INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Doi dintre arbitrii de la Campionatul Mondial, în dialog cu GSP: „Sunt trist că Hațegan nu e aici, sunt fericit că trăiește” + Ce au spus despre Istvan Kovacs

Ovidiu Hațegan +16   FOTO
Ovidiu Hațegan

Articol de , - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022 17:14 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 18:00

Doi dintre cei mai buni prieteni pe care Ovidiu Hațegan îi are în lotul arbitrilor prezenți la CM din Qatar, olandezul Danny Makkelie și italianul Massimiliano Irrati, au acceptat un dialog cu GSP despre situația teribilă prin care „centralul” arădean a trecut în primăvară, când a suferit un infarct, motivul absenței sale de la turneul final.

  • Gazeta Sporturilor este, exceptând TVR-ul, singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu vor transmite din Doha pe durata competiției
  • Ghid pentru Campionatul Mondial din Qatar - detalii AICI

Spre deosebire de Comisia Centrală a Arbitrilor din România, FIFA are mult mai multă deschidere față de presă în ceea ce privește arbitrii care vor fi prezenți la Campionatul Mondial. A deschis azi dimineață antrenamentul acestora pentru reprezentanții mass-media. Iar interesul a fost unul imens. Peste 300 de jurnaliști, cei mai mulți dintre ei din Anglia și Japonia, au fost la această acțiune.

Dialog cu un român angajat la Al Jazeera: „M-a enervat propaganda anti-Qatar”
CM 2022
Dialog cu un român angajat la Al Jazeera: „M-a enervat propaganda anti-Qatar”

Nu au participat chiar toți arbitrii care au prins lotul pentru Doha, iar printre absenți s-a numărat și Istvan Kovacs, singurul român prezent la un Mondial în ultimii 35 de ani. El a avut de arbitrat un meci în cadrul unui turneu la care FIFA a apelat tocmai pentru a-și menține arbitrii în formă, dar și pentru a-i acomoda cu clima extrem de dură din Qatar, în special cu temperaturile foarte ridicate.

Pierluigi Collina, șeful Comisiei de Arbitri din cadrul forului mondial, a acceptat să și pună la dispoziția presei câțiva dintre „centrali”, pentru a oferi declarații, surprins și el de interesul incredibil suscitat de acțiunea respectivă. Aproape toți oficialii din comisia FIFA și-au scos telefoanele mobile și filmau mulțimea de ziariști veniți din toată lumea.

+12 FOTO

VIDEO. Interviu cu Makkelie și Irrati, doi arbitri și buni prieteni ai lui Ovidiu Hațegan

GSP i-a solicitat pentru un interviu pe Danny Makkelie și Massimiliano Irrati, doi "centrali" dintre cei mai apropiați de Ovidiu Hațegan. Makkelie e și unul dintre cei mai valoroși arbitri ai momentului, și unul dintre favoriți, dacă Olanda nu va atinge fazele finale, să arbitreze una dintre cele două finale. Hațegan a ratat CM din cauza problemei medicale pe care a avut-o în primăvară, când a suferit un infarct și a avut nevoie de o intervenție pentru a i se pune un bypass.

Makkelie: „Și Kovacs e de top, altfel n-ar fi aici”

- Danny, cum e în Qatar?
- Condiții senzaționale, de lux chiar! Stadioane frumoase, pentru fani va fi ceva extraordinar să participe la această Cupă Mondială.

- Cum ți-am zis că suntem din România, ne interesează să ne vorbești despre Hațegan.
- Ovidiu, da, mi-e un bun prieten, e parte din familia noastră.

- Știi ce i s-a întâmplat!
- Da. Am fost trist să aflu acea veste. Și mai trist am fost când am aflat că nu va putea să fie aici, cu noi, dar sunt fericit că a supraviețuit, mai ales că acum înțeleg că este foarte bine. S-a întors la antrenamente, l-am văzut ultima dată la un curs pe care l-am avut.

- Ce impresie ți-a lăsat când l-ai văzut după infarct?
- Se descurcă grozav și îi doresc toate cele bune! Fac și o previziune în cazul lui.

- Ce anume?
- Sunt convins că peste 4 ani o să fie la Campionatul Mondial.

- Pe Istvan Kovacs îl cunoști la fel de bine?
- Îl știu foarte bine și pe el, este un arbitru de top, altfel nu ar fi aici. E foarte bun, și-a arătat calitatea în Champions League. Sigur se bucură că este aici și sunt convins că și Ovidiu e mândru de el.

Irrati: „Vorbesc des la telefon cu Ovidiu, e băiat bun”

- Massimiliano, ca italian, cum ți se pare vremea de aici?
- Pff, foarte cald, mult peste ceea ce e în Italia.

- Doha, orașul, cum îți place?
- N-am ce să-ți spun fiindcă stăm, practic, mai mult în hotel și la terenul de antrenament.

- Ovidiu Hațegan ne-a spus că vă cunoașteți bine.
- El este prietenul meu, unul chiar foarte bun. Vorbim deseori la telefon.

- Ai un mesaj pentru el?
- Îi doresc tot binele din lume, dar să știți că nu e nevoie să-i transmiteți un mesaj din partea mea, pentru că îl voi suna eu, personal!

- De unde această prietenie?
- E un băiat foarte bun, o persoană deosebită, iar ca arbitru ar fi fost sigur aici dacă nu i s-ar fi întâmplat acel accident. Cel mai important lucru este că el încă se află alături de noi și că putem vorbi. Poate va fi la centru sau în camera VAR la următorul Campionat Mondial.

Cine e Danny Makkelie

  • arbitru olandez de 39 de ani
  • lucrează part-time ca ofițer de poliție
  • a condus finala Europa League din 2020, Sevilla - Inter 3-2
  • e la primul Campionat Mondial
  • a arbitrat semifinala CE 2020, Anglia - Danemarca, în care a acordat un penalty controversat din care englezii au marcat și s-au calificat în finală, decizie despre care șeful arbitrilor de la UEFA, Roberto Rosetti, a spus că a fost foarte bună

INCREDIBIL: arbitrii păziți ca șefii de stat!

Doi dintre arbitrii de la Campionatul Mondial, în dialog cu GSP: „Sunt trist că Hațegan nu e aici, sunt fericit că trăiește” + Ce au spus despre Istvan Kovacs

Este foarte multă Poliție în Doha, însă o bază mai bine păzită decât centrul de antrenament al arbitrilor de la CM probabil că nu există în tot Qatarul! 

Accesul la antrenament se face abia după ce toți ziariștii trec prin filtre identice cu cele din aeroporturi, în vreme ce toate mașinile care încetinesc sau staționează în dreptul sau în apropierea străzilor arenei respective declanșează imediat sirenele mașinilor de Poliție, care le îndepărtează. În plus, agenții de securitate au fost amplasați inclusiv pe acoperișul arenei (foto), de unde au supravegheat tot ce s-a petrecut pe parcursul antrenamentului. 

Citește și:

Primele impresii de la Doha » Organizare impecabilă, Poliție peste tot, amabilitate ieșită din comun, dar și praf cât cuprinde și un aer irespirabil: „Va fi un infern pentru fotbaliști!”

De pe altă planetă! Metroul din Doha e uluitor: stații cât aeroporturi întregi, trenuri automatizate și confort cum n-avem nici la cinema în România

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
matei14
matei14  •  18 Noiembrie 2022, 20:26

@GSP Istvan Kovacs este al 4-lea arbitru la meciul de deschidere la CM !!

matei14
matei14  •  18 Noiembrie 2022, 20:09

Interesant, multumim pentru interviuri!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează