Organizatorii Campionatului Mondial din Qatar, nemulțumiți: „Dezinformări, stereotipuri și prejudecăți legate de Orientul Mijlociu și lumea arabă”

Hassan Al Thawadi , membru în cadrul  cadrul Comitetului FIFA pentru Organizarea Campionatului Mondial din Qatar.
Foto: Imago Images
Hassan Al Thawadi , membru în cadrul cadrul Comitetului FIFA pentru Organizarea Campionatului Mondial din Qatar. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 12:04 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 17:57

Hassan Al Thawadi (44 de ani), membru în cadrul Comitetului FIFA pentru Organizarea Campionatului Mondial din Qatar, a avut un discurs dur înainte de începerea turneului final.

Campionatul Mondial din Qatar începe duminică seară, cu duelul dintre țara gazdă și Ecuador. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă la TV pe TVR 1.

  • Campionatul Mondial din Qatar se va desfășura în perioada 20 noiembrie -18 decembrie
  • Exceptând TVR, Gazeta Sporturilor este singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu vor transmite din Doha pe durata competiției.
  • Ghid pentru Campionatul Mondial din Qatar - detalii AICI
Aici se dă startul în Qatar: stadionul în formă de cort de beduini e gazda primului meci al Cupei Mondiale
CAMPIONATUL MONDIAL
Aici se dă startul în Qatar: stadionul în formă de cort de beduini e gazda primului meci al Cupei Mondiale

Hassan Al Thawadi: „Acest Campionat Mondial este, probabil, cel mai comentat”

„Acest Campionat Mondial este, probabil, cel mai comentat din istorie, chiar și înainte ca o minge să fie lovită în timpul unui meci. 

Este regretabil că mare parte din comentariile făcute au dus la îmbrățișarea dezinformării, respingerea anumitor nuanțe și, adesea, la stereotipuri și prejudecăți legate de Orientul Mijlociu și lumea arabă. 

Asta nu înseamnă că nu ținem cont de criticile constructive. Suntem direct responsabili de organizarea acestui turneu și luăm în considerare fiecare informație primită. Ne-am asigurat că acest turneu va fi o oază de progres, contribuind inclusiv la reformele din domeniul muncii din țara noastră, recunoscute la nivel internațional. 

Viziunea noastră era ca acest turneu să servească ca o platformă pe care să construim un pod între Est și Vest, prin care să luăm la cunoștință diferențele dintre noi și să sărbătorim împreună prin intermediul pasiunii ce ne leagă pe toți: fotbalul. 

Având în vedere situația la zi din lume, trebuie să prețuim aceste oportunități, care ne aduc pe toți în același loc. Frumusețea Cupei Mondiale este aceea că unește persoane din toate colțurile lumii, stiluri de viață de pe Pământ, și lasă în urmă prietenii și înțelegere, nu neînțelegeri, prejudecăți și stereotipuri. 

În ciuda celor care cred că țara noastră și lumea arabă nu merită să organizeze acest turneu, cifrele îi contrazic: 97 % din bilete s-au vândut. Marea Britanie se află în topul țărilor care au cumpărat cele mai multe bilete. 

Suntem încântați să primim atâta lume și să împărtășim cu aceștia ospitalitatea, pe care o prețuim așa de mult ca și qatarezi și arabi. Suntem mândri de cine suntem și de ce valori prețuim. 

Suntem o nație care întotdeauna a apărat dialogul dintre oameni și unitatea acestora. Valorile acestea reprezintă frumusețea Campionatului Mondial”, a declarat oficialul, potrivit Mundo Deportivo

VIDEO. Plimbare prin Souq Waqif, cea mai tradițională piață din Doha

Citește și:

Primul 11 al marilor absenți de la Campionatul Mondial din Qatar » Haaland și Salah, incluși pe listă

O zi până la startul celui mai corupt, mai atipic şi mai scump Mondial » Cine e favorita + Cum arată echipele-tip ale celor 5 mari forțe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
steaua.libera
steaua.libera  •  20 Noiembrie 2022, 10:40

Fi-mi-ar scarba de mizeria voastra morala si sociala. Daca ai petrol esti boss, daca n-ai, mori ca un sclav.

TimberWolf
TimberWolf  •  20 Noiembrie 2022, 00:12

Cea mai tradițională piață ... cel mai tradițional loc. De când ”tradițional” are grad de comparație?!

schalker
schalker  •  19 Noiembrie 2022, 21:04

Pai 97% din bilete date... cui?Nu mai fac fata mijloacele de transport sa aducă pakistanezi platiti cu 10 dolari pe zi. O sa fie CM cu cea mai mica audienta de cand a inceput sa fie mobitorizata audienta Tv. Cica vin o gramada de britanici? Aia carora le-ati dat teapa cu 48 de ore înainte de a începe prin interzicerea berii pe stadion?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează