CORESPONDENȚĂ DIN QATAR „Boom” de energie pe străzile din Doha înainte de Mondial » Echipa GSP prezintă principalele atracții din orașul-cheie al turneului final

„Boom” de energie pe străzile din Doha înainte de Campionatul Mondial +17   FOTO
„Boom” de energie pe străzile din Doha înainte de Campionatul Mondial

Articol de , - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 11:57 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 17:52

Peste 1,5 milioane de suporteri din întreaga lume sunt așteptați în Qatar pe durata Campionatului Mondial. Unii deja au ajuns în capitală, iar promenada de la Corniche și zona din Souq Waqif au devenit kilometrul zero al distracției.

  • Gazeta Sporturilor este, exceptând TVR-ul, singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar.
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu transmit din Doha pe durata competiției.
  • Ghid pentru Campionatul Mondial din Qatar - detalii AICI

În această seară debutează oficial Campionatul Mondial din Qatar. Primul din istorie care găzduiește toate meciurile în același oraș. Iar atmosfera este deja una de senzație. Mii de suporteri au luat cu asalt Doha, în total sunt așteptați peste 1,5 milioane din întreaga lume.

Marca anunță: „Haos și circ în cantonamentul Portugaliei”. Cristiano Ronaldo a provocat totul!
PORTUGALIA
Marca anunță: „Haos și circ în cantonamentul Portugaliei”. Cristiano Ronaldo a provocat totul!

Boom de energie pe străzile din Doha, înainte de Campionatul Mondial din Qatar

Principala zonă de distracție este pe Corniche. Un loc perfect pe marginea apei unde fanii sunt captivați de diferite jocuri de lumini, dar și de animații chiar pe apă. Nu lipsesc plimbările cu bărcile tradiționale ale qatarezilor, iar promenada dispune de o mulțime de rulote cu mâncare proaspăt gătită. 

De la gogoși cu diverse umpluturi la hamburgeri și hot-dog sau cartofi prăjiți cu arome. Apă, sucuri naturale și îmbuteliate toate se găsesc pe Corniche.

Vorbim de un loc exclusiv pietonal, o zonă transformată special cu logourile și mascota turneului final, dar și cu multe instalații specifice cu grafica Campionatului Mondial din acest an. Aici există și restaurante care oferă cele mai bune preparate orientale, dar și pește proaspăt.

Altă locație din Doha, dar distracția rămâne

La nici 10 minute de mers pe jos de la capătul promenadei, fanii ajung rapid într-o zonă plină de istorie. Gazeta Sporturilor a realizat zilele trecute un reportaj special în Souq Waqif. Piața veche a orașului e ticsită de locuri speciale unde fanii pot bea un suc rece ca gheața și pot încerca cele mai bune preparate.

+13 FOTO

Este de altfel și zona unde miile de fani veniți din întreaga lume se întâlnesc, cântă și se distrează împreună, amestecându-se în mulțime și deosebindu-se doar după tricourile pe care le îmbracă. Nu există rivalitate! 

Argentinienii se pozează cu brazilienii, mexicanii cântă braț la braț cu cei din Costa Rica, Mondialul e o plăcere superbă.

+13 FOTO

Piața e animată mai mult decât oricând. În rest, locul este unul liniștit, tocmai bun de relaxare. Aici, rar au loc evenimente care să spargă liniștea. De exemplu, un festival anual de primăvară are loc în perioada lunii aprilie și găzduiește multe spectacole de teatru, acrobații și spectacole muzicale. Acum, totul e ca un stadion în aer liber, plin de emoție și culoare.

Tablouri desenate cu „greii” Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Mergând pe străduțele din Souq Waqif, pe lângă terase și cafenele, fanii pot pleca acasă și cu o amintire de neuitat din Doha. Există artiști stradali, caricaturiști, care fac portrete incredibile în doar câteva minute. 

Mulți suporteri portughezi au vrut să ia acasă o imagine cu Cristiano Ronaldo, iar brazilienii nu l-au putut „uita” pe Neymar în piața veche din oraș.

„Boom” de energie pe străzile din Doha înainte de Mondial » Echipa GSP prezintă principalele atracții din orașul-cheie al turneului final

Tot aici există și o galerie de artă, special dedicată fotbalului, ați ghicit! Iar artiștii locali s-au pregătit serios pentru startul Campionatului Mondial. Au pictat mai mulți jucători reprezentativi din echipele participante la ediția din acest an a turneului final. 

Picturi cu Messi, Ronaldo, Neymar, Modric ori Lewandowski pot fi admirate, dar nu și achiziționate, totul fiind doar o expoziție specială, dedicată Campionatului Mondial.

+13 FOTO

Mai multe corespondențe despre Campionatul Mondial din Qatar: 

Echipa GSP deplasată în Qatar a participat la o licitație în stil arab » Ce au descoperit jurnaliștii: o colecție senzațională, chiar și un timbru românesc

Mingea Mondialului din Qatar: Al Rihla zboară de nici n-o vezi! E conectată la camera VAR, are în interior un senzor de mișcare de înaltă precizie

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  20 Noiembrie 2022, 14:22

Gunoiul sub pres combinat cu lauda de sine. Va furati singuri caciula!

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  20 Noiembrie 2022, 13:45

Reportajul debuteaza (nu stiu daca si autorul) cu 1,5 milioane de suporteri asteptati in Qatar, promenada Corniche si Souq Waqif. Continua cu 1,5 milioane de suporteri, Corniche de doua ori ca principala zona de distractie si, in mod firesc, cu o trimitere la Souq Waqif. Dorinta de a continua sa citesti e de nestavilit (daca dorinata GSP e mentinerea cat mai mult pe pagina a cititorului, pot doar aplauda jurnalismul de top). Gazeta Sporturilor este, exceptand TVR-ul, singura instiutie media din Romania care a trimis 4 jurnalisti la turneul final din Qatar. Succes!

fibra
fibra  •  20 Noiembrie 2022, 13:33

Se distreaza?O gluma.Au si cu ce.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează