INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  FRANŢA - SPANIA, ASTĂZI, ORA 22:00, ÎN DIRECT PE DIGI 2

Spaniolii se motivează înaintea meciului cu Franţa: "Fotbalul n-are memorie. Să batem acum!"

Iniesta a fost luat cu fulgi cu tot de apărătorii francezi în meciul tur, din 16 octombrie: 1-1 pe
Iniesta a fost luat cu fulgi cu tot de apărătorii francezi în meciul tur, din 16 octombrie: 1-1 pe "Calderon" din Madrid // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 martie 2013 22:03

După două egaluri consecutive, spaniolii joacă pe muchie de cuţit. Dacă nu cîştigă, campionii mondiali şi europeni en-titre vor fi trimişi la baraj.

Nimeni, niciodată, nu a putut cuceri două titluri europene consecutive încadrate de un Mondial triumfal, aşa cum a reuşit Spania între 2008 şi 2012. Trei trofee în patru ani de dominare fără precedent a lumii fotbalului.

Dar acum, Furia Roja vine după două egaluri în şir, 1-1 cu Franţa şi Finlanda, ambele acasă, şi are nevoie ca de aer de o victorie azi, pe Stade de France, pentru a spera la o calificare directă în Brazilia 2014.

Sergio Ramos, 26 de ani, cel mai tînăr jucător din toate timpurile cu 100 de meciuri la "naţională", le atrage atenţia colegilor: "Statistica ne susţine, însă fotbalul n-are memorie. Ce s-a întîmplat în trecut nu mai valorează nimic în acest moment. Trebuie să demonstrăm ce putem în fiecare zi. Să batem astăzi, nu mîine!".

Fundaşul central al lui Real Madrid adaugă: "Nu poţi să cîştigi nici un meci doar arătînd emblema Spaniei. Vreau să văd aceeaşi dorinţă în jocul nostru, aceeaşi foame de performanţă".

Albaştrii, mai tineri şi mai înalţi
Franţa are o medie de vîrstă a lotului de 26,5 ani, "cocoşii" fiind împreună cu aproape doi ani mai tineri decît spaniolii (28,2). Şi la înălţime stau bine albaştrii: au 1,82 m în medie, în timp ce ibericii au cu trei centimetri mai puţin. Totuşi, oamenii lui Del Bosque cîştigă net duelul direct al experienţei. Au 45,16 selecţii în medie, francezii avînd doar 17,4.

Varane - Sakho, 21 de ani!
Didier Deschamps a aliniat vineri, la 3-1 cu Georgia, un cuplu de fundaşi centrali care a intrat instantaneu în istorie. Debutantul Varane (19 ani) şi Sakho (23) au format duetul cel mai tînăr de stoperi folosit vreodată în "naţionala" Franţei, cu o medie de vîrstă de 21 de ani. Probabil, ei vor fi titulari şi azi.

"Să nu fim nervoşi, să ne păstrăm calmul, să deschidem jocul şi să folosim fiecare spaţiu liber al terenului. Putem învinge, nu avem de ce intra în panică" (Vicente del Bosque, selecţioner Spania)

FRANŢA - SPANIA
Azi; Ora: 22:00; Transmisie TV: Digi 2; Stadion: Stade de France (Paris); Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)

FRANŢA: Lloris - Jallet, Varane, Sakho, Evra - Pogba, Matuidi, Cabaye - Valbuena. Benzema, Ribery. Antr. D. Deschamps

SPANIA: Valdes - Arbeloa, Ramos, Pique, Monreal - Busquets, Xabi Alonso - Pedro, Xavi, Iniesta - Villa. Antr. V. del Bosque

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
vandersaar
vandersaar  •  26 Martie 2013, 11:58

De ce va invinge Spania azi ? Pentru ca nu are de ce sa se apere. Pentru ca e deja in spatele Frantei, si la baraj oricum se vor califica, deci presiunea e pe francezi, care n-au experienta meciurilor decisive. Si daca va juca la capacitate maxima va reusi sa invinga fara probleme. Franta sta bine in aparare. Dar mijlocul spaniolilor e net superior francezilor.

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  26 Martie 2013, 10:45
Postat de alexandru_p pe 26 Martie 2013, 05:38

ai fi zis acelasi lucru si cu finlanda sau in meciul tur, si uite ca nu a fost asa. depinde de cum o sa se joace .. ies francezii la atac? se descopera in aparare? orice se poate intampla in meciul asta.

Inainte de meciurile amintite de tine probabil se credeau invincibili si nu erau suficient de motivati,meciul cu Franta a fost primul in care au clacat,insa nu a fost de ajuns pentru a se trezi,a venit acum egalul de acasa cu Finalanda iar in joc este chiar pierderea primului loc care duce in Brazilia,cu siguranta vom vedea o alta abordare din partea Spaniei,cat depsre jocul "cocosilor" nu cred ca va conta foarte mult,probabil ca daca vor juca ofensiv vor avea o sansa mai importanta dar oricum....

wwerko80
wwerko80  •  26 Martie 2013, 10:26
Postat de alexandru_p pe 26 Martie 2013, 05:38

ai fi zis acelasi lucru si cu finlanda sau in meciul tur, si uite ca nu a fost asa. depinde de cum o sa se joace .. ies francezii la atac? se descopera in aparare? orice se poate intampla in meciul asta.

se apara asa cum fac toti adversarii care joaca contra spaniei. Lor le convine sa scoata 1 punct decat sa riste si sa piarda distanta dintre ei si spanioli in clasament. Si finlanda cum a scos egalul? Cu un sut pe poarta. Noroc pur. Spania a avut 70+% posesie. Doar ca finlandezii au scos 1 gol din singurul sut pe poarta nu inseamna ca spania este slaba. Egal cu franta este un rezultat bun si cu finlanda a fost ghinion/neconcentrare . Pukki nu il mai face pe ramos decat in visele lui. Spania castiga azi fara probleme chillax ;) . Cand barca a avut nevoie de victorie, sa vazut, 4-0. Relax spania bate 2-0 azi :D

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close