii” accelerează, încearcă să desfacă liniile așezate de Page și forțează breșa pe centru, după ce tot abuzaseră de centrări. O găsește Pulisic pe un contraatac și Weah îl execută elegant pe Hennessey. Timothy, fiul președintelui Liberiei și al fostului câștigător al Balonului de Aur 1995, care niciodată n-a jucat la CM, rupe monotonia.

SUA, demonstrație de forță la încălzire » Scene rar întâlnite: cum au încercat americanii să îi intimideze pe galezi
SUA - ȚARA GALILOR
SUA, demonstrație de forță la încălzire » Scene rar întâlnite: cum au încercat americanii să îi intimideze pe galezi

Golul salvator al lui Gareth Bale a declanșat nebunia în tribune

Pentru Bale & Comp meciul începe abia după pauză. Și emoțiile la poarta lui Turner. Care scoate de sub bară „capul” lui Davies și apoi scapă la plutirea rezervei Moore. Nu-i mai scapă nici mama VAR-ului însă la naivitatea lui Zimmerman, fault în careu la Bale. Același Gareth execută imparabil și balanța pare că s-a înclinat invers. 

Cursa lui Johnson îi îngheață pe fanii americani, dar el nu mai are suflu să șuteze pentru 2-1. Ar fi fost nedrept, după ce reprizele au fost împărțite.

SUA - Țara Galilor 1-1

Ce au transmis reporterii GSP de la fața locului: 

  • Golul egalizator, marcat din penalty de Gareth Bale, a declanșat isteria în sectorul de peluză ocupat de suporterii Țării Galilor. Britanicii s-au dezlănțuit după gol, pe care l-au sărbătorit în picioare, alături de vedeta „dragonilor”, venită la gard pentru a-i saluta pe fani. Reușita lui Bale de la punctul cu var i-a extaziat atât de mult pe suporteri, încât aceștia au început să se stropească cu berea fără alcool cumpărată din incinta stadionului.
  • Nu și-au pierdut speranța! Galeria britanică domină fondul sonor, deși favoriții lor sunt conduși pe tabelă. Chiar dacă americanii sunt mai mulți pe stadion, ei nu sunt la fel de gălăgioși și bine organizați ca fanii „dragonilor”.
  • Timothy Weah, atacantul în vârstă de 22 de ani al americanilor, cel care a deschis scorul în minutul 36, este nimeni altul decât fiul lui George Weah, fost mare internațional liberian, actualul președinte al Liberiei. Timothy este unul dintre cei patru copii ai lui George Weah. Născut în Brooklyn, New York, acesta are cetățenie americană, evoluând pentru toate naționalele americanilor, de la U15 și până la prima reprezentativă.
  • Mondialul din Qatar are probleme în a umple stadioanele, deși cifrele oficiale anunțate de organizatori depășesc capacitatea arenelor! Pe Al Rayyan Stadium, cu jumătate de oră înainte de startul partidei dintre SUA și Țara Galilor, doar 60% dintre locuri erau ocupate de spectatori.
  • Galezii au venit în număr mare în Qatar. Galeria britanică a ocupat tot inelul de jos de la peluză, plus trei sectoare de la inelul 2 și sunt răspândiți în toate zonele arenei.
  • Americanii au șocat la încălzire, parcă dorind să își intimideze adversarii înainte de startul partidei. Pe teren au intrat toți cei 26 de jucători, care au efectuat mișcări de încălzire, plus staff-ul. În același timp, pe bancă asistau 20 de oficiali!
  • Spectacol total în tribune, chiar dacă arena nu s-a umplut. Fanii galezi sunt cei mai gălăgioși de până acum. Cântă din momentul în care au reușit să intre pe stadion!
  • Gazdele au pregătit o mică ceremonie de deschidere pentru primul meci de pe Al Rayyan Stadium. O variantă uriașă a trofeului Campionatului Mondial a fost adusă la mijlocul terenului, unde timp de aproape două minute au fost declanșate artificii în aplauzele suporterilor.

VIDEO Demonstația de forțe a început încă de la încălzire » Scene uluitoare cu americanii în prim-plan

FOTO / SUA - Țara Galilor, imagini surprinse înainte de meci

SUA - Țara Galilor / Sursă foto: Guliver/Getty Images
SUA - Țara Galilor / Sursă foto: Guliver/Getty Images
SUA - Țara Galilor / Sursă foto: Guliver/Getty Images
SUA - Țara Galilor / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+20 FOTO

SUA - Țara Galilor, echipe de start:

Statele Unite: Turner - Dest, Zimmerman, Ream, Robinson - McKennie, Adams, Musah - Pulisic, Weah, Sargent
Rezerve: Horvath, S. Johnson - Aaronson, Acosta, Carter-Vickers, de la Torre, Ferreira, Long, S. Moore, Morris, Reyna, Roldan, Scally, Wright, Yedlin
Antrenor: Gregg Berhalter

Țara Galilor: Hennessey - Mepham, Rodon, B. Davies - Roberts, Ampadu, Ramsey, Williams - Wilson, Bale, James
Rezerve: A. Davies, Ward - Allen, Cabango, Colwill, Gunter, Harris, B. Johnson, Levitt, Lockyer, K. Moore, Morrell, M. Smith, S. Thomas, J. Williams
Antrenor: Robert Page

Stadion: Ahmed bin Ali (capacitate: 44.740 de locuri)
Arbitru: Abdulrahman Al-Jassim (din Qatar)

VIDEO Corespondență GSP din Qatar » De aici se produce și se cosmetizează Mondialul!

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar: 

Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP, concluzie dură după primul meci de la Campionatul Mondial: „Qatar a jucat PENIBIL! Dacă asta e echipă de Mondiale, eu sunt Mister Olympia”

Măsură incredibilă pregătită în Qatar » Ce riscă să pățească fotbaliștii care vor purta banderola LGBTQ

FOTO Qatar - Ecuador 0-2, în meciul de deschidere de la Campionatul Mondial » Țara gazdă n-a avut nicio șansă contra sud-americanilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
valihaita
valihaita  •  23 Noiembrie 2022, 15:43
Postat de magic4ever pe 21 Noiembrie 2022, 23:26

Galezii meritau sa castige,au avut mai multe ocazii si Bale era cat pe ce sa inscrie de la jumatatea terenului daca nu era faultat cand era iesit aiurea portarul...

Tara Galilor a jucat doar p repriza la un ritm alert! Rezultatul e echitabil !

dobrin
dobrin  •  22 Noiembrie 2022, 17:45
Postat de Coster pe 21 Noiembrie 2022, 23:54

S-a născut în Turcia, putea sa joace și pentru Macedonia de nord, sau mai știu eu ce. A ales România. Să nu-l judecăm când este accidentat. Mai ales că nu prea avem inlocuitor

Nu cred ca vor turcii sa joace la nationala lor. Altminteri insanatosire grabnica, nu ii doreste nimeni raul. Mai vinovat pentru starea nationalei e Hagi Sr., care in 13 ani n-a fost in stare sa scoata de la academie nici un jucator decent.

daniel.rotaru
daniel.rotaru  •  22 Noiembrie 2022, 09:38

nu e vorba de caldura, de audiente ma refeream, la ora 13 ora londrei e una si alta era la ora 19; la asta ma refeream, sau argentina astazi la ora 12!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează