INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN RUSIA

Corespondență din Rusia // Jurnalistul GSP, implicat într-un accident în Rusia

Cele două mașini lovite în intersecția din Kaliningrad // FOTO Theodor Jumătate
Cele două mașini lovite în intersecția din Kaliningrad // FOTO Theodor Jumătate

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 11:25

Miercuri seară, după ce am plecat de la stadion, Loganul în care eram a fost lovit din spate de un Volkswagen Jetta.

  •  Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din Rusia pe durata Campionatului Mondial.

Mi-e tot mai limpede. Peripețiile nu se vor opri până când nu voi părăsi Rusia. Nu mai sunt atacat de nimeni în metrou, nici nu-mi mai uit telefonul cine știe pe unde, dar am accident.

Loganul și americanul de la ESPN

Miercuri, după conferința belgienilor și sfertul de oră permis la antrenamentul oficial, m-am învârtit vreo 20 de minute în jurul stadionului, pentru că taximetristul înțelesese că trebuie să vină în altă parte să mă ia. Văzând mașina, mi s-a făcut dor de casă. Un Logan albastru metalizat mă aștepta. Avea emblemă de Renault, însă tot Loganul nostru era.

Nici nu apucasem să plecăm. Un reporter american, Chris, de la ESPN, nu reușea nici el să găsească un taxi și ne-a rugat să-l ajutăm. Șoferul i-a căutat pe aplicația de pe telefon, nu a găsit, așa că m-a întrebat dacă îl putem lua cu noi. "Sigur îl luăm". Nu era departe. Chris voia să ajungă la catedrala gotică, simbolul vechiului oraș prusac Königsberg.

Pericol în giratoriu

Am făcut un mic ocol, americanul a coborât, iar noi ne-am continuat drumul. Însă, vreo cinci sute de metri mai departe, s-a oprit brusc, violent.
La Kaliningrad, orice sens giratoriu e un pericol, pentru că fiecare șofer vrea să treacă mai repede, intersecția se aglomerează, iar autoturismele avansează unele printre altele, la mica înțelegere. Cine intră în giratoriu are și nu are prioritate aici.

"Bine că suntem sănătoși"

Taximetristul meu se angajase corect, aproape că ieșeam din intersecție, când o bubuitură din spate ne-a împins la maximum în centurile de siguranță. Fără ele, posibil să fi dat cu capul de bord.

Mai avusesem un accident rutier și la Sankt Petersburg, dar mic, Skoda lovită scăpase teafără. Loganul suferise ceva în colțul din dreapta-spate. Și Volkswagenul Jetta al celui vinovat avea aripa stânga-față înfundată.

Șoferul a chemat un coleg să mă ia, iar el a rămas împreună cu cei din VW să aștepte poliția. Părea resemnat: "Se întâmplă accidente. Bine că suntem sănătoși". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
bazileon
bazileon  •  29 Iunie 2018, 15:18

Bubuitura era de la balena Goliath.

radumatei
radumatei  •  29 Iunie 2018, 15:08

Jumatate asta e ca Pierre Richard in filmul ala cu contabilul zapacit trimis undeva prin Mexic, ala dadea de necazuri la tot pasul.

mache01
mache01  •  29 Iunie 2018, 13:43

Am impresia ca nici nu a plecat asta in Rusia si scrie de acasa, la ce articole scoate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează