Spionaj! Personalități care au protestat împotriva Qatarului urmărite cu ajutorul foștilor agenți de informații britanici!

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2022 11:43 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 12:06

Altă acuzație care lovește autoritățile de la Doha în apropierea Campionatul Mondial de fotbal. 50 de nume importante, țintele unui grup de hackeri indieni, angajați de foști membri ai serviciilor de informații britanice.

Cu două săptămâni înainte de startul Mondialului, încă o acuzație împotriva Qatarului. Autoritățile de la Doha ar fi pus la cale spionarea unor personalități din lumea întreagă care au făcut anchete sau au protestat contra statului din Golful Persic, cerând boicotarea turneului final. 

Basarab Panduru, blocat de o declarație de după FCSB - Rapid: „Parcă s-a întâmplat ceva bun după plecarea lui Dică”
FCSB - RAPID 3-1
Basarab Panduru, blocat de o declarație de după FCSB - Rapid: „Parcă s-a întâmplat ceva bun după plecarea lui Dică”

Un politician francez a acuzat Qatarul că finanțează terorismul islamic 

Potrivit Sunday Times, jurnaliști, avocați și politicieni ar fi fost în ultimii trei ani țintele unui grup de hackeri indieni, angajați prin intermediul unor foști ofițeri de poliție sau membri ai serviciilor de securitate britanice care lucrează acum pentru firme private. Iată trei nume cărora li s-au piratat căsuțele de e-mail din 2019: 

  • Jonathan Calvert, jurnalist Sunday Times. Acesta a investigat și dezvăluit corupția din interiorul Comitetului Executiv FIFA, care a ajutat Qatarul să câștige în decembrie 2010 cursa pentru organizarea CM 2022. 
  • Mark Somos, avocat american de origine maghiară. A depus o plângere împotriva Qatarului la Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului. 
  • Nathalie Goulet, politician francez. Senatoarea UDI (partid de centru-dreapta) a acuzat statul asiatic că finanțează terorismul islamic. 

Și Michel Platini printre țintele spionajului 

Chiar și Michel Platini a fost spionat, deși fostul președinte UEFA și vicepreședinte FIFA a susținut Doha, votând pentru disputarea CM 2022 în Golful Persic. Platini ar fi fost urmărit în perioada în care era justiția franceză ancheta suspiciunile de corupție legate de desemnarea Qatarului gazdă a Mondialului. 

Guvernul de la Doha a negat orice implicare în operațiunea dezvăluită de Sunday Times.

Citește și alte știri despre CM 2022: 

Suporterii cer boicotul Campionatului Mondial din Qatar: „15.000 de morți pentru 5.760 minute de fotbal. Să vă fie rușine!”

Conte a răbufnit înainte de pauza pentru Mondial: „Este o nebunie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează