INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  FRANȚA - MAROC

EXCLUSIV Semifinalist la Campionatul Mondial, antrenat de un român în 2022: „E fantastic ce a realizat! I-am scris pe WhatsApp”

Abderrazak Hamdallah, în meciul cu Belgia din faza grupelor / Sursă foto: Guliver/Getty Images +6   FOTO
Abderrazak Hamdallah, în meciul cu Belgia din faza grupelor / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 18:48 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 12:14

Abderrazak Hamdallah, 31 de ani, atacant aflat în lotul Marocului la Campionatul Mondial, a fost antrenat de Cosmin Contra la Al Ittihad în sezonul trecut, în care echipa lor a ratat dramatic titlul în Arabia Saudită. În exclusivitate pentru GSP.ro, „Guriță” l-a caracterizat pe fotbalistul care a evoluat în toate cele trei meciuri ale africanilor din faza grupelor.

  • Miercuri, de la ora 21:00, performera Maroc o întâlnește pe Franța, în cea de-a doua semifinală a Campionatului Mondial. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1.

Hamdallah s-a numărat printre piesele de bază ale lui Contra în campania din sezonul precedent, drumurile celor doi separându-se după ce gruparea saudită l-a demis pe român în luna iulie a acestui an. Pentru fotbalist, lucrurile au rămas însă neschimbate: aceeași poftă de gol în campionat și o binemeritată convocare la Campionatul Mondial.

Selecționerul miracolului Maroc acuză marile cluburi europene de rasism: „În zece ani, nimeni nu s-a uitat la mine”
CM 2022
Selecționerul miracolului Maroc acuză marile cluburi europene de rasism: „În zece ani, nimeni nu s-a uitat la mine”

Abderrazak Hamdallah a prins minute în fiecare meci al Marocului din grupe

Vârful de 31 de ani a fost folosit de Walid Regragui în toate meciurile din grupă, de fiecare dată din postura de rezervă

Concurența cu senzația En-Nesyri i-a permis să evolueze doar pe finalul meciurilor cu Croația (10 minute), Belgia (18 minute) și Canada (15 minute), pentru ca în fazele eliminatorii să rămână în ambele ocazii pe bancă. Va rămâne, totuși, măcar cu o semifinală de Mondial în CV, cea mai importantă performanță dintr-o carieră conturată în campionatele din zona Asiei.

Abderrazak Hamdallah, în meciul cu Canada din faza grupelor / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Abderrazak Hamdallah, în meciul cu Belgia din faza grupelor / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Abderrazak Hamdallah, în meciul cu Croația din faza grupelor / Sursă foto: Imago Images
Abderrazak Hamdallah, în meciul cu Belgia din faza grupelor / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Abderrazak Hamdallah, în meciul cu Belgia din faza grupelor / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+2 FOTO

Hamdallah, cel mai tânăr dintre cei șapte copii ai familiei, a jucat de-a lungul timpului la Olympic Safi, Aalesund, Guangzhou R&F, El Jaish, Al-Rayyan, Al-Nassr și Al-Ittihad. În naționala Marocului evoluează din 2012, reușind să înscrie de 6 ori în 21 de apariții.

17 goluriîn 21 de partide a strâns Abderrazak Hamdallah la Al-Ittihad, pentru care joacă din 2021

Cosmin Contra îl descrie pe Hamdallah: „Profesionist, e fantastic ce a făcut cu Marocul”

„N-a avut foarte multă implicare la Mondial, dar e jucător bun. Are în fața lui un jucător care e într-o formă foarte bună, En-Nesyri și, din păcate, a jucat puțin în grupe. E un atacant care dă foarte multe goluri, e tehnic, iar ceea ce a realizat în naționala Marocului e fantastic

«Abdo» era foarte profesionist, un jucător care n-a cauzat niciodată niciun fel de probleme. Și-a dorit foarte mult să câștigăm campionatul, dar din păcate nu s-a putut.

I-am transmis acum felicitări prin WhatsApp, mi-a răspuns, mi-a zis: «mulțumesc»”, a precizat Contra, într-un dialog cu Gazeta Sporturilor. 

Echipa lui Contra a dominat campionatul, dar a ratat titlul pe final 

Cosmin Contra și Al-Ittihad au scăpat dramatic un titlu pe care îl aveau în buzunar. După ce a fost lider 20 de săptămâni, Al-Ittihad nu a învins-o în ultimele 6 meciuri decât pe Al-Ettifaq cu 3-1, a pierdut (0-1) cu Al-Feiha, 1-3 cu Al-Hilal și 0-1 cu Al-Taee și a remizat (4-4) cu Al-Fateh și 0-0 cu Al Batin. Președintele clubului din Jeddah nu i-a mai prelungit contractul.

VIDEO Toate informațiile înaintea semifinalei Franța - Maroc

Citește și alte știri despre naționala Marocului: 

Selecționerul miracolului Maroc acuză marile cluburi europene de rasism: „În zece ani, nimeni nu s-a uitat la mine”

Fotbalul din Maroc a început să renască după ce regele Mohammed a înființat o academie, după modelul celor din Franța

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  13 Decembrie 2022, 04:03

Mai rar așa apreciere pe care să ți-o arate un fost jucător :)) Guriță, tu ești clar responsabil pentru ascensiunea Marocului

ambrus
ambrus  •  13 Decembrie 2022, 00:18

Ce noroc pe băiatul ăsta, vă dați semam că, dacă nu l-ar fi antrenat ”marele și renumitul antrenor român”, ăsta n-ar mai fi apucat naționala Marocului, care cu un pic de noroc poate juca și finala, și atunci să vezi ce vor căuta ziariștii și alți jucători care doar au trecut vreodată pe lângă un ”renumit antrenor român”.

Moshu
Moshu  •  12 Decembrie 2022, 20:42

Wow,i-a zis multumesc ! Fooaarte bine educat baiatul ! :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează