INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ȚĂRILE DE JOS - ARGENTINA 1-1

„De ce nu a fost eliminat? Pentru că e Messi” » Revoltă pentru faza controversată în care arbitrul l-a iertat pe Messi

Hențul comis de Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages +20   FOTO
Hențul comis de Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 decembrie 2022 00:43 / Actualizat sambata, 10 decembrie 2022 10:35

Lionel Messi (35 de ani) a scăpat nepedepsit după un henț comis în minutul 55 al meciului Țările de Jos - Argentina (2-2, 3-4 d.pen.). Ulterior a încasat un cartonaș galben, iar multe persoane susțin că ar fi trebuit eliminat.

Argentina a ajuns în semifinalele Mondialului în mare parte datorită lui Lionel Messi. Cu gol și assist, apoi penalty transformat, „Puricele” și-a călăuzit echipa către a patra ei semifinală de Mondial din istorie.

Dar mulți oameni susțin că Messi nu ar fi trebuit să mai fie pe teren în prelungiri.

România, menționată de două ori în eliminarea Braziliei: „Blonzi la Mondiale?! Nu știu dacă e bine”
brazilia
România, menționată de două ori în eliminarea Braziliei: „Blonzi la Mondiale?! Nu știu dacă e bine”

Lionel Messi, iertat de cartonaș galben în Țările de Jos - Argentina

În minutul 90+10, înainte de lovitura liberă din care olandezii au egalat, Messi a primit cartonaș galben pentru proteste. Singurul lui cartonaș galben din meci. Dar mulți utilizatori Twitter consideră că Messi trebuia sancționat și ceva mai devreme, în minutul 55, când a comis un henț intenționat, ca la baschet, la mijlocul terenului.

„De ce nu a fost eliminat? Pentru că e Messi” » Revoltă pentru faza controversată în care arbitrul l-a iertat pe Messi
Hențul comis de Lionel Messi în minutul 55

Dacă ar fi fost sancționat cu galben de atunci, așa cum se întâmplă în mod normal la astfel de gesturi, un al doilea galben ar fi dus la eliminarea lui Messi.

Iată câteva dintre reacții:

  • „Cred că Țările de Jos au fost tratate incorect în câteva rânduri. Cum de nu a primit Messi galben pentru acel henț?” - Sunny Edwards, boxer 
  • „Messi ar fi trebuit eliminat pentru un al doilea galben, dar în mod miraculos nu a primit cartonaș pentru un henț pe cât de intenționat se poate” - Sam Cunningham, redactor-șef al ziarului britanic „i” 
  • „Cum de nu a primit Messi galben acolo?” - Sean Ingle, reporter The Guardian 
  • „Penalty-ul primit de Argentina este unul dintre cel mai ușor acordate în vremurile recente. Multe faze 50-50 au fost fluierate pentru Argentina, mai ales acel henț ridicol al lui Messi” - Dan Hajducky, ESPN 
  • Lionel Messi nu a primit galben pentru acel henț intenționat... pentru că este Messi” - Bet9ja, agenție nigeriană de pariuri 
  • „Messi nu trebuia să fie pe teren. Trebuia să primească un al doilea galben, implicit roșu” - Piers Morgan, jurnalist britanic

„Central” la Țările de Jos - Argentina a fost ibericul Mateu Lahoz. A fost decizia acestuia să nu-l sancționeze pe Messi. Cei din camera VAR nu puteau interveni decât dacă considerau că infracțiunea lui Messi ar fi meritat cartonașul roșu. 

Și Virgil Van Dijk a fost iertat de arbitru

Mateu Lahoz nu a fost indulgent doar cu Messi, ci și cu Virgil Van Dijk, căpitanul naționalei Țărilor De Jos.

În minutul 89, Leandro Paredes a trimis mingea intenționat către banca rivalilor, provocând o altercație pe teren. Van Dijk a avut o intervenție dură la adresa argentinianului. A intrat violent în acesta și l-a doborât. Dar nu a fost avertizat de central. 

 

 

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, este pe stadion la Țările de Jos - Argentina
+16 FOTO

Victorioasă cu Țările de Jos la penalty-uri, Argentina a devenit echipa cu cele mai multe victorii la lovituri de departajare din istoria Campionatului Mondial, 5 din 6 ocazii.

Mai multe știri despre Țările de Jos - Argentina:

Faza de PlayStation care a năucit-o pe Argentina » Nimeni nu se aștepta la asta

Gluma care face înconjurul netului după victoria Argentinei asupra Olandei: „Nu mai pupi tu”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (39)
dobrin
dobrin  •  10 Decembrie 2022, 15:13
Postat de balotelli pe 10 Decembrie 2022, 08:38

Exact. 8 din 10 comentarii exprimă fix aceeași idee. Dar așa e când postările așteaptă la moderare până dimineața. Dacă am fi avut posibilitatea să vedem fie și numai comentariul tău, mulți dintre noi am fi trecut mai departe fără să mai insistăm pe subiect. La fel cum s-ar fi abținut și Messi dacă ar fi avut un galben.

Daa, unde mai pui ca atunci cand au facut reportaj la piata de peste din Doha, iar eu am pomenit de un anumit strain, fost antrenor al Nationalei, mi-am luat ban. Si cand am comentat la articolul cu academia lui Hagi, viitorul nationalei tot asa.

adriann_
adriann_  •  10 Decembrie 2022, 14:42

Realitatea e ca englezii au o ipocrizie incredibila cand vine vorba de sud-americani in general si de argentinieni in special. PAI DACA MESSI LUA GALBEN PENTRU HENTUL ALA (cum era corect) se mai ducea sa protesteze? :))

cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 Decembrie 2022, 13:18
Postat de corectorul pe 10 Decembrie 2022, 11:43

Tu nu te ai uitat la meci? La faza aia Peredes trebuia eliminat direct, pt ca a sutat violent inspre jucatorii olandezi de pe banca de rezerve, provocand reactia acestora din urma.

Ei, da, iar ăia trebuia să dea năvală cu toții pe teren, pentru a-și face dreptate. Conform regulamentului, ar fi trebuit ca toți să fie avertizați. Adevărul e că fotbaliștii, pe lângă faptul că nu-i prea duce capul, au ajuns și niște cocote răzgâiate. Simulează, se tăvălesc, dau cu coatele, protestează, șicanează, recurg la tot soiul de exhibiționisme( tatuat, vopsit, frizuri penibile, tot soiul de gesturi și dansuri etc), nu mai știu ce-i aia rușine. Și pentru toate astea sunt enorm de bine plătiți, fiind și modele pentru mulți puști nărozi din lumea asta. Noi ne uităm la meciuri pentru că suntem cuprinși de pasiune tâmpită, ca de un drog, având în minte fotbaliști adevărați din alte vremuri. Pe când ăștia oferă fotbal cu lingurița, în rest oferind circ din belșug. Presa e pe același trend, suporterii la fel. Totul e în cădere liberă.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează