INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  SPANIA - GERMANIA 1-1

FOTO Spania - Germania 1-1. „Floricelele” ibericilor s-au izbit de zidul german » Calcule la calificare, după remiza semnată de două rezerve

Spania și Germania se întâlnesc duminică, de la ora 21:00, în runda secundă a grupei E de la Campionatul Mondial de fotbal. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe TVR 1. +24   FOTO
Spania și Germania se întâlnesc duminică, de la ora 21:00, în runda secundă a grupei E de la Campionatul Mondial de fotbal. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe TVR 1.

Articol de , , - Publicat duminica, 27 noiembrie 2022 23:00 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 09:22

Spania și Germania au remizat, scor 1-1, în runda secundă a grupei E de la Campionatul Mondial de fotbal. Două rezerve, Morata și Fullkrug, au semnat reușitele.

  • Andrei Crăițoiu și Dan Udrea, trimișii GSP în Qatar, au fost la meci și au transmis cele mai importante informații de la fața locului.

O grupă nebună, în care orice e posibil, nimic nu mai poate surprinde. Nemții s-au speriat după 1-2 cu Japonia, se temeau de un dezastru în fața Spaniei, care le dăduse o lecție cruntă în urmă cu doi ani: 6-0 la Sevilla, în Nations League. Aceea era ultima confruntare directă. E drept, alb-negrii îl aveau pe Joachim Löw pe bancă.

Imaginile din Spania - Germania fac înconjurul lumii! » Ce au afișat qatarezii, ca replică la protestul nemților cu mâinile la gură
Spania - Germania 1-1
Imaginile din Spania - Germania fac înconjurul lumii! » Ce au afișat qatarezii, ca replică la protestul nemților cu mâinile la gură

Spania - Germania, remiză la Campionatul Mondial

Totuși, dacă mai pierdeau o dată, ar fi avut trei înfrângeri consecutive la Mondial, ceea ce nu li se mai întâmplase niciodată în istoria CM. Prima, cu sud-coreenii, 0-2, la turneul final trecut. Altă amintire cumplită a Mannschaftului, eliminat încă din faza grupelor în 2018. Va fi la fel acum?, s-au întrebat jurnaliștii germani. Eșecul niponilor, la prânz, 0-1 cu costaricanii, i-a mai liniștit un pic. Situația nu mai era atât de dramatică.

Dacă Hansi Flick era agitat, în schimb, Luis Enrique nu avea niciun motiv de neliniște. După 7-0 la start, contra acelorași costaricani, învingătorii Japoniei, nu poți fi decât liniștit. Lucho a făcut o singură modificare, la fundașul dreapta. Dani Carvajal, în locul lui Azpilicueta. Flick, două: Kehrer, nou în apărare, cu Schlotterbeck devenit rezervă. Și Goretzka, în linia mediană, la Havertz.

Privind formulele de joc, observi imediat. La Roja are cinci titulari de la Barcelona. Germania, șase jucători marca Bayern. În toamnă, bavarezii îi zdrobiseră pe catalani în Champions League, 5-0 în dublă manșă (2-0 acasă, 3-0 în deplasare). Au anulat toată rețeaua de pase blaugrana. Doar că la națională e altceva. La națională, Spania e Furia, nu Germania.

Alb-negrii au pornit cu frică și Dani Olmo putea deschide scorul încă din minutul 7. Surprins de tăria șutului, Neuer a reacționat târziu, însă a deviat mingea. Bară transversală! 

Cum era de așteptat, posesia a fost a ibericilor. Ei au dictat jocul. Rivalii strângeau liniile, pentru a lăsa cât mai puține spații, și așteptau accelerarea. Dar contraatacul tăios a venit mult prea rar. O repriză întreagă, au avut numai o minge pe poartă, dar s-a anulat și aceea, precum golul lui Rüdiger. Ofsaid văzut de VAR!

„Șocul” Spania - Germania, decis de două rezerve

+20 FOTO

La reluare, curios, Germania a avut prima mare ocazie. Unai Simon a plonjat curajos, respingând șutul lui Kimmich, după ce tot portarul greșise inițial. Nu a înscris Kimmich, a făcut-o Morata. Intrat de opt minute, în locul lui Ferran Torres, Alvaro i-a răsplătit încrederea selecționerului. "Luis Enrique m-a sprijinit mereu în clipele dificile", spunea vârful ieri, într-un interviu pentru Marca. Și aseară, a marcat. Morata a sprintat de lângă adormitul Süle la centrarea lui Jordi Alba, deviind cu exteriorul, sus, la colțul scurt. Neuer, bătut. 1-0 (62).

Atunci s-a trezit și Flick. Trei schimbări dintr-o dată. Una dintre ele, Füllkrug l-a trimis pe bancă pe veteranul Müller. Bună și mutarea lui Flick. Tocmai Niclas Füllkrug a egalat. La 29 de ani, atacantul lui Werder Bremen are doar trei selecții și aseară a fost al doilea său gol la națională. O bombă la care Simon n-a mai avut reacție. 1-1 (83).

Scor final, 1-1. Și ambele echipe stau bine înaintea ultimei etape. O victorie le califică pe ambele în optimi. Spania, 4 puncte, poate învinge Japonia pentru a încheia pe locul 1 (7p). La fel, Germania. Și micul punct de acum se va transforma probabil în patru după meciul cu Costa Rica. Pentru poziția secundă în grupă. 

CALCULE: Cum se califică și Spania și Germania în „optimile” Campionatului Mondial

  • Spania se califică în faza următoare și cu un egal în ultima rundă, contra Japoniei. Poate merge mai departe și cu un eșec, dar în această situație ajunge la mâna rezultatului dintre Germania și Costa Rica
  • Germania rămâne ultima în grupă, cu un singur punct, dar păstrează șanse de calificare în „optimi”. Nemții sunt obligați să câștige meciul din ultima rundă, contra naționalei din Costa Rica, la cel puțin două goluri diferență, și să spere că „Furia Roja” nu cedează în disputa cu Japonia
  • În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este golaverajul general. Urmează: numărul de goluri marcate, rezultatele directe, golaverajul în meciurile directe, numărul de goluri marcate în meciurile directe, clasamentul fair-play, tragere la sorți.

FINAL » Spania - Germania 1-1

Ce au transmis jurnaliștii GSP din stadion la Spania - Germania:

  • Meciul s-a jucat cu casa închisă. Capacitatea arenei „Al Bayt” este de aproape 69.000 de locuri!
  • Fanii spanioli au dominat atmosfera din primul până în ultimul minut
  • Gianni Infantino, președintele FIFA, a urmărit meciul alături de Lothar Matthaus, legenda fotbalului german, și de Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid.

Spania - Germania, echipe de start:

Spania: Unai Simon - Carvajal, Rodri, Laporte, J. Alba - Gavi, Busquets, Pedri - Ferran Torres, Asensio, D. Olmo 
Rezerve: R. Sanchez, Raya - Azpilicueta, Balde, Fati, E. Garcia, Guillamon, Koke, Llorente, Morata, Pino, Sarabia, Soler, P. Torres, N. Williams 
Selecționer: Luis Enrique 

Germania: Neuer - Sule, Kehrer, Rudiger, David Raum - Gundogan, Kimmich, Goretzka - Gnabry, Muller, Musiala 
Rezerve: Ter Stegen, Trapp - Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Gotze, Gunter, Havertz, Hofmann, Klostermann, Moukoko, L. Sane, Schlotterbeck 
Selecționer: Hansi Flick

+20 FOTO

Stadion: Al Bayt, Doha 
Arbitru: Danny Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra și Van de Vries (toți din Olanda) 
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

VIDEO + FOTO A început deja scandalul! Suporterii s-au bătut pe străzi, iar marți urmează meciul direct decisiv pentru „optimile” Campionatului Mondial

FOTO Moment viral cu Herve Renard, în prima repriză din Polonia - Arabia Saudită » Prestație de MVP a traducătorului

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (34)
catalincj
catalincj  •  28 Noiembrie 2022, 08:07
Postat de Floron pe 27 Noiembrie 2022, 23:11

A jucat cu titularii si nu au legat 2 pase in terenul advers. Un meci de liga 2. Si nu pentru ca nu au jucatori valorosi ci pentru ca au simulat un meci. Penibile ambele echipe. Golul lui morata e o greseala, el da cu tibia, a fost ca si golul lui Bunica. Si mai e o faza cand il loveste mingea lui muciala pe simon in umar, el planjand in partea opusa, doar doar sa intre mingea in poarta

Nu știu cine ti-a povestit meciul, dar mai bine te uitai tu la el direct

Miruna26
Miruna26  •  28 Noiembrie 2022, 01:56

Mare pacat ca nu a cistigat Spania , au dominat jocul , dar cu nemti nu te joci...!!! Ce mi-ar place cel mai mult ar fi un meci egal intre Germania si Costa Rica...!!!

gicab
gicab  •  28 Noiembrie 2022, 00:16
Postat de Floron pe 27 Noiembrie 2022, 23:33

Orb de erai tot vedeai cum s-a jucat. La ultima faza alegi sa iesi cu mingea din teren in loc sa dai pe poarta. 2 echipe penibile.

Germanilor nu le-a ieșit jocul pentru ca nu au purtat banderola one love

Vezi toate comentariile (34)
Comentează