INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  JAPONIA - CROAȚIA 1-1 (1-3 LA PEN.)

FOTO Duckadamović! Croația se califică dramatic în „sferturile” Campionatului Mondial » Portarul a făcut minuni la penalty-uri contra Japoniei

Japonia - Croația, în „optimile” Campionatului Mondial FOTO: GettyImages +15   FOTO
Japonia - Croația, în „optimile” Campionatului Mondial FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat luni, 05 decembrie 2022 20:27 / Actualizat luni, 05 decembrie 2022 21:42

Croația a trecut de Japonia și s-a calificat în „sferturile” Campionatului Mondial de fotbal. A fost 1-1 la finalul reprizelor de prelungiri și 3-1 pentru europeni la penalty-uri!

  • Croația va juca în „sferturi” împotriva învingătoarei dintre Brazilia și Coreea de Sud. Partida e programată vineri, 9 decembrie, de la ora 19:00.
  • Optimile de finală de la Campionatul Mondial: Olanda - SUA (3-1), Argentina - Australia (2-1), Franța - Polonia (3-1), Anglia - Senegal (3-0), Japonia - Croația (1-3, 1-3 la pen.), Maroc - Spania, Brazilia - Coreea de Sud și Portugalia - Elveția
  • Programul complet al optimilor de finală: ziua și ora de disputare

Până la "optimea" de azi, cu Croația, Japonia oferise două dintre marile surprize ale Mondialului. Victorii în fața giganților Germania și Spania, în faza grupelor. Aseară, niponii și-au dat examenul de maturitate în fața vicecampioanei lumii. N-au dezamăgit nici acum, dar au pierdut fiindcă s-au lăsat atrași într-o zonă a duelurilor KO pe care ex-iugoslavii, cum s-a văzut și acum, o stăpânesc mult mai bine: loviturile de departajare.

Ce l-a nemulțumit pe Laszlo Dioszegi la Mondialul din Qatar: „Este un paradox! Stadionul din Craiova le bate pe toate”
RECENZIE
Ce l-a nemulțumit pe Laszlo Dioszegi la Mondialul din Qatar: „Este un paradox! Stadionul din Craiova le bate pe toate”

O procedură pe care selecționerul Zlatko Dalici și-a permis luxul de a o aborda fără veteranii Modrici, 37 de ani, și Perisici, 33 de ani, înlocuiți amândoi în prelungiri. Ca și cum ar fi anticipat ziua de grație a portarului Livakovici, care a apărat trei dintre penalty-urile care i s-au tras. Unul mai puțin decât Duckadam al nostru, pentru Steaua, în finala Cupei Campionilor Europeni 1986, cu FC Barcelona (0-0, 2-0 la lovituri de la 11 metri).

Croația, în „sferturi” la Campionatul Mondial

Și scenariul timpului regulamentar de joc le-a fost potrivnic jucătorilor lui Hajime Moriyasu. Altfel decât în confruntările cu Germania și Spania, acum ei au fost cei care au deschis scorul, prin Maeda (43). A egalat Perisici (55), într-o repriză în care, în partidele amintite, tocmai japonezii făcuseră senzație, cu câte două goluri înscrise și victorii de senzație. 

Cele două națiuni nu au umplut arena „Al Janoub”, dar cei 42.523 de spectatori, număr oficial, au avut ce să vadă. Două echipe deschise, un joc cursiv și ocazii la ambele porți. Așa s-a scurs prima jumătate de oră.

Loviturile de departajare au fost dominate de inspirația lui Dominik Livakovic. Portarul croaților a adus aminte de paradele lui Duckadam, din 1986, și a blocat execuțiile lui Minamino, Mitoma și Yoshida. Vlasic, Brozovic și Pasalic au transformat pentru europeni și au adus o calificare dramatică.

Croatul cu peste 100 de meciuri în Liga 1 știe atuurile care au dus-o pe Croația în sferturile Mondialului: „Au venit cu un plus de valoare”
JAPONIA - CROAȚIA 1-1 (1-3 LA PEN.)
Croatul cu peste 100 de meciuri în Liga 1 știe atuurile care au dus-o pe Croația în sferturile Mondialului: „Au venit cu un plus de valoare”
+11 FOTO

FINAL » Japonia - Croația 1-1 (1-3 la penalty-uri)

Japonia - Croația. Echipele de start

Japonia: Gonda - Tomiyasu, Taniguchi, Yoshida - Ito, Morita, Endo, Nagatomo - Doan, Maeda, Kamada 
Selecționer: Hajime Moriyasu 

Croația: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Barisic - Kovacic, Brozovic, Modric - Kramaric, Petkovic, Perisic 
Selecționer: Zlatko Dalic

+11 FOTO

Stadion: „Al Janoub”, Al Wakrah 
Arbitru: Ismail Elfath / Asistenți: Corey Parker și Kyle Atkins

VIDEO. Edward Iordănescu: „M-am întâlnit cu mulți conducători din fotbal în Qatar”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

FOTO Amatorism incredibil în naționala Franței » Arbitrul a oprit meciul cu Polonia din cauza lui!

FOTO Imaginea cu Lewandowski remarcată de Țepelin, redactorul-șef GSP: „E surprinzător spre deranjant să-l vezi așa”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
daniel.rotaru
daniel.rotaru  •  06 Decembrie 2022, 09:54

ACUM 4 ani au ajuns in finala doar dupa prelungiri ( semifinala) si penalty uri( sferturi si optimi) nejucand mai nimic...dovada ca in finala franta i a spulberat; se cam repeta istoria, in grupe au jucat mizerabil, iar aseara au avur sansa enorma la ce ratari au avut pe final niponii...parca vad in sferturi cu brazilia ca ajung iar in prelungiri...

alexiosas
alexiosas  •  05 Decembrie 2022, 21:58

daca eu va dau nume imi dati galben,voi puteti batjocori numele altora....felicitari *** ......

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

badeadorian
badeadorian  •  05 Decembrie 2022, 20:58
Postat de JumboJet pe 05 Decembrie 2022, 20:16

Parerea mea e ca primele doua penalty uri trebuiau repetate si portarul eliminat dupa regulamentul in vigoare. Asta nu scuza cat de prost au batut japonezii. Dar parerea imi e dublata de faptul ca nu s-a dar nici o reluare la primele 2 penalty uri japoneze.

Sa trecem peste greseala de a confunda lovitura de departajare cu penalty-ul . Sa ne uitam aici ,cu stop cadru daca este nevoie, ... www.youtube.com/watch?v=A728qmrNvXk . Portarul a aparat corect toate loviturile de departajare , avea cel putin un picior pe linia portii in momentul lovirii mingei de catre japonez .....

Vezi toate comentariile (27)
Comentează