INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  PREZENTARE

Mexic

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2010 00:00

Fondată: 1927 (Afiliată FIFA: 1929)
Federaţia: CONCACAF
Preşedinte: Justino Compeán
Antrenor: Javier Aguirre
Căpitan: Rafael Márquez
Clasament FIFA: Locul 17
Cel mai selecţionat: Claudio Suárez (178)
Cele mai multe goluri: Jared Borgetti (46)
Prezenţe la CM: 13
Cea mai bună performanţă: Sferturi (1970, 1986)

O obişnuită a turneelor finale de Campionat Mondial, Mexicul este, alături de Statele Unite, una din forţele continentului nord-american din punct de vedere fotbalistic.

ÎNAINTE DE CM2010
La doar un an de la afilierea la FIFA, Mexicul debuta la Campionatul Mondial de Fotbal în ediţia inaugurală a acestei competiţii, fiind, alături de Franţa, protagonista primei partide de la CM.

A urmat, după două ediţii la care nu a participat, o serie de şase turnee finale consecutive, totul culminând cu ediţia din 1970, disputată chiar în Mexic. Au reuşit cea mai bună performanţă din istorie, sferturile de finală, performanţă egalată 16 ani mai târziu, când competiţia s-a desfăşurat tot în Mexic.

Din 1994, Mexicul a reuşit o nouă serie de calificări consecutive, ajungând de fiecare dată în optimile de finală. În afară de participările de la CM, Mexicul are în palmares şi o Cupă a Confederaţiilor (1999), dar şi opt titluri de campioană a Americii de Nord şi Centrale (prima oară în 1965, ultima oară în 2009).

CM 2010
Deşi a fost repartizată într-o grupă dificilă, alături de fostele campioane mondiale Franţa şi Uruguay şi de gazda Africa de Sud, Mexicul speră ca va repeta performanţa din ultimele patru  ediţii şi va trece de faza grupelor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close