Incredibil cine era șantajistul! Cazul selecționerului amenințat la Mondial ia amploare: „M-a trădat!”

Cu Gregg Berhalter selecționer, SUA a ajuns în optimi în Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Cu Gregg Berhalter selecționer, SUA a ajuns în optimi în Qatar // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2023 22:24 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2023 22:24

Gregg Berhalter (49 de ani), selecționerul naționalei SUA, a recunoscut public că și-a agresat fizic actuala nevastă: „Da, am lovit-o cu piciorul”. Fapta s-a petrecut la momentul când cei doi se aflau la începutul relației. În timpul Campionatului Mondial, Berhalter fusese amenințat că Federația va afla informații compromițătoare din trecutul său. 

UPDATE - Mama lui Giovanni Reyna, Danielle, l-a dat în vileag pe Gregg Berhalter

După ce cazul a luat amploare, Danielle Reyna, mama fotbalistului Giovanni Reyna (20 de ani), a dezvăluit că ea l-a dat în vileag pe selecționerul Gregg Berhalter, în cadrul unei discuții cu directorul sportiv al naționalei, Earnie Stewart.

Danielle Reyna cunoștea cazul din perioada universității, fiind colegă de cameră cu Rosalind Berhalter.

„L-am sunat pe Earnie Stewart pe 11 decembrie, imediat după vestea că Gregg a vorbit în mod negativ despre Gio la o conferință. Îl știu pe Earnie de ani buni și am vrut să-i transmit că sunt absolut indignată că Gio a fost pus într-o astfel de poziție. M-am simțit trădată de acțiunile cuiva considerat de familia mea un prieten.

În timpul conversației, i-am transmis lui Earnie că mi s-a părut nedrept ca Gio, care s-a scuzat după ce s-a comportat imatur pentru că nu a jucat cât dorea, era în continuare criticat, în timp ce Gregg a fost iertat pentru ceva mult mai grav comis la aceeași vârstă.

Nu vreau să intru în detalii, dar comunicatele de ieri minimalizează semnificativ abuzul din acea noapte. Rosalind Berhalter a fost colega mea de cameră, colegă de echipă și cea mai bună prietenă, așa că am sprijinit-o în acea perioadă traumatizantă”, a precizat mama lui Giovanni pentru The Athletic.

Ce a deranjat-o? Giovanni Reyna a jucat doar 8 minute în grupe la Campionatul Mondial și a protestat la antrenamente, unde le-a reproșat celor din staff numărul mic de minute jucate.

Selecționerul Gregg Berhalter s-a referit la comportamentul lui Reyna, fără a-l numi pe fotbalist, în cadrul unei conferințe, la câteva zile după Mondial: „Am avut un jucător la acest Mondial care nu a îndeplinit așteptările pe teren și în afara lui. Eu și cei din staff am stat împreună ore bune și am dezbătut ce era de făcut cu jucătorul. Eram gata să-l trimitem acasă, atât de serios a fost”.

Fostul jucător al lui Liverpool, prins când vindea casete de adulți cu celebra lui soție, are o nouă iubită: „Vreau să facem mulți copii”
PREMIER
Fostul jucător al lui Liverpool, prins când vindea casete de adulți cu celebra lui soție, are o nouă iubită: „Vreau să facem mulți copii”

Știrea inițială 

Condusă de Gregg Berhalter, naționala nord-americană a încheiat Mondialul în faza optimilor, învinsă de Țările de Jos, 1-3. Asta după ce Pulisic și compania ieșiseră neînvinși din grupa cu Anglia, Țara Galilor și Iran. 

Pe parcursul turneului final din Qatar, Berhalter a fost șantajat de un individ care l-a avertizat că deține informații compromițătoare din trecutul lui. 

Șantajistul a acționat în cele din urmă pe 11 decembrie, după eliminarea americanilor, când a comunicat Federației de fotbal din State că Berhalter și-a lovit actuala soție, pe Rosalind, acum 31 de ani, când relația acestora era la început de drum.

Gregg Berhalter, selecționerul SUA, a fost șantajat pe durata Campionatului Mondial și a ieșit în față

Berhalter și-a prezentat varianta într-un comunicat publicat pe Twitter, semnat împreună cu soția lui, victima gestului comis în 1991. 

În timpul Campionatului Mondial, un individ a contactat Federația de Fotbal din SUA și a pretins că are informații care m-ar «doborî» - o încercare de a se folosi de ceva foarte personal, petrecut acum foarte mult timp, pentru a-mi încheia contractul cu naționala din SUA.

Este un pas dificil de făcut, dar soția mea, Rosalind, și eu dorim să transmitem adevărul clar și direct. În toamna lui 1991, mi-am întâlnit sufletul pereche. Abia împlinisem 18 ani, eram «boboc» la universitate când am întâlnit-o pe Rosalind. Eram împreună de 4 luni când între noi s-a petrecut un incident care ne-a modelat viitorul relației.

Într-o seară, în timp ce petreceam la un bar local, eu și Rosalind am intrat într-un conflict aprins, care a continuat afară. A devenit fizic și am lovit-o la picioare. Nu există scuze pentru acțiunile mele din acea noapte. A fost un moment rușinos pe care-l regret și astăzi.

În acel moment m-am scuzat față de Rosalind, dar, de înțeles, nu a vrut să mai aibă de-a face cu mine. Rosalind și-a informat părinții, familia și prietenii, dar autoritățile nu au fost implicate. Am cerut voluntar consiliere pentru a învăța, a mă dezvolta și a deveni mai bun - este una dintre cele mai valoroase decizii pe care le-am luat vreodată. De atunci, nu am mai comis un asemenea gest.

M-am temut că mi-am pierdut sufletul pereche, apoi din senin, la 7 luni distanță, Rosalind m-a sunat și m-a întrebat dacă putem vorbi în persoană. Ne-am întâlnit și am discutat despre cum ne-am dezvoltat, apoi am decis să ne reconstruim relația. De atunci, Rosalind și eu am locuit împreună în 5 țări diferite, 3 state diferite, am întâlnit și am rămas prieteni cu mulți oameni minunați din jurul lumii.

Incredibil cine era șantajistul! Cazul selecționerului amenințat la Mondial ia amploare: „M-a trădat!”
Gregg și Rosalind Berhalter // sursă foto: goal.com

Federația din SUA a luat măsuri, iar cazul este investigat

La doar câteva minute după comunicatul familiei Berhalter, Federația din SUA a emis la rândul ei un comunicat, în care precizează că „imediat după acuzațiile la adresa selecționerului, venite pe 11 decembrie, Federația a angajat o firmă care să realizeze o investigație independentă asupra cazului”.

„Apreciem că Gregg și Rosalind au ieșit în față pentru a vorbi deschis despre acel incident. Vom împărtăși rezultatele investigației public, atunci când aceasta va fi încheiată.

Pe parcursul procesului, Federația a aflat despre mai multe potențiale comportamente nepotrivite față de mai mulți membri din staff-ul nostru, din partea unor indivizi din afara organizației. Tratăm astfel de gesturi serios și am extins investigația astfel încât să cuprindă și acele acuzații”, se mai arată în comunicatul Federației.

Asta este povestea noastră. Am cooperat în întregime cu investigația Federației, și deși am fi preferat să nu dezvăluim ceva atât de intim pe un forum public, vedem acest lucru drept o oportunitate pentru a împărtăși ceea ce ne-a modelat și cât de mult ne-am dezvoltat în ultimii 31 de ani datorită acelui moment. 

- Gregg și Rosalind Berhalter

61 de meciuria jucat SUA cu Berhalter la cârmă. Rezultate: 37 de victorii, 13 egaluri, 11 înfrângeri

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

„Cristiano Ronaldo interzis să joace mâine pentru Al Nassr” » Englezii de la Daily Mail au anunțat primii vestea

Dat afară de Becali, Ivan Mamut s-a transferat la 8.500 de kilometri distanță de București » Reacția lui Tavi Popescu: „Ești rege”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  05 Ianuarie 2023, 11:27
Postat de tarnaveanu pe 04 Ianuarie 2023, 20:50

A lovit-o cu piciorul acum 31 de ani. No comment. În rest, frumoși amândoi. Să fie sănătoși și cât mai puține picioare.

asta e noua cultura americana. Cum spunea Dave Chapelle? Avea o gluma ca nu semneaza nici un contract cu vreo companie de adidasi pt ca in momentul in care se aude de vreun lucru "nasol" pe care l-a facut in perioada pubertatii o sa ii taie contractul si il arunca pe strazi...in orice caz..#metto si#ByThePowerOfWhiteWomenImOffendedInYourBehalf...scz pt lungimea comentariului..lol

tarnaveanu
tarnaveanu  •  04 Ianuarie 2023, 20:50

A lovit-o cu piciorul acum 31 de ani. No comment. În rest, frumoși amândoi. Să fie sănătoși și cât mai puține picioare.

Adievantdematinal
Adievantdematinal  •  04 Ianuarie 2023, 20:01

Subiect perfect pentru GSP. De mâine va reîncepe telenovela caftului Reghe-Prodanca, care e mai proaspătă, există și filmări :))))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează