Final de drum pentru Cristiano Ronaldo: „Ieri s-a încheiat visul. Dar vreau să vă transmit ceva”

Cristiano Ronaldo // Foto: Imago +17   FOTO
Cristiano Ronaldo // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 16:52 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 17:02

Cristiano Ronaldo (37 de ani), căpitanul Portugaliei, a oferit prima reacție după eliminarea lusitanilor de la Campionatul Mondial din Qatar, 0-1 în sfertul de finală cu Maroc.

Indirect, Ronaldo a confirmat că aceasta a fost ultima sa participare la un Campionat Mondial. Își va încheia cariera fără a îndeplini marele obiectiv, câștigarea competiției supreme din fotbalul internațional.

Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!
LIGA CAMPIONILOR
Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!

Prima reacție a lui Cristiano Ronaldo după Maroc - Portugalia 0-1

Să câștig Campionatul Mondial pentru Portugalia a fost cel mai mare și mai ambițios vis al carierei mele. Din fericire, am câștigat multe titluri internaționale, chiar pentru Portugalia, dar să pun numele țării noastre la cel mai înalt nivel internațional era cel mai mare vis al meu.

Și am luptat pentru el. Am luptat mult. La cele 5 Campionate Mondiale la care am jucat în 16 ani, mereu alături de jucători grozavi și susținuți de milioane de portughezi, am dat totul. Am lăsat totul pe teren. Nu mi-am întors spatele de la luptă și nu am renunțat la visul meu.

Din nefericire, ieri s-a încheiat visul. Nu există motiv pentru a reacționa la cald. Vreau să vă transmit că știu că s-au scris multe, s-au speculat multe, dar dedicarea mea nu s-a schimbat în niciun moment. Am fost întotdeauna un jucător în plus care a luptat pentru visul tuturor, și nu le-aș fi întors niciodată spatele coechipierilor mei și țării mele.

Momentan, nu mai sunt multe de spus. Mulțumesc, Portugalia. Mulțumesc, Qatar. Visul a fost frumos cât a durat... acum trebuie să așteptăm pentru ca timpul să fie un îndrumător bun și să le permită tuturor să tragă propriile concluzii.

- Cristiano Ronaldo, Portugalia

Ronaldo a înscris un singur gol în cele 5 apariții de la acest Mondial, din penalty, la 3-2 cu Ghana. Meciurile eliminatorii, 6-1 cu Elveția și 0-1 cu Maroc, le-a început ca rezervă. 

Mai multe de la Campionatul Mondial: 

Dan Petrescu a urmărit sfertul de Mondial și a făcut legătura cu CFR Cluj: „Pe Golofca erați supărați...”

„Uite, așa câștigi un Mondial!” » Englezii au scos din arhivă un videoclip din 2018, cu Harry Kane exersând de la 11 metri cu o legendă a rugby-ului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (46)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  16 Decembrie 2022, 21:39
Postat de AmuzantulTrollescu pe 14 Decembrie 2022, 20:44

Inclusiv daca Franta are 25 de suturi pe poarta, iar Maroc doar 2 suturi + 1 autogol?

Da fix chiar și așa. Este dreptul fiecăruia să joace cum și cât poate de bine atata timp cat este regulamentar. Este vreun regulament care interzice așa ceva? Îți dai seama cat de buni sunt francezii de și-au dat autogol?

AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  14 Decembrie 2022, 20:44
Postat de DoarDiviziaB pe 11 Decembrie 2022, 18:09

Eu propun sa desființăm posturile de fundași, portari și poate chiar mijlocași și să jucăm doar cu atacanți. După ce Maroc elimina Franța cu 3-0 nu poți să spui că este o echipa defensiva decât dacă nu ai habar de fotbal.

Inclusiv daca Franta are 25 de suturi pe poarta, iar Maroc doar 2 suturi + 1 autogol?

666piturca
666piturca  •  13 Decembrie 2022, 19:30
Postat de Freyya pe 13 Decembrie 2022, 16:57

esti prea chinuit ca sa imi mai pierd vremea cu tine. ma opresc aici. *** mai departe linistit

Ce sa mai xici si too, cand nu pricepi nimic? Penaldo, Penaldo, Penaldo. Incearca la unul cu sutana, ca ai ce oferi - ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează