VIDEO + FOTO Știm primele două „optimi” ale Mondialului! » Echipa GSP a transmis de la Iran - SUA, duel cu final dramatic: securitate sporită în stadion

Anglia a învins-o pe Țara Galilor, scor 3-0, și a câștigat grupa B de la Campionatul Mondial. În „optimi” merge și SUA, victorioasă în fața Iranului, scor 1-0. +14   FOTO
Anglia a învins-o pe Țara Galilor, scor 3-0, și a câștigat grupa B de la Campionatul Mondial. În „optimi” merge și SUA, victorioasă în fața Iranului, scor 1-0.

Articol de , , , - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 23:06 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 00:02

Anglia a învins-o pe Țara Galilor, scor 3-0, și a câștigat grupa B de la Campionatul Mondial. În „optimi” merge și SUA, victorioasă în fața Iranului, scor 1-0. 

  • Anglia va juca în optimile de finală împotriva Senegalului. Meciul e programat pe 4 decembrie, de la ora 21:00, pe arena „Al Bayt”
  • SUA va juca în „optimi” împotriva Olandei, pe 3 decembrie, de la ora 18:00. Meciul e programat pe „Khalifa International”
  • Anterior, și-au mai asigurat calificarea în „optimi” FranțaBrazilia și Portugalia
  • Andrei Crăițoiu și Remus Răureanu, trimișii GSP la CM din Qatar, au transmis cele mai importante informații de pe stadionul „Al Thumama”, la meciul dintre Iran și Statele Unite ale Americii. 

FINAL » Iran - SUA 0-1

Mai mult de Iran s-a vorbit înaintea acestui meci. De presiunea teribilă la care erau supuși jucătorii lui Queiroz de regimul fundamentalist tiranic ce le stăpânește țara. Au refuzat să cânte imnul la startul Mondialului, ca protest împotriva uciderii în închisoarea poliției a tinerei Mahsa Amini, acuzată că nu a purtat corect hijabul.

Amenințați, au cântat la a doua partidă. Și aseară au făcut-o, deși chipurile lor nu arătau nici mândrie, nici iubire în timpul imnului. Potrivit CNN, li s-a transmis că familiile lor vor fi torturate dacă nu respectă imnul, mai ales în fața americanilor, priviți cu dușmănie de Teheran.

Poate și din cauza acestei presiuni uriașe, iranienii au părut copleșiți aseară, în prima repriză. După un 2-6 zdrobitor cu Anglia și incredibila victorie cu Țara Galilor, 2-0, ambele goluri în prelungiri, aveau nevoie doar de un egal pentru o calificare istorică în "optimi".

VIDEO. Spectacolul organizat pe stadion înainte de SUA - Iran

Pe teren, s-au apărat 45 de minute. Adversarii i-au dominat clar, i-au împins continuu, tot mai aproape de propriul careu. Golul părea inevitabil și, în cele din urmă, tabela s-a modificat.

O frumoasă combinație, inteligentă, exersată la antrenamente: diagonală pentru Dest, avansat pe dreapta în spatele defensivei rivale, centrare cu capul pentru Pulisic, care nu putea rata din 6 metri. 0-1 SUA (38). La faza golului, cel mai valoros american a fost însă victima ciocnirii violente cu goalkeeperul Beiranvand. Și a fost înlocuit la pauză.

După o repriză în care albaștrii au avut 8-0 la șuturi și 3-0 la mingi pe poartă, se aștepta reacția iraniană. Totul sau nimic, ca în finalul confruntării precedente, împotriva galezilor.

Totuși, a fost prea puțin. Prea multe mingi înalte aruncate în careu, respinse cu ușurință. Jucătorii lui Queiroz și-au creat numai două ocazii, în prelungiri. Au cerut penalty în minutul 90+8, însă spaniolul Mateu Lahoz nu a dat nimic.

Americanii au învins și s-au calificat meritat în "optimi". La fel ca la ultimele două participări la CM, în 2010 și 2014. 

Informațiile transmise de echipa Gazetei de la Iran - SUA

  • Accesul pe arena „Al Thumama” s-a făcut mai greu decât la celelalte meciuri. Controlul a fost mai amănunțit, deși efectivul de ordine este acealași
  • Fanii îmbrăcați în tricourile Iranului sunt mai mulți. Pe stadion este liniște și pace, niciun conflict până în acest moment 
  • Cu 10 minute înaintea startului partidei, aproximativ 38.000 de spectatori pătrunseseră în tribune
  • Fotbaliștii Iranului, dar și oamenii din staff, de pe banca de rezerve, au intonat imnul de start înaintea partidei cu Statele Unite ale Americii. Primiseră amenințări că familiile lor vor avea de suferit în caz contrar. 
Știm primele două „optimi” ale Mondialului! » Echipa GSP a transmis de la Iran - SUA, duel cu final dramatic: securitate sporită în stadion
FOTO: Captură @TVR 2

Iran - SUA, echipele de start: 

Iran: Beiranvand - Rezaeian, Hosseini, Puraliganji, Mohammadi - Noorollahi, Ezatolahi, Hajsafi - Gholizadeh, Azmoun, Taremi 
Selecționer: Carlos Queiroz 

SUA: Turner - Robinson, Ream, Carter-Vickers, Dest - McKennis, Adams, Musah - T. Weah, Sargent, Pulisic 
Selecționer: Gregg Berhalter

FINAL » Țara Galilor - Anglia 0-3

Rashford a fost jucătorul decisiv în a doua victorie a Albionului în Qatar. A reușit o „dublă” contra galezilor și tot el a recuperat mingea ce a condus la golul al doilea. 

O rivalitate de 143 de ani și 104 episoade propune la Al Rayyan primul duel la un Mondial între Țara Galilor și Anglia. "Dragonii" au nevoie de o victorie pentru calificare, în timp ce selecționatei "Three Lions" îi e suficient un egal ca să meargă în "optimi". 

Băieții lui Southgate nu merg cu jumătăți de măsură și au prima mare ocazie de a rupe echilibrul. Kane îl lanseză central pe Rashford, dar atacantul lui Man. United nu-l poate învinge pe Ward. E singura oară când e deranjat într-o jumătate de oră. 

Englezii au mingea, dar greșeșc mult la construcție, amenință rareori careul. Titularizat de Southgate, Foden nu prinde spațiul porții dintr-o întoarcere, apoi Rashford execută o "foarfecă" cu tibia, cu mingea mult alături. "Battle of Britain" este încrâncenată, cu puține realizări, mult sub nivelul showului din tribune. Fotbal zgârcit, fără acțiuni limpezi, cu niște galezi ce parcă așteaptă să plece din Qatar.

+10 FOTO

Repriza secundă pornește neașteptat de abrupt, cu două goluri care îi năucesc pe galezi. Rashford transformă excelent lovitura liberă din marginea careului în gol (prima execuție câștigătoare a unei "directe" la acest turneu), apoi același Rashford recuperează o minge, iar Kane centrează perfect la bara a doua pentru 0-2, autor Foden. În doar două minute, elevii lui Page sunt groggy și Anglia e tot mai sigură că va câștiga grupa, evitând împerecherea cu Țările de Jos în "optimi". 

Este seara lui Rashford, care ia o minge de aproape de centrul terenului și nu se oprește decât după ce înscrie. 15 goluri în 49 de selecții pentru atacantul premiat de Regină și schimbat de Southgate. Venise vremea rezervelor, titularii se gândesc deja la Senegal. 

Țara Galilor - Anglia, echipele de start:

Țara Galilor: Ward - Williams, Mepham, Rodon, Davies - Ampadu, Allen - Bale, Ramsey, James - Moore 
Selecționer: Rob Page 

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Henderson, Rice - Rashford, Bellingham, Foden - Kane 
Selecționer: Gareth Southagate

Stadion: Al Rayyan
Arbitru: Slavko Vincic

Iran: Hosseini - Rezaeian, Hosseini, Pouraliganji, Mohammadi - Gholizadeh, Nourollahi, Ezzatollahi, Safi - Azmoun, Taremi
Selecționer: Carlos Queiroz

SUA: Turner -  Dest, Zimmerma, Ream, Robinson - McKennie, Adams, Musah - Weah, Wright, Pulisic
Selecționer: Gregg Berhalter

Stadion: Al Thumama
Arbitru: Antonio Mateu Lahoz

Citește și alte știri:

Sfidare în Qatar: un suporter a intrat pe teren și a afișat 3 mesaje în același timp
PORTUGALIA - URUGUAY
Sfidare în Qatar: un suporter a intrat pe teren și a afișat 3 mesaje în același timp
Scenă dramatică la Mondial: a ieșit în lacrimi de pe teren și a plecat la vestiare! „Cel mai probabil, e ultimul lui meci în Qatar”
PORTUGALIA - URUGUAY
Scenă dramatică la Mondial: a ieșit în lacrimi de pe teren și a plecat la vestiare! „Cel mai probabil, e ultimul lui meci în Qatar”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  30 Noiembrie 2022, 14:16
Postat de freddy pe 30 Noiembrie 2022, 11:02

Te depaseste si nu ai capacitatea de a intelege. Nu iti desenez. E ok. Poti sa ma jignesti. Asta esti capabil sa faci. Sa fii sanatos.

Supy? Oh don't get upset! I won't say anything anymore !

boierasul
boierasul  •  30 Noiembrie 2022, 11:42
Postat de kordell pe 29 Noiembrie 2022, 23:29

De ce trebuia sa tinem cu Iranul ?

Ca să nu ții cu americanii))) mentalitate tipic românească. Nu contează ca suntem morți de foame, dacă vecinul are și el probleme, uităm de necazurile noastre))

freddy
freddy  •  30 Noiembrie 2022, 11:02
Postat de Dontlookbackwithanger pe 30 Noiembrie 2022, 10:51

Cred că tu nu ai înțeles ce ai vrut sa zici! Hai,la Teheran!

Te depaseste si nu ai capacitatea de a intelege. Nu iti desenez. E ok. Poti sa ma jignesti. Asta esti capabil sa faci. Sa fii sanatos.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează