INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ITALIA

Blond şi necăjit » Mario Balotelli a apărut cu o culoare nouă de păr şi a răspuns supărat fanilor care i-au transmis că nu e italian

Articol de - Publicat vineri, 27 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 26 iunie 2014 20:03

Mario Balotelli a reacţionat împotriva afirmaţiilor rasiste, postate într-o înregistrare pe Internet, în care un italian furios pentru eliminarea azzurrilor de la CM îi spunea: "Mario, ştii care e problema? Tu nu eşti italian, ieşi afară".
Fotbalistul, născut din părinţi ghanezi, a fost declarat în mare parte responsabil pentru eşecul Italiei. Balotelli s-a simţit dator să răspundă tot online, războindu-se cu cei care l-au constestat violent.

"Africanii nu şi-ar abandona niciodată fraţii"
"Sînt Mario Balotelli, am 23 de ani şi nu am ales să fiu italian. Am dorit să fiu în echipă deoarece sînt născut în Italia şi trăiesc în Italia. Această Cupă Mondială a însemnat foarte mult pentru mine şi sînt trist, mînios şi dezamăgit de mine. E adevărat că puteam înscrie împotriva Costei Rica, aveţi dreptate, dar la ce bun? Nu aruncaţi toată vina pe mine de data aceasta, deoarece Mario Balotelli a făcut tot ce a fost posibil pentru echipa naţională, deci găsiţi alt vinovat pentru că eu conştiinţa curată şi voi merge mai departe cu mîndrie. Dar poate, cum spuneţi voi, nu sînt italian. Africanii nu şi-ar abandona niciodată fraţii", a scris Mario.
"În această privinţă, noi, africanii, sîntem la ani lumină în faţa voastră. Ruşine nu e să ratezi un gol. Ceea ce faceţi voi este ruşinos", a încheiat superstarul.

Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase


Umilit de Lavezzi
Antrenorul Argentinei, Alejandro Sabella, a fost protagonistul unei faze umilitoare la meciul cu Nigeria. În minutul 70, în timpul unei pauze de hidratare, tehnicianul a început să îi dea indicaţii atacantului Ezequiel Lavezzi, însă jucătorul lui PSG nu doar că nu l-a ascultat pe Sabella, ci l-a şi stropit cu apă în ochi şi s-a amuzat de isprava sa împreună cu unul dintre preparatorii fizici şi arbitrul de rezervă. Antrenorul a încercat să minimalizeze evenimentul, explicîndu-i în continuare lui Lavezzi ce are de făcut în teren şi ignorînd total gestul fotbalistului.

Măcel în timpul meciului
Oraşul nigerian Abuja a fost miercuri seară scena unui atac terorist soldat cu 30 de morţi. Un dispozitiv explozibil artizanal a fost detonat într-un mall dintre cele mai aglomerate. Atentatul s-a petrecut exact în timpul meciului dintre Argentina şi Nigeria, 3-2, în urma căruia selecţionata statului african s-a calificat totuşi în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Poliţia a identificat doi suspecţi, dintre care unul a fost ucis într-un schimb de focuri cu oamenii legii, iar celălalt a fost arestat.

M'bia, atacat la el acasă
Stephane M'bia, jucătorul Camerunului dorit de Inter, a fost agresat în Yaounde. Mijlocaşul se afla în maşina sa, în mijlocul traficului, cu geamurile deschise, cînd a fost recunoscut de oamenii nemulţumiţi de eliminarea Camerunului de la Cupa Mondială. Mulţimea s-a adunat în jurul maşinii, unii încercînd chiar să intre peste fotbalist. M'bia a fost salvat de patru militari, care l-au suit într-un taxi şi l-au trimis acasă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
rdanutz
rdanutz  •  27 Iunie 2014, 12:07

Mai, modul de exprimare al lui Balotelli e ... incantator. In ceea ce a scris e mai profund decat pare! Una peste alta cam are dreptate: nu e el vinovat de esecul echipei. Asta este unul dintre avantajele jocului de echipa! In fata unui esec exista in totdeauna dilema: merg inainte sau ma revolt si nu accept infrangerea? Nici una nici cealalta solutie nu e defaimatoare sau indicata sau mai buna decat cealalta. Trebuie aleasa una (alegerea uneia o exclude pe cealalta!) si modelata pe situatie. Asta inseamna adaptare ... Ghanezul din nationala Italiei le-a raspuns cat se poate de modest raportat la firea lui extravganta. Asadar, respect Mario! Da-le carne la spaghetti!

bobinatul
bobinatul  •  27 Iunie 2014, 11:56

Incredibil cum traiesc oamenii astia in Aftrica... Parca pentru ei viata nu inseamna nimic. Trist.

bamse1901
bamse1901  •  27 Iunie 2014, 11:51

cand a eliminat germania acum 2 ani parca era italian

Vezi toate comentariile (3)
Comentează