INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  BRAZILIA - SERBIA 2-0

Richarlison a rupt „blestemul” numărului 9 brazilian. Din 2014 nu se mai întâmplase!

Tite pare că și-a găsit atacantul căutat, demonstrația de acrobație cu Serbia fiind cea mai bună probă a celui ales omul meciului: Richarlison. Foto: Imago Images
Tite pare că și-a găsit atacantul căutat, demonstrația de acrobație cu Serbia fiind cea mai bună probă a celui ales omul meciului: Richarlison. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 13:23 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 13:35

Brazilia - Serbia 2-0. Porecla lui Richarlison l-a transformat în autorul celui mai frumos gol de la turneu. A reușit să rupă „blestemul” numărului 9 din naționala Braziliei. Din 2014, de la Fred, nu mai marcase un 9 auriverde la Campionatul Mondial.

Toată lumea aștepta pe stadionul Lusail Iconic să-l vadă marcând pe Neymar și pe Brazilia debutând cu victorie la CM 2022. Doar ultima parte s-a adeverit contra Serbiei (2-0), iar starul lui Tite a terminat meciul cu entorsă la gleznă. De rezultat s-a „ocupat” eroul mai puțin așteptat, Richarlison, care însă a făcut ceea ce trebuie să facă un număr 9

Imagini de-a dreptul emoționante surprinse în tribune la Țara Galilor - Iran » Lacrimi și „sânge” în memoria Mahsei Amini
ȚARA GALILOR - IRAN
Imagini de-a dreptul emoționante surprinse în tribune la Țara Galilor - Iran » Lacrimi și „sânge” în memoria Mahsei Amini

De la Fred, purtătorul acestui număr la Mondiale nu mai marcase nmeni, devenise parcă un blestem. În doar 90 de minute, „Porumbelul”, cum l-au poreclit pietenii cu care juca fotbal pe stradă datorită modului în care celebra golurile, a înscris mai mult decât Gabriel Jesus la competiția din Rusia. Desigur, orice e mai mult decât zero, însă Richarlison a făcut-o în mare stil.

Richarlison, 19 goluri în 39 de jocuri

Plecat și el, ca mulți brazilieni, dintr-o favelă, fotbalistul vopsit platinat care a rămas pe sec la Spus în 435 de minute, cât a fost folosit de Conte în Premier, a semnat o „dublă” și i-a entuzismat pe fanii cvintuplei campioane mondiale. 

Preluarea și semifoarfeca din minutul 73 l-a lăsat mască și pe Milinkovic-Savic, portarul scăpat doar cu două goluri, pentru că barele l-au ocrotit în alte două rânduri. Reușita lui pare desprinsă din procedeele de capoeira, o artă marțială locală. 

3 „duble”a marcat Richarlison în ultimele cinci meciuri în care a fost titular pentru Brazilia. Atacantul auriverde are 9 goluri în ultimele 7 apariții pentru Selecao!

„O combinație de dans, artă, luptă și forță, toate adunate într-o singură execuție de geniu”, cum a caracterizat realizarea Gazzetta dello Sport. Până la el, numărul 9 brazilian înscrisese 41 de goluri, în tricoul purtat de Baltazar, Careca, Ronaldo și Fred. 

De la debutul în Selecao, în septembrie 2018, fostul jucător al lui Everton a marcat 19 goluri, mai multe decât orice alt coechipier în această perioadă de patru ani și un pic.

Am spus la pauză că am nevoie de o minge și mingea a venit. Săptămâna trecută, am declarat că va fi greu să spargi blocul defensiv sârb, dar sunt obișnuit din Anglia. Am avut două ocazii și m-am concentrat pe ele. 

- Richarlison, atacant Brazilia

+23 FOTO

Richarlison: „E un vis din copilărie”

Richarlison nu reușise decât două goluri în Champions League pentru Tottenham și i-a dat chiar emoții selecționerului că nu va merge în Qatar. O accidentare musculară l-a speriat și pe Antonio Conte. Dar s-a refăcut în timp util și acum încearcă să-i facă uitați pe Ronaldo „Il Fenomeno” și pe Luis Fabiano, care s-au remarcat între 2002 și 2010. 

E un vis din copilărie! Am jucat bine, mai ales după pauză, când adversarii au obosit și am profitat”, a spus Richarlison la finalul partidei.

16 meciurifără înfrângere e seria Braziliei în faza grupelor la Mondial. Doar Germania a mai reușit o astfel de secvență între 1990 și 2010, ruptă de Serbia (0-1)

VIDEO. BRAZILIA - SERBIA / Atmosferă de vis la meciul din grupa G

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Neymar, cel mai faultat jucător de la Mondial! Un sârb i-a răsucit glezna înfiorător!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează