INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  PORTUGALIA - GHANA 3-2

galerie foto Portugalia, de nerecunoscut fără CR7 » Ghana putea smulge o remiză după ieșirea lui Cristiano Ronaldo

Portugalia - Ghana // FOTO: Imago +8   FOTO
Portugalia - Ghana // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 20:02 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 21:26

Portugalia a câștigat cu Ghana, scor 3-2, în prima etapă a grupelor Campionatului Mondial. Toate reușitele au venit în repriza a doua.

  • Portugalia și Ghana fac parte din grupa H, alături de Uruguay și Coreea de Sud.

Rezultatele etapei #1 din grupele Campionatului Mondial

Toți ochii au fost ațintiți în stadionul demontabil, construit din 974 de containere, pe singurul fotbalist rămas șomer la acest turneu final. Divorțul forțat de el l-a montat parcă mai mult. Primele ocazii vin repede și îi aparțin. Cristiano scapă pe centru singur cu portarul, dar Zigi îl blochează la punctul cu var. Apoi, o minge centrată pe sus îl caută și săritura lui din careul mic nu-i permite să cadreze.

Primul pas făcut în spate de FIFA și Qatar! Anunț de ultimă oră la Campionatul Mondial
FIFA
Primul pas făcut în spate de FIFA și Qatar! Anunț de ultimă oră la Campionatul Mondial

Înscrie în minutul 30, dar arbitrul Elfath apucase să fluiere fault în atac. Portugalia nu-l poate alimenta cu mingi pe Ronaldo, ghaneziii aglomerează liniile și nu îndrăznesc mai nimic pe atac, în afara a două cornere. Diego Costa nu e deranjat, însă nici Zigi nu transpiră.

Penalty prea ușor dat pentru Cristiano Ronaldo

Jucătorul european cu cele mai multe selecții (192) și fotbalistul din lume cu cele mai multe goluri la națională (117) își dorește multe, numai că nu produce mare lucru. Jocul lusitan nu se leagă, Seidu îl închide bine și „Stelele negre” pândesc pe contraatac. O astfel de acțiune îl pune pe Kudus în situație de finalizare, dar șutul trece alături de bară. 

Doar dintr-o fază fixă putea apărea o șansă pentru CR7. Contactul în careu cu Djiku e minim, arbitrul american fluieră penalty și nimic nu se schimbă din camera VAR. Prea ușor acordat, dar rămâne 11 metri. 

Și căpitanul "roș-verzilor" e necruțător. Devine primul care înscrie la cinci Mondiale (2006, 2010, 2014, 2018 și 2022), întâiul care marchează la 12 turnee importante. Și cel mai bătrân fotbalist portughez ce punctează la Mondial, 37 de ani și 292 de zile.

5 goluri în repriza a doua din Portugalia - Ghana

Bucuria favoriților nu ține mult și eroarea lui Danilo Pereira este taxată de celălalt căpitan, André Ayew. Portugalia nu intră în panică și meciul se deschide. Tot mai obosiți, ghanezii fac tot mai greu față ritmului și pasele lui Bruno Fernandes produc diferența. 

João Felix și Rafael Leão, abia intrat, îl judecă pe Zigi cu execuții la colțul lung. În trei minute s-a făcut 3-1 și zarurile au fost aruncate. Golul lui Bukari, altă rezervă, nu mai conta, chiar dacă prelungirile au durat 9 minute.

Costa, aproape de o gafă imensă la ultima fază

Africanii ar fi putut egala în minutul 90+9, când portarul Costa a fost la un pas să fie păcălit de un adversar. A lăsat mingea jos să degajeze, ghanezul a venit prin spate și i-a furat-o. Doar că s-a împiedicat și nu a reușit să trimită balonul în poarta goală.

foto: Imago
foto: Imago
foto: Imago
foto: Imago
foto: Imago
+4 FOTO

FINAL. Portugalia - Ghana 3-2

Portugalia - Ghana, echipe de start

Portugalia: D. Costa - Cancelo, Dias, Silva, Guerreiro - Bruno Fernandes, Neves, B. Silva - Otavio, Cristiano Ronaldo, J. Felix
Rezerve: Andre Silva, Antonio Silva, Carvalho, Dalot, Horta, J. Mario, Jose Sa, Leao, M. Nunes, Palhinha, R. Patricio, Pepe, G. Ramos, Vitinha
Selecționer: Fernando Santos

Ghana: Ati-Zigi - Seidu, Djiku, Amartey, Salisu, Baba - Kudus, Partey, Abdul Samed, A. Ayew - I.Williams
Rezerve: Afriyie, Aidoo, J. Ayew, Bukari, Danlad, Fatawu, Kyereh, Lamptey, Mensah, Nurudeen, Odoi, Owusu, Semenyo, Sowah, Sulemana
Selecționer: Otto Addo

Tot de la Campionatul Mondial:

„Și-a bătut joc de adversar?” » Bild îl acuză pe Rudiger de un gest penibil făcut în fața eroului Japoniei

Ministrul Germaniei, gest sfidător în fața lui Infantino și a șeicilor! Imaginea din tribune e virală

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
alexiosas
alexiosas  •  25 Noiembrie 2022, 00:33
Postat de guimaraes1.0 pe 24 Noiembrie 2022, 19:57

Bucura-te ca ti-a aparut comentariul.

corect,de multe ori nu folosesc nici un cuvant obscen,sau mai obscen decat cele care le scriu altii,si apar stelute sau chiar iau galben

fcsarbitri
fcsarbitri  •  24 Noiembrie 2022, 22:10
Postat de fcsarbitri pe 24 Noiembrie 2022, 21:51

***

??? vulgar si jignitor e faptul ca dezaprob favoritismiul acordat actorului portughez cu gel pe par?

bigd
bigd  •  24 Noiembrie 2022, 22:09
Postat de passarisc pe 24 Noiembrie 2022, 20:15

De ce dracu simt nevoia unii sa intre sa comenteze doar pentru a improsca ***??? Nu intereseaza pe absolut nimeni mitocania lor, dar asa le place unora da iasa ca ***. Ronaldo va ramane in istoria fotbalului mondial, dar niste neica nimeni isi maresc stima de sine prin insulte si badaranie.

Bine ca nu era internet pe vremea lui Maradona. L-ar fi distrus samantarii.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează