Incredibil ghinion pentru Marco Reus! Al 4-lea turneu final pierdut de unul dintre cei mai buni jucători germani! + Cum arată lotul Germaniei pentru CM 2022

Marco Reus ratează Mondialul din cauza accidentării (foto: Guliver/Getty Images)
Marco Reus ratează Mondialul din cauza accidentării (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 11:43 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 16:19

Marco Reus, căpitanul Borussiei Dortmund, 33 de ani, are o leziune la ligamentele gleznei drepte și nu va fi oprit în lotul Germaniei pentru CM 2022. După ce a ratat Mondialul din 2014 și Euro 2016/2020.

Selecționerul Hansi Flick a anunțat astăzi lotul Germaniei pentru Mondial și unul dintre principalii absenți e Marco Reus, căpitanul Borussiei Dortmund. Incredibil ghinion! 

Elveția, adversara României din preliminariile Euro, și-a anunțat lotul pentru Mondial » Nu lipsesc marile vedete
ELVEȚIA
Elveția, adversara României din preliminariile Euro, și-a anunțat lotul pentru Mondial » Nu lipsesc marile vedete

Lot Germania pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022

  • Portari: Manuel Neuer (FC Bayern München), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt) 
  • Fundași: Thilo Kehrer (West Ham United), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Niklas Süle (Borussia Dortmund), Matthias Ginter (SC Freiburg), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Christian Günter (SC Freiburg), Armell Bella Kotchap (FC Southampton) 
  • Mijlocași + atacanți: Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Jamal Musiala, Serge Gnabry, Leroy Sané, Thomas Müller (toți de la FC Bayern), Ilkay Gündogan (Manchester City), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Chelsea FC), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

Salut,
După cum probabil unii dintre voi ați văzut deja, nu voi putea merge la Campionatul Mondial. Toți cei implicați au făcut tot posibilul în ultimele zile pentru ca participarea mea la turneul final să fie posibilă. Cu toate acestea, încă am probleme cu glezna. Mulțumiri speciale tuturor celor care au dat totul pentru a mă ajuta în ultimele săptămâni. 

Aș vrea să mulțumesc și selecţionerului Hansi Flick și medicului echipei, Jochen Hahne, care au încercat și ei totul! În cele din urmă, însă, a trebuit să acceptăm că nu e suficient. 

Mi-aș fi dorit să am vești mai bune de împărtășit cu voi, dar, din păcate, nu avem ce face. Iar eu și toți ceilalți trebuie să acceptăm acest lucru. Un mare vis al meu s-a spulberat din păcate! Îi urez echipei mult succes în Qatar și le țin pumnii de acasă colegilor mei! 

Ne vedem pe teren în curând! Al vostru, Marco!

- Marco Reus, pe Instagram

Marco Reus ratează Mondialul din Qatar

Pe 17 septembrie, a fost atacat dur de un adversar, la 1-0 cu Schalke, în Bundesliga, și glezna sa dreaptă ceda. Afecțiune la ligamente. 

De atunci, mijlocașul galben-negrilor a mai jucat două meciuri în campionat, 45 și 23 de minute, dar durerile au reapărut. Și îl împiedică să joace în Qatar, a anunțat Sky Deutschland. Al 4-lea turneu final la care nu poate participa. 

  • CM 2014. Exact înaintea competiției, Reus a suferit o leziune la ligamentele gleznei stângi. Out! A ratat Cupa Mondială câștigată de Mannschaft. ,
  • CE 2016. Altă accidentare, la aductori. Încă o dată, în afara lotului. 
  • CE 2020. Surprinzător, el a decis atunci să nu evolueze la Euro, susținând că are nevoie de o pauză pentru a se recupera după un sezon dificil. 
  • CM 2022. Altă afecțiune la gleznă i-a blocat calea spre Mondialul din Qatar. 

Marco Reus, doar 48 de selecții și 15 goluri

Unul dintre cei mai talentați fotbaliști nemți ai ultimului deceniu, în vârstă de 33 de ani, are 48 de selecții și 15 goluri la naționala Germaniei. Ar fi putut avea mult mai multe dacă ar fi jucat la aceste patru turnee finale. 

205 goluria marcat Marco Reus în 527 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club (156 de reușite în 368 de partide numai la Dortmund)

Youssoufa Moukoko, marea surpriză

O prezență total neașteptată la nemți. Dacă nu e Reus, apare alt jucător de la Dortmund. Dispare veteranul, iese în prim-plan puștiul. Youssoufa Moukoko, 17 ani, nu are încă niciun meci în tricoul naționalei, dar s-a remarcat în acest sezon de Bundesliga (6 goluri și 4 assisturi în 13 partide). Profită de absențele lui Werner (Leipzig) și Nmecha (Wolfsburg).

Citește și alte articole:

Gerard Pique se apără după ce a fost acuzat că l-a jignit pe arbitru » Ce susține că s-ar fi întâmplat, de fapt, la vestiare
BARCELONA
Gerard Pique se apără după ce a fost acuzat că l-a jignit pe arbitru » Ce susține că s-ar fi întâmplat, de fapt, la vestiare
Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru Campionatul Mondial » Titularul lui Real Madrid n-a avut loc
Franța
Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru Campionatul Mondial » Titularul lui Real Madrid n-a avut loc

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mandelu
mandelu  •  10 Noiembrie 2022, 15:28

Daca juca la noi,nu avea parte de ghinioanele astea.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează