Qatarul începe să recunoască » Noua estimare a muncitorilor decedați pe șantierele Mondialului

Hamad Al Thani, emirul Qatarului (stânga), lângă Gianni Infantino, președintele FIFA (dreapta)/ foto Imago Images
Hamad Al Thani, emirul Qatarului (stânga), lângă Gianni Infantino, președintele FIFA (dreapta)/ foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 18:43 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 20:18

Hassan Al-Thawadi, un oficial important al Comitetului de Organizare CM 2022, i-a declarat jurnalistului Piers Morgan că numărul migranților care au decedat în timp ce munceau pentru turneul final din Qatar ar fi de „400-500”.

Până acum, autoritățile de la Doha susțineau că și-au pierdut viața 40 de muncitori migranți pe șantierele Mondialului, dintre care numai trei în urma unor accidente de muncă. Celelalte 37 de decese aveau ca explicații „cauze naturale”. 

Prima grupă limpezită: Senegal se califică în „optimi” pentru a doua oară în istorie » Jurnaliștii GSP i-au filmat pe africani executând dansul bucuriei
GRUPA A
Prima grupă limpezită: Senegal se califică în „optimi” pentru a doua oară în istorie » Jurnaliștii GSP i-au filmat pe africani executând dansul bucuriei

Hassan Al-Thawadi: „Nu știu numărul exact” 

Astăzi, într-un interviu acordat jurnalistului englez Piers Morgan, citat de Daily Mail, unul dintre cei mai importanți oficiali qatarieni spune altceva. 

Întrebat „Care este, sincer, totalul real al muncitorilor morți pentru Mondial?”, Hassan Al-Thawadi a răspuns: „Estimarea e undeva în jur de 400, între 400 și 500... Nu știu numărul exact”. El este secretarul general al Comitetului de Organizare CM 2022. 

Qatarul începe să recunoască » Noua estimare a muncitorilor decedați pe șantierele Mondialului
Hassan Al-Thawadi/ foto Imago Images

Concluzia anchetei The Guardian: 6.500 de morți! 

Cifra lui Al-Thawadi e departe de ceea ce au dezvăluit jurnaliștii britanici după o anchetă minuțioasă. Concluzia The Guardian era că au murit 6.500 de muncitori din Nepal, India, Sri Lanka și Bangladesh.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Nadia are și Qatarul la picioare: e așezată lângă Bruce Lee și Michael Jordan

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:  

Amenințări scandaloase! Surse CNN: „Jucătorilor Iranului le vor fi torturate familiile dacă nu cântă imnul la meciul cu SUA!”

Totul merge șnur în Qatar » Organizare impresionantă la Doha: 8 detalii remarcate de reporterii GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
florinbelascu
florinbelascu  •  30 Noiembrie 2022, 07:01

Întrebare, cum a ajuns The Guardian la numărul de 6500 de victime? Cât este de veridic acest lucru? O medie de 2 persoane zi mi se pare cam mult. Oare în Dubai spre exemplu nu sunt aceleași probleme , și acolo e deșert și se practică același sistem Kafala. Pe est europenii din agricultură i-a plâns careva ? Țările cate au beneficiat de munca lor au apărut în Guardian?

Maximus
Maximus  •  29 Noiembrie 2022, 20:38

Salut GSP. Ma numesc CĂTĂLIN FASOLĂ . Am o rugăminte la voi pentru ca voi aveți puterea nu eu sa o transmiteți la ăștia de la FIFA . La fiecare meci din QATAR trebuie sa se țină un minut de reculegere pentru miile de oameni care au murit la stadioanele astea construite de ei . La orice meci din QATAR trebuie sa se țină un minut de reculegere din RESPECT pentru miile de oameni morti ! Transmiteți mesajul meu la aia de la UEFA, FIFA ce sunt ei ! Nu este târziu nici acuma sa o facă !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează