INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  URUGUAY - PORTUGALIA 2-1

"Cel mai important lucru din viața ta e «Golul de înghețată»! Este ceva magic" » Cavani a răpus Portugalia și nu a uitat de cel mai fericit moment al copilăriei

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 01 iulie 2018 12:34

Edinson Cavani, autor al unei "duble" în supervictoria Uruguayului cu Portugalia, 2-1, nu a uitat de premiul promis de antrenor în copilărie pentru reușita de final. A deschis și a închis tabela contra campioanei Europei și visează la gloria mondială. 

El Matador Cavani mai bun decât Ballon d'Or. Ronaldo n-a reușit niciun gol dincolo de faza grupelor la Mondiale, iar Cavani a dat două în 70 de minute la Soci! Edinson a deschis și a închis tabela cu Portugalia, reamintindu-și de vremurile copilăriei paupere și de recompensa promisă de antrenorul său pentru autorul golului de final.

"Pentru o zi, ești ca un rege!"

"Cel mai important lucru din viața ta e «Golul de înghețată»! Este ceva magic. Trebuie să vorbesc cu cei de la PSG despre asta. A fost genială ideea organizatorilor campionatului de juniori din Salto. Cum să motivezi niște copii de șase ani, indiferent de scor? Faci o regulă: copilul care înscrie ultimul gol al meciului primește o înghețată! Poate fi și 8-1. Nu contează. Sentimentul pe care îl ai atunci e incredibil! Bucurie pură! Vei primi o înghețată cu ciocolată? Va fi una cu Mickey Mouse? Pentru o zi, ești ca un rege!", i-a scris atacantul de azi puștiului în vârstă de 9 ani, poreclit "Cheliosul". Scrisoarea lui a fost publicată sâmbătă în "Player's Tribune".

Cavani n-a uitat nici vorbele tatălui, rostite mereu când ieșea la joacă pe stradă: "Din clipa în care păşeşti pe teren, este vorba numai despre fotbal. Nimic din afara terenului nu te va ajuta să ai succes în interiorul lui".

"Eşti născut în Uruguay, în Salto. Vezi fotbalul într-un alt mod. Uruguayenii nu se pot relaxa niciodată. Atunci când oamenii îmbracă tricoul naţionalei, se simte în aer mândria pe care o purtăm"

"Care e visul tău? O să ajungi să joci pentru naţională și la Mondial, iar acest lucru te va face să plângi. O să conduci maşini scumpe şi o să ai mulţi bani, dar aceste lucruri nu te vor face fericit"
Edinson Cavani, atacant Uruguay, în scrisoarea din Player's Tribune

"Dumnezeu vrea ca accidentarea să nu fie gravă"

Ales omul meciului cu Portugalia, Cavani a fost obligat să iasă în minutul 74, din cauza unei leziuni la coapsă: "Am simţit o durere și am fost schimbat. Mă bazez însă pe colegii mei, Vom vedea ce va fi mai departe. Dumnezeu vrea ca accidentarea să nu fie gravă".

Edinson a plâns de bucurie la final: "Sunt fericit și foarte mulţumit de ce s-a întâmplat pe teren! Mă bucur că am ajuns până aici! E emoţionant și n-am cuvinte să descriu ceea ce simt!" 

PROGRAMUL COMPLET AL OPTIMILOR

  • Franța - Argentina 4-3 Detalii AICI
  • Uruguay - Portugalia 2-1 Detalii AICI
  • Spania - Rusia, 1 iulie, ora 17:00;  Moscova
  • Croația - Danemarca, 1 iulie, ora 21:00; Novgorod
  • Brazilia - Mexic, 2 iulie, ora 17:00; Samara
  • Belgia - Japonia, 2 iulie, ora 21:00, Rostov
  • Suedia - Elveția, 3 iulie, ora 17:00; Sankt Petersburg
  • Columbia - Anglia, 3 iulie, ora 21:00, Moscova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează