Un oficial FIFA a așteptat finalul conferinței lui Infantino, apoi a luat cuvântul în Qatar: „Sunt gay! Am reflectat îndelung dacă să fac public sau nu acest lucru”

Bryan Swanson, zâmbitor la conferința de presă de sâmbătă / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Bryan Swanson, zâmbitor la conferința de presă de sâmbătă / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 22:43 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2022 22:50

La scurt timp după conferința-maraton a lui Gianni Infantino, directorul de relații cu media al FIFA, Bryan Swanson, a luat cuvântul și a anunțat că este gay. În prealabil, președintele Infantino vorbise despre drepturile minorităților. Qatar, gazda Mondialului, e acuzată de Occident că a încălcat numeroase drepturi ale omului în goana după organizarea turneului final. 

Bryan Swanson, fost reporter la Sky Sports, în prezent șeful corpului media al FIFA, a așteptat finalul discursului lui Gianni Infantino pentru a anunța lumea întreagă că este homosexual. O decizie curajoasă, care a stârnit un val de aprecieri pe rețelele de socializare, în contextul în care Qatarul e o țară unde relațiile gay sunt interzise.

Tot ce trebuie să știi despre Campionatul Mondial din Qatar: grupe, toate loturile, programul și televizarea partidelor
CM QATAR 2022
Tot ce trebuie să știi despre Campionatul Mondial din Qatar: grupe, toate loturile, programul și televizarea partidelor

Bryan Swanson, oficial FIFA, a anunțat că e gay înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar

„Aş vrea să spun câteva lucruri profitând de această ocazie. Eu mă aflu aici, în Qatar, într-o poziţie privilegiată, în faţa întregii lumi, în calitate de gay. 

Chiar dacă Gianni nu este gay, acest lucru nu înseamnă că nu-i pasă de această problemă. Am reflectat îndelung dacă să fac public sau nu acest lucru. La FIFA, noi ne preocupăm de toată lumea. Noi suntem o organizaţie incluzivă. 

Am mai mulţi colegi gay. Sunt pe deplin conştient de dezbatere şi respect dreptul celorlalţi de a gândi diferit. Eu înţeleg. Dar eu ştiu în acelaşi timp pentru ce ne luptăm”, a spus Bryan Swanson, conform Mirror.

Lineker și Hitzlsperger i-au îndemnat pe fotbaliștii gay prezenți la Mondial să procedeze similar

Înainte de startul mondialului, fostul internațional german Thomas Hitzlsperger, în vârstă de 40 de ani, și el homosexual, mărturisea că i-ar plăcea ca un fotbalist gay să aibă propriul „coming out” la Mondial. Și marele Gary Lineker a făcut lobby pentru această idee: „Știu doi jucători gay din Premier League. Ar fi extraordinar dacă unul sau amândoi ar spune totul în timpul Mondialului. Ar fi incredibil”.

„Suporterii pot supraviețui fără bere timp de trei ore” » FIFA explică decizia de a interzice alcoolul pe stadioane la Campionatul Mondial
FIFA
„Suporterii pot supraviețui fără bere timp de trei ore” » FIFA explică decizia de a interzice alcoolul pe stadioane la Campionatul Mondial

Gianni Infantino, conferință înainte de startul CM 2022: „Mă simt qatarez, arab, african, gay”

Cu o zi înainte de startul Campionatului Mondial, președintele FIFA, Gianni Infantino, a organizat o conferință de presă la care au participat peste 400 de jurnaliști din toate țările. Evenimentul a avut loc la Centrul Media, iar Infantino a vorbit în engleză, franceză și spaniolă. A lăudat Qatarul pentru organizare și a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește discriminarea.

Astăzi, eu mă simt qatarez, mă simt arab, mă simt african, mă simt gay, mă simt ca o persoană cu handicap, astăzi mă simt ca un muncitor imigrant!”, a fost mesajul de deschidere al președintelui FIFA.

A făcut imediat o paralelă cu propria copilărie. „Mă întorc la propria poveste, pentru că sunt fiul unor muncitori migranţi.

Știu ce înseamnă să fii discriminat, hărţuit, în calitate de străin. Copil fiind, am fost discriminat în Elveţia pentru că eram roşcat şi aveam pistrui. Știu asta, foarte bine. Ce-aveam de făcut atunci? Să te duci în camera ta să începi să plângi şi apoi să încerci să îţi faci prieteni. Nu începi să acuzi, să te baţi, să insulţi”, a mai spus acesta.

Apoi s-a referit la migranți: „Îmi amintesc acum cum au fost trataţi migranţii la graniţă, ştiu ce s-a întâmplat cu paşapoartele, cu analizele lor medicale. După ce-am fost ales președintele FIFA am venit la Doha să văd în ce condiții lucrau muncitorii.

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial din Qatar: 

Conferință de peste o oră a lui Gianni Infantino la Doha: „Am simțit discriminarea când eram copil! Astăzi mă simt qatarez, arab, african, gay”

Gianni Infantino șochează: „Am mers în Coreea de Nord! Voiam să găzduiască un Mondial alături de vecinii din Sud”

CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Echipa GSP deplasată în Qatar a participat la o licitație în stil arab » Ce au descoperit jurnaliștii: o colecție senzațională, chiar și un timbru românesc

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (61)
Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  21 Noiembrie 2022, 00:45
Postat de terranovaaa pe 20 Noiembrie 2022, 22:21

***

Steluțe steluțe steluțe!

terranovaaa
terranovaaa  •  20 Noiembrie 2022, 22:21
Postat de Dontlookbackwithanger pe 20 Noiembrie 2022, 20:53

Nu te baga că și musca! Nu e cursul normal al vieții, e doar prostie crasă și ignoranța! E ok că sunt multe filme! Sper sa fie in fiecare de acum înainte,poate îți bagi unghia în gît! Lol

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

terranovaaa
terranovaaa  •  20 Noiembrie 2022, 22:19
Postat de Dontlookbackwithanger pe 20 Noiembrie 2022, 20:54

Eu cred că mai degrabă ești ***,nu boier!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează