INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PREZENTARE

Algeria

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Fondată: 1962 (Afiliată FIFA: 1963)
Federaţia: CAF
Preşedinte: Mohamed Raouraoua
Antrenor: Rabah Saadane
Căpitan: Yazid Mansouri
Clasament FIFA: Locul 30
Cel mai selecţionat: Mahieddine Meftah (107)
Cele mai multe goluri: Abdelhafid Tasfaout (36)
Prezenţe la CM: 3
Cea mai bună performanţă: Grupe (1982, 1986)

Algeria încearcă să revină în lumina reflectoarelor, după ce a absentat de la Campionatul Mondial mai bine de două decenii. Fără a avea rezultate notabile în ultimii ani, algerienii ar putea profita de această şansă şi să producă o surpriză în Africa de Sud.

ÎNAINTE DE CM2010
'Naţionala' Algeriei a mai fost prezentă la un turneu final în două rînduri. Prima dată în 1982, cînd au fost într-o grupă cu Germania de Vest, Austria şi Chile, terminînd pe trei, şi asta din cauza golaverajului. Au învins echipa Germaniei de Vest cu 2-1, viitoarea finalistă a turneului, au pierdut în faţa Austriei, 0-2, şi au învins Chile cu 3-2.

Peste patru ani, la Mondialul din 1986, Algeria nu a mai reuşit aceleaşi rezultate, terminînd pe ultimul loc o grupă infernală cu Brazilia, Spania şi Irlanda de Nord.

Au fost nevoie de 24 de ani ca Algeria să reuşească împlinirea unui vis care părea tot mai imposibil de realizat. Algerienii au obţinut biletele pentru Africa de Sud, după ce au eliminat 'naţionala' Egiptului într-un meci de baraj disputat pe teren neutru, după ce au terminat la egalitate perfectă grupa preliminară. Deşi echipa Egiptului părea a fi mare favorită la obţinerea calificării, 'vulpile deşertului' au crezut în şansa lor, învingînd cu 1-0, marcatorul golului fiind Antar Yahia.

CM2010
Într-o grupă cu Anglia, SUA şi Slovenia, toată lumea consideră că şansa Algeriei de a reuşi o calificare în optimi stă în meciul de debut, contra Sloveniei. Dacă elevii lui Saadane vor reuşi săî învingă, atunci şansele de a merge mai departe cresc simţitor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează