De la Beckham la Ronaldo » Legendele fotbalului îl aplaudă pe Messi: „Acest nenorocit de Mondial te-a vrut pe tine, nenorocitul ăsta de fotbal te iubește pe tine!”

Messi, alături de cele două trofee câștigate în Qatar: Cupa Mondială și trofeul pentru cel mai bun jucător // Foto: Imago
Messi, alături de cele două trofee câștigate în Qatar: Cupa Mondială și trofeul pentru cel mai bun jucător // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 22:26 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 23:13

Lionel Messi, 35 de ani, și-a împlinit visul de a deveni campion mondial după ce s-a impus cu Argentina la loviturile de departajare contra Franței în finala Campionatului Mondial din Qatar.

Jocul formidabil prestat de Lionel Messi în meciul terminat cu 3-3 după prelungiri și 4-2 la penalty-uri a fost felicitat de marile legende ale fotbalului. Ronaldo, David Beckham, Andriy Shevcenko, Dani Alves și mulți alții au reacționat pe conturile lor de social media la victoria sud-americanilor.

EL NUEVO D10S! Argentina e noua campioană a lumii, zeul Messi își completează moștenirea! Genialul Mbappe nu a fost suficient pentru Franța
Argentina - Franța 3-3 (4-2 la pen.)
EL NUEVO D10S! Argentina e noua campioană a lumii, zeul Messi își completează moștenirea! Genialul Mbappe nu a fost suficient pentru Franța

Ronaldo: „Un rămas bun demn de geniul său”

Fotbalul jucat în această seară aruncă la colț orice rivalitate, inclusiv cea istorică dintre Brazilia și Argentina! Am văzut o mulțime de brazilieni și de oameni din întreaga lume susținându-l pe Leo Messi în această finală electrizantă. A fost un rămas bun demn de geniul său care, mai mult de a fi o vedetă a Cupei Mondiale, a fost căpitanul unei epoci a fotbalului. Îmi imaginez petrecerea pe care prietenul meu, Diego, o dă în rai acum. Aici suntem, milioane de oameni, de toate naționalitățile, care te aplaudă în picioare. Felicitări, Messi! 

- Ronaldo, fost atacant brazilian

Felicitări Argentinei pentru victoria din finala Campionatului Mondial! Ce meci frumos! Mulțumesc pentru acest spectacol grozav, ați reușit să îl faceți special! 

- Andriy Shevcenko, fost atacant ucrainean

Leo Messi e regele! 

- David Beckham, fost internațional englez

Dani Alves: „Cei care iubim fotbalul te respectăm și te felicităm pentru acest moment”

Ce meci, ce finală de Cupă Mondială! Felicitări Argentina și prietenului meu, Lionel Messi! Nu se putea cu un asemenea sprijin să nu devii campion mondial. Trofeul acesta e încoronarea unei cariere magnifice. 

- Rivaldo, fost atacant brazilian

Îmi pasă prea puțin ce-mi zic alții... Messi, acest nenorocit de Mondial te-a vrut pe tine, nenorocitul ăsta de fotbal te iubește pe tine și noi, cei care iubim fotbalul, te respectăm și te felicităm chiar acum pentru acest moment. Bucură-te cu familia ta și cu cei care se simt bine alături de tine. Ca brazilian, ca sud american știu că asta înseamnă mai mult decât să câștigi Cupa aia. Trăiască fotbalul și noi, toți cei care iubim acest sport. Ah, și doar ca să completez: Messi era cel care mereu vorbea despre Dumnezeu Atotputernicul. 

- Dani Alves, fundaș brazilian

Cristiano Ronaldo, principalul contracandidat al lui Lionel Messi în cursa pentru „cel mai mare jucător al tuturor timpurilor”, încă nu a postat vreun mesaj de felicitare pâna la ora publicării articolului.

15 imagini de impact după Argentina - Franța: bucuria argentinienilor și tristețea „Les Bleus”
ARGENTINA - FRANȚA
15 imagini de impact după Argentina - Franța: bucuria argentinienilor și tristețea „Les Bleus”

Argentina supremă!

Argentina a învins-o pe Franța și a cucerit al treilea titlu mondial din istorie! A fost 2-2 la finalul timpului regulamentar, 3-3 după reprizele de prelungire și 4-2 pentru „pume” la loviturile de departajare.

  • După o pauză de 36 de ani, Argentina aduce al treilea titlu mondial în vitrină!
  • Pentru Leo Messi este încununarea unei cariere fabuloase. Trofeul mondial era singurul care îi lipsea din palmares!
  • Disctincțiile Campionatului Mondial: Leo Messi (fotbalistul turneului), Enzo Fernandez (cel mai bun tânăr jucător), Emiliano Martinez (portarul turneului) și Kylian Mbappe (golgeterul turneului).

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de Fotbal:

Reacția presei franceze, după ce Mbappe a fost doborât de Messi în finală + titluri din Argentina

Pronosticul nebun al lui Gică Popescu s-a adeverit! » Ce presimțea „Baciul” înaintea marii finale Argentina - Franța

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
vasileroaita
vasileroaita  •  19 Decembrie 2022, 08:38

Printre marii fotbaliști care au primit Balonul de Aur la un campionat mondial, este și un român : Romulus Gabor!!! La tineret!!! De remarcat că, înaintea lui, trofeul la această categorie a fost cucerit de celebrul Diego Maradona!!!

achenbachfrederikk
achenbachfrederikk  •  18 Decembrie 2022, 23:14

Pana la urma toti cei ce cantau prohodul Argentinei aici pe forum la fiecare meci dupa cel cu Arabia Saudita stau acum cu unghia in gat mult si bine. Ceea ce nu ati inteles voi inca din grupe este ca Argentina nu si-a schimbat jocul dar tocmai labilitatea psihica pe care toti ati marsat o luna intreaga a fost reglementata. Mai mult au aratat un psihic de fier ce nu a fost niciodata caracteristic sud americanilor. Ei ori te distrugeau daca le iesea jocul ori pierdeau daca li se udau pantalonii. Argentina a controlat toate meciurile si ce e mai important si-a revenit din pumni ca nicio alta echipa in conditii vitrege: vezi meciurile cu Mexic, Olanda sau Franta in finala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează