Ce finală prezice Mircea Lucescu la Mondial: „Gata, și-au atins maximul”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de , - Publicat marti, 13 decembrie 2022 19:30 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 19:39

Mircea Lucescu (77 de ani) crede că Argentina și Franța vor ajunge în finala Campionatului Mondial de fotbal. Prima semifinală, între sud-americani și Croația, va avea loc în această seară, de la ora 21:00. 

Ce meciuri rămas de jucat în Qatar: 

  • 13 decembrie, ora 21 - semifinala Argentina - Croația 
  • 14 decembrie, ora 21 - semifinala Franța - Maroc
  • 17 decembrie, ora 17 - Finala pentru locul 3
  • 18 decembrie, ora 17 - Finala

Mircea Lucescu nu se așteaptă la nicio surpriză în semifinalele Mondialului. Le vede pe marile favorite, Argentina și Franța, în ultimul act, cu trofeul pe masă.

Argentina - Croația 3-0 » „Pume” fabuloase! Messi și Julian Alvarez le-au ascuns mingea croaților și au dus-o pe Argentina la un pas de marele vis
argentina - croația 3-0
Argentina - Croația 3-0 » „Pume” fabuloase! Messi și Julian Alvarez le-au ascuns mingea croaților și au dus-o pe Argentina la un pas de marele vis

Ce finală prezice Mircea Lucescu la Campionatul Mondial

„Cred că Marocul a atins maximul, la fel Croația. Văd o finală Argentina - Franța, dar în fotbal totul este posibil. M-a impresionat modul în care echipele din țările mici s-au pregătit pentru acest Campionat Mondial, o surpriză extraordinară, ceea ce demonstrează că se echilibrează valorile pe mapamond.

Toată lumea știe ce trebuie să facă, cum să pregătească jucătorii. Au făcut academii pentru tineri, au dus jucători în campionatele puternice încă de la vârste fragede, iar atunci când se adună la națională formează grupuri omogene, puternice, motivate.

Vedeți și Japonia, Coreea de Sud, SUA, Canada, toate au demonstrat că au meritat să fie la acest Campionat Mondial”, a afirmat „Il Luce”, prezent la Gala Sportului Dinamovist 2022.

Elveția a știut să-și construiască viitorul în fotbal. Au investit foarte mult în tineret, au și jucători de origine străină... mai mult de jumătate sunt străini. Dar avem șanse cu oricine.

Cred că Germania nu s-a pregătit cum trebuie pentru acest Campionat Mondial. A neglijat echipele mici, a fost surprinsă. S-o fi gândit că-și dozează efortul spre finalul Campionatului Mondial, dar toată lumea trebuia să fie atentă de la primul meci.

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Mai multe știri despre Campionatul Mondial: 

Tricolorii, prieteni cu fotbaliștii! Chiricheș și alți jucători români au colegi calificați în semifinalele Cupei Mondiale

Gianni Infantino l-a „copiat” pe Istvan Kovacs în Qatar » Ce a făcut șeful FIFA

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
cdba3133
cdba3133  •  14 Decembrie 2022, 12:55
Postat de Heiheiargesul1987 pe 14 Decembrie 2022, 00:38

Ce o fi demonstrat USA numai Il Luce stie....A fost mai slaba decat in multe turnee finale.

Un pic mai decat Romania.

rottwailer
rottwailer  •  14 Decembrie 2022, 09:00

Auzi Burleanule! Au făcut academii pentru tineri, au dus jucători în campionatele puternice încă de la vârste fragede, iar atunci când se adună la națională formează grupuri omogene, puternice, motivate. Cam asta ar trebui sa facă și România țara de 20 de milioane de locuitori nu de 4 milioane cât Croația!

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  14 Decembrie 2022, 00:38

Ce o fi demonstrat USA numai Il Luce stie....A fost mai slaba decat in multe turnee finale.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează