INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA 3-3 (4-2 D.PEN.)

„N-am putea juca mai prost!” » Francezii au publicat discursul lui Kylian Mbappe din vestiar, la pauza finalei cu Argentina: „Avem două variante”

Discursul lui Kylian Mbappe la pauza finalei Argentina - Franța +43   FOTO
Discursul lui Kylian Mbappe la pauza finalei Argentina - Franța

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 09:16 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 09:58

Condusă la pauză de Argentina, 0-2, Franța a revenit în a doua parte, a egalat la 2 și a dus meciul în prelungiri, înainte de fi învinsă la loviturile de departajare. Kylian Mbappe (24 de ani), autorul unui hat-trick, a fost o piesă-cheie în revenire, mai întâi cu discursul mobilizator din vestiar, apoi cu golurile înscrise.

În prima repriză a finalei Mondialului, Argentina a luat-o prin surprindere pe Franța cu jocul agresiv, direct. Campioana mondială din 2018 nu a avut replică și s-a scufundat până la pauză, după golurile înscris de Lionel Messi, din penalty, și Angel Di Maria.

Apatia francezilor a continuat și o bună parte din repriza secundă, înainte ca vedeta Kylian Mbappe să egaleze la 2 cu două goluri înscrise în mai puțin de 120 de secunde!

FCSB șochează Europa » Nu există așa ceva la niciun mare club din campionatele de top ale continentului!
FCSB
FCSB șochează Europa » Nu există așa ceva la niciun mare club din campionatele de top ale continentului!

Kylian Mbappe a ținut un discurs la pauza finalei Campionatului Mondial, Argentina - Franța

Mbappe a fost providențial nu doar prin reușitele sale, ci și prin discursul pe care l-a ținut la pauză, în vestiar, în fața coechipierilor decepționați.

Într-un videoclip care circulă pe rețelele sociale, Mbappe este auzit spunând: „Nu putem juca mai prost decât am făcut-o. Ne întoarcem pe teren și avem două variante: îi lăsăm să joace sau intrăm cum trebuie, cu intensitate în dueluri și schimbăm lucrurile!

E o finală de Campionat Mondial! Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Suntem conduși cu două goluri, dar putem reveni. La naiba, băieți, un asemenea meci e o dată la 4 ani”.

Didier Deschamps, selecționer Franța: „Ei joacă nenorocita asta de finală, noi nu!”

Didier Deschamps, selecționerul Franței, nu i-a menajat pe jucători la pauză. Acesta și-a început discursul calm, dar ulterior a ridicat tonul și chiar a lovit cu palma în masă:

„Băieți, o să vă spun fără să mă enervez. Știți care este diferența dintre noi și ei? Faptul că ei joacă nenorocita de finală, dar noi nu! Nu sunteți pe teren! 

Nu ajungeți la a doua minge, nu jucați în această finală! E nevoie de mai multă acuratețe în pase, mai multă precizie în alegeri. Nu stați compact. Stați mai aproape unul de celălalt!”

Raphael Varane: „Ce e asta? Nu asta e mentalitatea noastră!”

Dintre jucători, Mbappe nu a fost singurul care a luat cuvântul la pauză. La fel au procedat alți lideri ai vestiarului, precum Raphael Varane și Antoine Griezmann.

Stoperul lui Manchester United a spus: „Băieți, ăștia nu suntem noi! Nu e mentalitatea noastră, de a lupta unii pentru ceilalți. Am pierdut două sau trei mingi și ne-am coborât capetele. Ce e asta? Nu asta e mentalitatea noastră! Suntem luptători, în primul rând

La naiba, băieți! E o oportunitate de aur, e război. Suntem o echipă și avem nevoie de toată lumea”.

Nu renunțăm! Cei de pe bancă așteaptă precum «câinii» să intre. Avem nevoie de toată lumea. E un război și nu vom renunța.

- Antoine Griezmann

În minutele 80 și 81, Mbappe a egalat la 2 și a dus meciul în prelungiri, acolo unde fiecare echipă a mai punctat o dată, prin Messi, respectiv același Kylian.

La loviturile de departajare, ratările lui Kingsley Coman și Aurelien Tchouameni au fost decisive.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial: 

„Dibu” Martinez, protagonist și în timpul paradei de la Buenos Aires » Și-a bătut joc de Mbappe

Tragedie după haosul de la petrecerea din Buenos Aires » Un fan a murit, iar un copil e în comă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  21 Decembrie 2022, 22:22

Mbappe nu a reușit nici un hat-trick în finală. A reușit doar tripla. Hat-trick e atunci când reușeste cineva să marcheze 3 goluri consecutiv, fără ca altcineva să mai marcheze din momentul înscrierii primului gol până în momentul înscrierii celui de al 3-lea gol.

gicab
gicab  •  21 Decembrie 2022, 13:36

Traducerea e făcută de Irina Margareta nistor ar fi sunat “la dracu” *** traduceți “la naiba”... același cuvânt f***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kokolino23
kokolino23  •  21 Decembrie 2022, 11:19
Postat de achenbachfrederikk pe 21 Decembrie 2022, 11:08

Mare Mbappe asta. De la pauza si pana in minutul 79 nici macar nu au tras la poarta marii francezi. Asa manca..........si antrenorul sauditilor si dupa acel meci a fost la baie cu toate discursurile lui motivationale. Mbappe asta a ratat la Euro penaltyul decisiv, acum a inscris de 2 ori cu mega noroc pentru ca portarul atinsese mingea. Sa spunem adevarul cum zice Hagi. Fara gafa lui Otamendi din minutul 79 Franta nu apuca sa traga la poarta pana in minutul 90. Detaliile fac diferenta la mondial. O gafa a lui Otamendi putea insemna lichidarea Argentinei. Asa i-a lichidat Higuain in 2014 cu ratarile sale din finala. La fel cum a facut Kolo Muani in final. In loc de hero si Higuain si Muani au fost zero. Asa se scrie istorie. 1 mic detaliu decide cine ia titlul.

Cu ajutorul arbitrilor, normal că joci bine, mai ales când echipele sunt cam egale.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează