INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  MAROC - SPANIA 3-0

Rămâne? Pleacă? Ce spune Luis Enrique, după rușinea trăită de Spania la Mondial

Luis Enrique, Foto: Imago Images
Luis Enrique, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2022 10:36 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2022 11:59

Selecționerul Spaniei, Luis Enrique (52 de ani), a lăsat de înțeles că nu depinde numai de el dacă va continua pe banca „Furiei Roja”. Ibericii au părăsit al doilea Campionat Mondial consecutiv în „optimi”, după 0-0 în timpul regulamentar, și 3-0 la penalty-uri cu Maroc.

Spania a picat examenul cu Maroc la lovituri de departajare: 0-3! Tocmai un capitol pe care selecționerul Luis Enrique se lăuda că l-a lucrat în mod special la antrenamente.

Pe stadion la Portugalia - Elveția, reporterul Remus Răureanu a observat un detaliu inedit la Cristiano Ronaldo: „Mi-era milă, chiar rușine”
PORTUGALIA - ELVEȚIA 6-1
Pe stadion la Portugalia - Elveția, reporterul Remus Răureanu a observat un detaliu inedit la Cristiano Ronaldo: „Mi-era milă, chiar rușine”

Luis Enrique: „Trebuie să iau cea mai bună decizie pentru mine și pentru echipă”

Întrebat dacă rămâne pe banca Furiei Roja, fostul internațional a devenit enigmatic: „Nu pot să vă spun, nu știu. Nu-i momentul să vorbesc despre viitorul meu. Stau foarte confortabil în Federație și, dacă ar fi după mine, aș continua toată viața. Dar trebuie să iau cea mai bună decizie pentru mine și pentru echipă”.

Cotidianul AS asigură chiar că Federația „se îndoiește că ar trebui să continue” . Și explică că refuzul de a-și prelungi anticipat contractul scadent în decembrie nu l-a încântat pe președintele RFEF, Luis Rubiales. Inclusiv salariul lui, de 3 milioane de euro pe an, e considerat mare.

Enrique și-a asumat toate deciziile care au dus la a doua eliminare la penalty-uri a Spaniei din „optimile” unui Mondial, după cea suferită în Rusia, chiar în fața reprezentativei-gazdă.

Luis Enrique și-a asumat toate deciziile

Primii trei desemnați să execute loviturile de departajare, Sarabia, Soler și Busquets, au ratat cu toții, iar Luis Enrique susține că „eu i-am ales, ochiul meu. Iar dacă ar mai fi s-o fac o dată tot pe ei i-aș desemna”.

Nu le-a reproșat absolut nimic jucătorilor, „au făcut în teren tot ceea ce le-am cerut eu să facă”, are cel mult o părere de rău pentru Pablo Sarabia: „L-am băgat mai mult pentru penalty-uri, însă el a creat și două bune ocazii. Mi-a arătat că merita să joace mai multe minute”.

Nu intru niciodată în vestiar după un meci, dar astăzi am făcut-o. I-am încurajat pe băieți și le-am mulțumit pentru efortul depus. Le-am spus să meargă înainte, că viața continuă. Sper că această experiență să le fie de folos în viitor. 

- Luis Enrique, selecționer Spania

VIDEO. Fanii Marocani au ieșit pe străzile din Spania pentru a sărbători calificarea

Citește mai multe știri de la Campionatul Mondial:

Elvețienii îl arată cu degetul pe selecționer

Cristiano Ronaldo, nervos după calificarea Portugaliei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
Edwedw
Edwedw  •  07 Decembrie 2022, 13:36

A pregătit mai mult discursul lui prin podcasturi și emisiuni decât a pregătit Mondialul..un prefăcut și un penibil..demisia ar fi un gest de onoare

parpalache
parpalache  •  07 Decembrie 2022, 11:33

Senor Luis Enrique Martinez!Nu știm care va fi cea mai buna decizie pentru tine,dar pentru naționala Spaniei e claro como l-aqua,ca cea mai buna decizie e...sa lași pe altul!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close