INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  SPECIAL GSP

La 88 de ani, Angelo Niculescu îşi ia notiţe la fiecare meci de la CM 2010: "Păcat de Brazilia!"

Articol de - Publicat sambata, 03 iulie 2010 00:00

Fostul selecţioner de la Mexico '70 caută să găsească explicaţii de ce "naţionala" României a rămas mult în urma fotbalului modern

Nea Angelo tratează Mondial african cu aceeşi pasiune cu care a pregătit în urmă cu 40 de ani "naţionala" României pentru meciurile cu Anglia (0-1), Cehoslovacia (2-1) şi Brazilia (2-3) din "grupa morţii" de la Guadalajara.

Fostul selecţioner de la Mexico '70 caută să găsească explicaţii de ce "naţionala" României a rămas mult în urma fotbalului modern

Nea Angelo tratează Mondial african cu aceeşi pasiune cu care a pregătit în urmă cu 40 de ani "naţionala" României pentru meciurile cu Anglia (0-1), Cehoslovacia (2-1) şi Brazilia (2-3) din "grupa morţii" de la Guadalajara.


- Domnule profesor, ce impresie v-a făcut pînă acum Mondialul?
- A început modest. Dar după aceea s-a încins, a apărut şi fotbalul. În "optimi" a fost acel Germania - Anglia 4-1. Ce greşeală a făcut asistentul ăla  care n-a văzut golul lui Lampard la 2-1.

-  Ce meci v-a enervat cel mai tare?

- Japonia - Paraguay decis la 11 metri. Nu-mi dau seama cum or fi ajuns în optimi! Jocul a fost catastrofal, n-am crezut că pot vedea un meci atît de prost la un Mondial. Nici Portugalia - Brazilia nu mi-a plăcut. Mă aşteptam să văd spectacol, dar a fost maimuţăreală.

"Un Mondial e ca o carte deschisă. Îmi iau notiţe ca să înţeleg de ce africanii tot progresează, iar noi jucăm din ce în ce mai slab"

- Brazilia?
- Una dintre cele mai complete echipe de la Mondiale. M-a uns la suflet cînd a jucat ceea ce ştie. Dar cu Olanda, brazilienii s-au crezut prea devreme cîştigători şi după pauză au jucat ca o adunătură. Păcat, Mondialul va fi mai sărac fără ei.

- Ce impresie v-au făcut Argentina lui Maradona?
- E pe un drum bun. Poate aspira la titlu. Se vede influenţa lui Maradona, care se axează pe o legătură sufletească strînsă între el şi jucători. Inspiră încredere. 

"Francezii, ca noi pe vremuri"

- Spania?
- Şi-a revenit repede după accidentul cu Elveţia. Se va califica fără probleme în semifinale, Paraguay n-are nici o şansă.

- E bine pentru noi ce se întîmplă cu Franţa?
- Personal m-a şocat că, la fel ca noi pe vremuri, au fost chemaţi să dea socoteală preşedintelui Sarkozy. Se vor redresa însă rapid pentru că au de unde alege.

"Chiar dacă va cîştiga titlul, n-o văd pe Olanda ca pe o patroană a fotbalului. S-a strecurat pînă aici pe greşelile adversarului"
Angelo Niculescu

"Din cauza vuvuzelelor şi a comentatorilor mă uit la meciuri fără sonor"
Angelo Niculescu

Din notiţele "Profesorului"
- Atacul prin deposedare şi consecinţele negative în jocul de fotbal
- Abuzul de pase scurte fără scop
- Portarii au comis multe greşeli
- Jucători inteligenţi (evident Coreea de Sud)
- Unele echipe joacă mai bine după ce primesc gol

- Portugalia - Brazilia 0-0. "Portugalia a fost o decepţie"
- Argentina - Coreea de Sud 4-1. "Psihologia jucătorului, problemă mare. Jocul lui Messi a fost şi n-a fost"
- Olanda - Japonia 1-0. "Cel mai bun Hobana":) "O repriză dominată de pase şi mai puţin de combinaţii"
- Spania - Chile 2-1. "Nr. 7 a dovedit o tehnică bună şi orientare de joc. Bravo, Villa David!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
adrian_riga
adrian_riga  •  03 Iulie 2010, 22:29

domn profesor isi ia notite dar nu prea pricepe nimic. argentina a luat-o cu 0-4, iar spania are mari probleme cu paraguay (gol anulat eronat pt sudamericani). in rest numai de bine :))

b_o_g_d_a_n
b_o_g_d_a_n  •  03 Iulie 2010, 19:00

Pacat de Dobrin !

andreipca
andreipca  •  03 Iulie 2010, 16:31

Degeaba. Au jucat un joc oribil , n-au aratat ce ne asteptam sa vedem la echipa braziliei, spectacolul oferit de ei si celebra samba. Echipa de la acest turneu a fost strict orientata pe rezultat indiferent cat de urat e jocul. Ma bucur ca au plecat acasa fara nimic. Cu un Ronaldinho si cu un Roberto Carlos altfel era echipa aia, nu-l mai pun pe Ronaldo care in ciuda faptului ca a imbatranit si s-a ingrasat, merita sa aibe parte de un ultim Campionat Mondial. Ce ma bucur c-au iesit.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează