De ce a vrut starul Franței să se retragă: „Nu pot juca pentru oameni care cred că sunt o maimuță”

Mbappe, consolat de Pogba după ratarea penaltyului de la Euro 2020, Foto: Imago Images
Mbappe, consolat de Pogba după ratarea penaltyului de la Euro 2020, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 13:43 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 14:13

Kylian Mbappe (23 de ani) nu mai voia să joace pentru naționala Franței după atacurile rasiste îndreptate împotriva sa în urma ratării penaltyului de la Euro 2020.

Kylian Mbappe are 23 de ani și joacă la naționala Franței din 2017, având peste 50 de meciuri în faimosul tricou albastru. Și, mai important decât orice trofeu cucerit cu PSG, e campion mondial. 

Atât de zgârcit era! Cum a ajuns Copos să-i dea un Trabant lui Ion Țiriac: „S-a supărat îngrozitor pe el!”
PROFU' DE SPORT
Atât de zgârcit era! Cum a ajuns Copos să-i dea un Trabant lui Ion Țiriac: „S-a supărat îngrozitor pe el!”

Kylian Mbappe: „Noi suntem mai tari decât orice"”

Tânărul parizian își amintește cu tristețe cel mai amar moment al carierei. Atacurile rasiste îndreptate împotriva sa după ce a ratat penaltyul decisiv în „optimile” Euro 2020, 3-3, 4-5 la loviturile de departajare cu Elveția. Atunci voia să renunțe la tot. Să refuze selecționata! 

„M-am gândit: «Nu pot juca pentru oameni care cred că sunt o maimuță. Nu voi mai juca niciodată». Am reflectat însă împreună cu cei din jurul meu și ei m-au încurajat să continui”, a povestit Mbappe pentru revista Sports Illustrated. 

Mbappe a fost atras și de noua provocare. „Aceasta este o nouă Franța, de aceea nu am părăsit naționala. A fost un mesaj bun pentru ca tinerii să spună tare: «Noi suntem mai tari decât orice»”

Kylian Mbappe: „Totul era o nebunie” 

Există francezi care nu-l respectă. În schimb, președintele Emmanuel Macron este la polul opus. „M-a sunat de mai multe ori. În decembrie, ianuarie, februarie, martie...”. 

28 de goluria marcat Kylian Mbappé în 59 de meciuri jucate pentru naționala Franței

Macron voia să-l convingă să refuze Madridul și să semneze un nou contract cu PSG: „Mi-a zis că am șansa de a scrie istorie aici și că toată lumea mă iubește. I-am răspuns că apreciez mult. Dar totul era o nebunie. Să te caute președintele pentru a-ți cere să rămâi”. 

Eram celebru înainte de Mondial, dar după titlul cucerit lumea s-a schimbat în jurul meu. A devenit o nebunie. Mi-a luat ceva timp pentru a învăța să-mi păstrez liniștea. 

- Kylian Mbappé, atacant Franța

Lotul Franței pentru Campionatul Mondial din Qatar

  • Portari: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)
  • Fundași: Lucas Hernandez (Bayern Munich), Théo Hernandez (AC Milan), Presnel Kimpembe (PSG), Ibrahima Konaté (Liverpool), Jules Koundé (FC Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Munich), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Munich), Raphaël Varane (Manchester United)
  • Mijlocași: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Mattéo Guendouzi (OM), Adrien Rabiot (Juventus Turin), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Jordan Veretout (OM)
  • Atacanți: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Munich), Ousmane Dembélé (FC Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atlético de Madrid), Kylian Mbappé (PSG), Christopher Nkunku (Leipzig).

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Uruguay și-a anunțat lotul pentru Campionatul Mondial din Qatar » Starurile pe care se bazează sud-americanii

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
81mada
81mada  •  14 Noiembrie 2022, 19:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează