INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  CAMPIONATUL MONDIAL

GALERIE FOTO Aici se dă startul în Qatar: stadionul în formă de cort de beduini e gazda primului meci al Cupei Mondiale

Stadionul Al Bayt va găzdui primul meci de la Campionatul Mondial, Qatar - Ecuador // sursă foto: Guliver/gettyimages +28   FOTO
Stadionul Al Bayt va găzdui primul meci de la Campionatul Mondial, Qatar - Ecuador // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 10:11 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 17:58

Startul Campionatul Mondial de fotbal din Qatar se dă duminică, pe Al Bayt, stadionul în formă de cort de beduini din Al Khor, la 50 de kilometri de Doha. Meciul de deschidere este Qatar - Ecuador (TVR 1, ora 18:00), partidă la care a fost delegat și arbitrul român Istvan Kovacs.

  • Gazeta Sporturilor este, exceptând TVR-ul, singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu vor transmite din Doha pe durata competiției
  • Ghid pentru Campionatul Mondial din Qatar - detalii AICI

Turneul final din Qatar va fi deschis în grupa A de naționala gazdă, antrenată din 2017 de catalanul Félix Sánchez, care are ca obiectiv depășirea primei faze a competiției, o misiune aproape imposibilă, într-o serie cu Olanda, Senegal și Ecuador. Va juca la start contra echipei sud-americane. 

Primele impresii de la Doha » Organizare impecabilă, Poliție peste tot, amabilitate ieșită din comun, dar și praf cât cuprinde și un aer irespirabil: „Va fi un infern pentru fotbaliști!”
CM 2022
Primele impresii de la Doha » Organizare impecabilă, Poliție peste tot, amabilitate ieșită din comun, dar și praf cât cuprinde și un aer irespirabil: „Va fi un infern pentru fotbaliști!”

FOTO: un stadion în formă de cort de beduini găzduiește primul meci de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar

Partida va fi găzduită de stadionul Al Bayt, arena în formă de cort de beduini din Al Khor, oraș din nord-estul Qatarului. În galeria foto de mai jos, imagini spectaculoase cu arena pe care vor fi ațintiți toți ochii microbiștilor. 

AL BAYT Capacitate: 60.000 locuri Cost: 847 milioane de
dolari
AL BAYT Capacitate: 60.000 locuri Cost: 847 milioane de
dolari
AL BAYT Capacitate: 60.000 locuri Cost: 847 milioane de
dolari
AL BAYT Capacitate: 60.000 locuri Cost: 847 milioane de
dolari
AL BAYT Capacitate: 60.000 locuri Cost: 847 milioane de
dolari
+24 FOTO

Stadionul Al Bayt are o capacitate de 60.000 de locuri, fiind a doua cea mai mare arenă pentru Mondial după stadionul Lusail. Acesta a fost deja inaugurat pe 30 noiembrie 2021 cu meciul Qatar - Bahrain, din deschiderea Cupei Arabe 2021.

Al Bayt a găzduit 5 dintre meciurile de la competiția din finalul lui 2021, 3 dintre acestea ale Qatarului. Audiența maximă a fost înregistrată în sferturi, la Qatar - EAU 5-0, meci la care au asistat 63.439 persoane, peste capacitatea maximă din acte a arenei! La Syria - Tunisia au fost doar 15.913 spectatori.

Al Bayt va găzdui 9 meciuri de la Campionatul Mondial. Construcția arenei a început în 2014.

Acuzații-șoc înainte de Qatar - Ecuador

Joi, un jurnalist britanic cu origini din Bahrein, Amjad Taha, a susținut că oficialii qatarieni ar fi mituit 8 jucători ecuadorieni cu 7,4 milioane de dolari. 

Dar Marc Owen Jones, conferențiar la Universitatea „Hamad Bin Khalifa” din Doha, specialist în știrile false din social media, pune la îndoială acuzațiile aduse de Amjad Taha: „Un cont cunoscut pentru dezinformare”.

Istvan Kovacs, delegat la Qatar - Ecuador

Istvan Kovacs (38 de ani), singurul „central” român prezent la un Mondial în ultimii 35 de ani, va fi cel de-al patrulea oficial la duelul dintre Qatar și Ecuador, cel care deschide balul la Mondial.

Chiar dacă nu el e cel care va oficia partida, Istvan Kovacs va avea rolul său la meciul care inaugurează cel mai atipic Campionat Mondial din istorie. Arbitrul din Carei va fi rezerva italianului Daniele Orsato.

Meciul dintre Qatar și Ecuador, cel care deschide CM 2022, va avea loc duminică, de la ora 18:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe TVR 1.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial din Qatar: 

Polonia, escortată de armată în drumul spre Qatar » Măsuri speciale luate din cauza războiului din Ucraina

Globalism vs tradiţionalism » Imagini spectaculoase din piața Souq Waqif, locul în care s-au strâns suporteri de pe tot Globul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează