INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  FRANŢA

Guvernul francez dezminte orice implicare în activitatea Federaţiei de Fotbal

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Luc Chatel, a dezminţit orice intenţie a Executivului de a se amesteca în problemele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), răspunzând, astfel, avertizărilor formulate de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, informează AFP.

"Nu s-a pus niciodată problema ca Guvernul francez să se amestece în activitatea FFF. Federaţia Franceză de Fotbal este suverană, îşi alege preşedintele, alege selecţionerul şi este cea care face politica fotbalului.

Doar că am asistat în timpul Cupei Mondiale (...) la o deviere comportamentală (n.r. - a jucătorilor) care a avut consecinţe pentru toţi francezii şi Guvernul nu putea fi dezinteresat de acest aspect", a spus Chatel, după lucrările Consiliului de miniştri.

El a precizat că ministrul Sportului, Roselyne Bachelot, nu i-a cerut preşedintelui FFF, Jean-Pierre Escalettes, să părăsească postul, atunci când a afirmat că demisia acestuia este "inevitabilă".

"Cum poate fi o ingerinţă să consideri că evenimentele, faptele fac ca o demisie să pară inevitabilă, ţinând cont de circumstanţe?", s-a întrebat oficialul.

Chestionat pe marginea audierilor lui Escalettes şi Domenech de la Adunarea Naţională, Chatel a spus că nu este anormal ca deputaţii să încerce să afle exact ce s-a întâmplat.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat că forul mondial nu va tolera nicio ingerinţă politică în problemele Federaţiei Franceze de Fotbal, după multiplele discursuri ce au urmat eliminării naţionalei Franţei de la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Preşedintele demisionar al FFF, Jean-Pierre Escalettes, şi antrenorul Raymond Domenech au fost audiaţi, miercuri, timp de de două ore, de membrii Comisiei de Cultură a Adunării Naţionale, camera inferioară a Parlamentului francez.

Mediafax

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează