INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - ARGENTINA 0-0, 2-4 LA PENALTYURI

VIDEO Tortura » Nu a existat un meci mai urît! Argentina a avut nevoie de penalty-uri ca să se califice în finală

Gambe care au chinuit fotbalul la Sao Paulo. Şi mingea i-a refuzat pe Demichelis şi Van Persie // Foto: Reuters
Gambe care au chinuit fotbalul la Sao Paulo. Şi mingea i-a refuzat pe Demichelis şi Van Persie // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 10 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 iulie 2014 02:19

Întîia semifinală de Mondial din istorie încheiată 0-0 după 120 de minute. O partidă în care Messi a atins prima minge în careu cînd a bătut penaltyul. Înfiorător!

"Lăsaţi copiii să se uite la Mondial! Sînt momente unice". Dacă l-au ascultat pe Van Gaal, părinţii au făcut o mare greşeală. Să piardă două ore în noaptea europeană pentru ce? A fost aproape imposibil să rezişti la Sao Paulo fără să oftezi disperat. Poate doar Maxima, regina Olandei de origine argentiniană, să fi zîmbit. Era singura. Şi fanii îşi pierduseră răbdarea în ploaia măruntă enervantă ce cădea peste "Itaquerao".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Toţi au aşteptat. Ce?
După şocanta înfrîngere a Braziliei, nimeni n-a mai riscat nici o clipă. Fără Di Maria, accidentat, Sabella le-a tăiat elanul "pumelor" sale: "Aşteptaţi!". Era unica şansă de a-i controla pe portocalii, efervescenţi într-un joc de viteză, de contre, dar enervant de plictisitori cînd atacă poziţional. Pentru că Robben nu e strălucitor decît în sprint, e ca un alergător de 4X100 m, numai lansat creează pericol. Messi e mortal şi pe acest fond, foarte lent, driblează pe loc şi accelerează!

2 a fost numărul driblingurilor făcute de portarul Cillessen; numai Kuyt şi Robben au avut mai multe la batavi: 3 :)

6 atingeri o repriză
În 45 de minute, rivalii s-au neutralizat. Atît. Un singur şut pe poartă, al lui Messi, şi acela din lovitură liberă. Trei la poartă o repriză! Robben? 6 atingeri, o pasă! Olanda nu a însemnat decît De Jong, refăcut miraculos după o ruptură de adductori. Iar Argentina, Mascherano. Duelul închizătorilor.

La pauză, Krul exersa penaltyurile. Van Gaal a schimbat primul. Indi, afară, Janmaat, pe teren. Imediat, alt sistem: 5-3-2 a devenit 4-3-3, cu Kuyt transformat din fundaş dreapta în aripă stînga. Dar meciul n-a prins culoare. La fel de anost. Dacă şi Messi a centrat la corner...

O singură fază alertă. Minutul 75: Perez a centrat cu efect, tare şi precis, iar Higuain a şutat direct, din 6 metri. S-a scuturat plasa. Gol? Da, turcesc! Oricum, asistentul Duran văzuse ofsaid, deşi nu fusese.

0 mingi a atins Messi în careul olandez în 120 de minute

Olanda, zero!
Final de timp regulamentar. Argentina, trei mingi cadrate. Olanda, ZERO! Niciodată nu se mai întîmplase ca Oranje să nu tragă pe poartă 90 de minute la CM! A avut Robben ocazia să decidă cea mai urîtă semifinală din istoria Mondialului. Super devierea lui Sneijder, Arjen a pătruns ca în finala Ligii din 2013, dar o atingere în plus i-a ucis golul!

Prelungiri. Şi a intrat Huntelaar, a treia înlocuire. Van Gaal a vrut victoria în extratime. Krul a rămas pe bancă. Iar Robben a găsit în sfîrşit spaţiul porţii în minutul 98. Alb-albaştrii ar fi putut cîştiga. Două ocazii imense în acest ocean de nimic: Palacio şi Maxi Rodriguez. De-abia a ajuns mingea la portar.

Penaltyuri. Ultima semifinală cu 11 metri a fost la CM '98, Brazilia - Olanda. Şi Olanda a pierdut: 2-4. Acum, fără Krul? Vlaar şi Sneijder au ratat. Maxi a transformat. Şi gata tortura: 2-4.

625633-olanda-argentina-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-au recules pentru Di Stefano
Înaintea partidei de aseară s-a ţinut un moment solemn în memoria lui Alfredo Di Stefano, decedat luni, la 88 de ani. Interesant este că debutul unui alt Mondial, cel din 1978, a fost marcat de moartea unui alt nume de legendă al Realului, Santiago Bernabeu. Şi meciurile de atunci au început cu un minut de reculegere.

Surpriză: a jucat De Jong!
Marele absent al Olandei în partida precedentă, închizătorul Nigel de Jong, a fost introdus aseară în teren. Deşi, după accidentarea suferită în partida cu Mexic, medicii l-au anunţat că Mondialul s-a încheiat pentru el! Se pare însă că diagnosticul iniţial, ruptură la un aductor, a fost greşit. Cînd a fost schimbat în "optimi", De Jong a devenit fotbalistul olandez schimbat cel mai rapid la un CM (9 minute).

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
helioglobalus
helioglobalus  •  10 Iulie 2014, 17:44

cel mai urât meci pe care l-am văzut în viaţa mea , şi am văzut câteva mii!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Iulie 2014, 12:55

2 a fost numărul driblingurilor făcute de portarul Cillessen; numai Kuyt şi Robben au avut mai multe la batavi: 3 ___ Întîia semifinală de Mondial din istorie încheiată 0-0 după 120 de minute. O partidă în care Messi a atins prima minge în careu cînd a bătut penaltyul. Înfiorător! ___ Final de timp regulamentar. Argentina, trei mingi cadrate. Olanda, ZERO! _______________________ si asta e tot. urmeaza Finala.

manita7degete
manita7degete  •  10 Iulie 2014, 12:25
Postat de bogdzsch pe 10 Iulie 2014, 11:33

mi se pare mie sau tu esti putin cam prost?

Daca vezi in ceata....Cum dracului il vezi pe Hormonel pe teren?!E un punct mic,mic,mic..... Balonasul ii apartine altcuiva.Pa!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează