INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - MEXIC 2-1

VIDEO+FOTO Portocale tîrzii » Condusă pînă în minutul 88, Olanda a întors fantastic în final, 2-1 cu Mexic

Articol de - Publicat luni, 30 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 30 iunie 2014 00:26

Sleiţi de caniculă mai bine de o oră, batavii şi-au revenit miraculos şi s-au calificat graţie lui Robben, Sneijder şi Huntelaar, care au făcut posibilă victoria la Fortaleza

Olanda a murit şi a înviat ieri la Fortaleza, depăşind canicula şi pe inimoşii mexicani (2-1), după un thriller cu două acte diferite şi trei goluri ce au ţinut asistenţa cu răsuflarea tăiată pînă la ultima clipă.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Van Gaal a bulversat din nou ariergarda, operînd trei modificări. A schimbat lateralii: Verhaegh, 30 de ani, aflat abia la a treia selecţie şi titular prima şi ultima dată în august trecut, l-a scos din echipă pe Janmaat pe dreapta, iar Kuyt, la meciul 100 pentru Oranje, a apărut pe partea cealaltă. Şi Daley Blind a fost mutat în centru. Selecţionerul batav ar schimba şi terenul, ce arată prost, însă mai ales vremea. Se joacă-n condiţii teribile. 38,8 grade Celsius, au dezvăluit olandezii. Ce să mai vorbim de umiditate? Ştirea bună e că revine golgeterul Van Persie. Mexicanii nu-l au pe Vazquez, suspendat.

S-a rupt de Jong!
Au însă amintiri plăcute de la ultima vizită la Fortaleza, unde au făcut un Castelao contra Braziliei. 0-0 este acum scor de prelungiri. Semn rău pentru portocalii. De Jong face întindere, intră Indi, ce-l împinge pe Blind la mijloc. Alb-verzii par mai vioi, mai ales c-au în spate şi 35.000 de fani. Layun îi dă emoţii lui Cillessen, dar trimite ceva între şut şi centrare, în aut. Portarul lui Ajax transpiră rece la reluarea lui Herrera, la o palmă de bară. Olanda-i timidă, la fel finalizarea (ne)reuşită de Van Persie.

Prima jumătate de oră se încheie cu o pauză pentru refresh! "Cea mai bună fază a Olandei a fost la hidratare", a comentat ironic Lineker, pe Twitter. Şi în tribune arşiţa face victime, dar fanii aşteaptă golul ori ceva să justifice banii pe bilet. Îi aude Dos Santos, Cillessen la post. Robben cere penalty, Proenca nu-l vede! O avea şi el halucinaţii? Pauză, 0-0. E scorul preferat de mexicani la acest turneu.

Giovani şi Ochoalien
Şi Herrera pierde o piesă, Moreno, lovit la faza din careul nord-american. Probabil cine rămîne în picioare va învinge. Din nimic se rupe echilibrul. Blind îi lasă spaţiu lui Giovani Dos Santos, care-şi ia inima în dinţi şi trage spre colţ, imparabil pentru Cillessen. Din 2006 nu mai marcase Mexic la CM înainte de minutul 60! Abia acum se trezesc batavii. Van Gaal forţează cu Depay şi Indi e aproape de egalare. Intervine iar Ochoalien, coşmarul Braziliei deviind în bară reluarea lui Martin din 6 metri!

Ultima rezervă
Pe măsură ce umbra acaparează terenul, europenii preiau controlul. Ochoa e nemaipomenit însă, închizîndu-i poarta şi lui Robben. Ultima speranţă este Huntelaar, înlocuitorul unui Robin rătăcit. În tribune răsună freneticul "Cielito lindo". Vine a doua pauză de apă şi batavii iau o gură de apă vie. Tocmai ultima rezervă întoarce cu capul o minge la Sneijder, care scutură plasa (88). 1-1 şi meciul e trimis în prelungiri. Ba nu! Robben slalomează magic, Marquez îl coseşte şi acum e 11 metri! Iar Klas nu iartă şi pedepseşte ireversibil Mexicul. 2-1, ce răsturnare formidabilă! Olanda e în "sferturi".

10 victorii în ultimele 11 partide jucate la CM are Olanda. Singura înfrîngere a suferit-o în finala din 2010, 0-1 cu Spania după prelungiri

2 goluri dintre cele 27 marcate în ultimii 20 de ani de Mexic la CM au venit din afara careului. La fel a primit Olanda, 4 din ultimele 5 în fazele eliminatorii!

OLANDA - MEXIC    2-1
Au marcat: Sneijder (88), Huntelaar (90+4 penalty) - Dos Santos (48)
OLANDA: Cillessen - Verhaegh (56 Depay), De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt - N. De Jong (9 Indi), Sneijder, Wijnaldum - Robben, Van Persie (76 Huntelaar).
Antrenor: Louis van Gaal
MEXIC: Ochoa - Aguilar, H. Moreno (46 D. Reyes), Maza, R. Marquez, Layun - H. Herrera, Salcido, Guardado - Dos Santos (61 Aquino), Peralta (75 Javier Hernandez).
Antrenor: Miguel Herrera
Cartonaşe galbene: - Aguilar (69), Marquez (90Ă2), Guardado (90Ă3)
Stadion: Castelao (Fortaleza)
A arbitrat: Pedro Proenca (Portugalia)

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
lukewolf
lukewolf  •  30 Iunie 2014, 14:34
Postat de borcea_48 pe 30 Iunie 2014, 09:30

mexic a jucat in jumatatea adversa?..... nu stiu pe ce post de TV ai vazut meciul, dar cauta pe net o statistica si ai sa vezi: mai multe cornere, suturi, ocazii si posesie pentru olanda.... terminati-va cu panarama asta... olanda nu a jucat ca altadata dar a fost peste mexic, care s-a aparat dupa gol cu toata echipa.. pana acum 2-3 zile cand a jucat italia cu uruguay toti strigati ca italienii au tras la 0-0 si nu meritau sa mearga mai departe si acum toti zic ca, mexic, care a abordat tactica italiei, merita sa mearga mai departe... penalty-ul din min 94 a fost mai penalty decat cel din germania-portugalia sau brazilia-croatia... si olanda a avut un penalti si in prima repriza....

corect, iar la acela au intrat 2 jucatori, pe rand atacand picioarele lui Roben. Pe langa asta, meciul Olandei a fost in acceasi masura la fel de slab ca cel cu Chile, insa raman cu speranta ca in meciul urmator sa isi revina si sa gaseasca pofta de fotbal contra acestei echipe minunate cum este Costa Rica.

daniaania
daniaania  •  30 Iunie 2014, 10:15

Bine ca a castigat Olanda, in rest...Sper si Germania.

marioa
marioa  •  30 Iunie 2014, 09:34
Postat de fulk_nerra pe 30 Iunie 2014, 09:21

sigur ca a reinviat, daca arbitru i-a dat potiunea miraculoasa; in unele cazuri sunt dispus sa trec peste asemenea generozitati arbitrariale (Chelsea-Barca acum cativa ani, cand Chelsea s-a aparat tot meciul);. dar aseara Mexic a jucast de a rupt, a jucat in terenul advers si pe final a luat un gol intampator (o eroare de marcaj) si ce e mai grav, dintr=un penalty la care se impunea galben pt simulare la Robben. Va rog lasati titlurile pompoase.

Si inca ceva. La cum s-a jucat dupa golul intamplator al celor in verde adica mexicanii ca sa nu mai confunzi iar, si dupa golul egalizator rezultatul era oricum unul singur si previzibil pentru oricine. Asa ca, datorita caldurii si umiditatii, arbitrul a hotarat pe buna dreptate sa puna capat chinului lui precum si al celor 22 de jucatori si zeci de mii de spectatori din tribuna. Era mult prea cald sa mai continue chinul asa ca a hotarat sa puna capat meciului la prima faza la care avea acoperire perfecta pentru un penalty. daca era cu olandezii dadaea altele inainte. Au mai fost doua faze asemanatoare dintre care cea din prima repriza chiar mai clara.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează