INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  FRANŢA

Domenech: "N-am fost de acord cu decizia jucătorilor de a nu se antrena, dar am citit scrisoarea lor pentru a opri circul creat"

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2010 00:00

Raymond Domenech a catalogat refuzul jucătorilor de a se antrena ieri drept "o imbecilitate, o prostie fără precedent" şi a ţinut să precizeze că nu a fost de acord cu iniţiativa fotbaliştilor, dar a decis să vină în faţa presei şi să citească scrisoarea lor pentru a pune capăt circului.

"Lucrurile sînt destul de complicate, nimeni nu are dreptul să se comporte de o asemenea manieră cum a făcut Anelka, a fost o primă sancţiune, în timpul partidei cu Mexic, cînd l-am înlocuit, iar apoi Anelka  a fost sancţionat prin trimiterea sa acasă. Susţin iniţiativa Federaţiei Franceze de Fotbal de a-l exclude pe Nicolas,  e o sancţiune justificată. Un sportiv de performanţă trebuie să fie un exemplu.

După 45 de minute de discuţii cu jucătorii, timp în care am încercat să-i conving că ceea ce fac ei e o aberaţie, o imbecilitate, o prostie fără precedent. Am acceptat să citesc eu însumi acea scrisoare, pentru a opri şarada la care e supusă naţionala. Ţin să precizez însă că nu am fost de acord cu atitudinea lor. EU, alături de preşedintele Federaţiei, de membrii staff-ului am încercat să-i conving să se antreneze. Francezii aveau dreptul să ştie ce se întîmplă. Repet: nu sînt de acord cu atitudinea lor şi cu acea scrisoare.

Ştiu că fanii nu aşteaptă scuze din partea jucătorilor, ci vor să vadă o altă atitudine pe teren. E o situaţie dificilă, au fost probleme în primele zile, naţionala nu a jucat prea bine, dar ziariştii au tratat de o manieră foarte dură situaţia noastră.

Urmează meciul cu Africa de Sud. E dificil să pregătim acest meci, sîntem secătuiţi de energie, am folosit prea multă energie cu scandalul acesta. La urma urmei, jucătorii au rămas fără cuvinte, nimeni nu a mai avut chef de antrenamente. Dar trebuie să ne întoarcem la meseria noastră, la terenul de fotbal.

Eu încă sînt responsabil de ce se întîmplă la naţionala Franţei, iar jucătorii trebuie să se pregătească. Întotdeauna am făcut eu echipa, nimeni nu-mi spune ce să fac, normal, mă consult cu stafful, dar eu fac echipa. Rezultatul meciului cu Africa de Sud va avea un rol foarte important pentru onoarea Franţei.

Eu am încredere în ei, vom vedea dacă şi ei au încredere în ei. NU e însă singurul aspect de care trebuie să ţinem cont. Vom încerca să uităm scandalurile, să trecem peste, să căpătăm din nou gustul victoriei. Trebuie să demonstrăm că sîntem o naţiune de învingători.

Conflict cu Henry? El vrea să cîştigăm acest meci, cum vrea toată echipa. Vom vedea mîine care va fi echipa, nu am decis încă. Contează şi parametri psihici, psihologici.  Fotbaliştii au arătat prin calitatea antrenamentului de azi dimineaţă că regretă toate cele întîmplate. 

Trebuie să răspundem pe teren. Nu ştiu dacă am neapărat un discurs mobilizator pentru jucători, fiecare ştie ce are de făcut.

Nu s-a terminat încă Mondialul, mai avem un meci, vom vedea dacă mergem mai departe sau ne urcăm în avion şi ne întoarcem acasă. Nimeni nu a anticipat aşa ceva, mai ales titlurile care au apărut în presă. Sînt mereu responsabil dacă se întîmplă ceva rău", a spus Domenech în cadrul unei conferinţe de presă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
leonard78gl
leonard78gl  •  22 Iunie 2010, 00:22

raymond? n-are nici o vina...federatia? sa-si dea demisia....un astfel de antrenor nu are ce cauta la o echipa cum e franta plina de superfotbalisti....avea de unde alege o echipa care sa nu joace un astfel de fotbal....el se crede mai destept decat toti desteptii din franta....dar de fapt e prostul satului

vladutzzz89
vladutzzz89  •  21 Iunie 2010, 22:27

bine zis nicutapa... la asta ma gandeam si eu cand am auzit ca blanc va prelua nationala......

nicutapa
nicutapa  •  21 Iunie 2010, 20:34

Primi vinovati sunt cei din Federatia Franceza de Fotbal. Nu trebuia sa anunte inlocuirea lui Domenech inaintea inceperi campionatului mondial. Eu cred ca de acolo au pornit problemele, adica a fost cauza. Restul sunt doar efecte...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează