INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  "SFERTURI" / RUSIA - CROAȚIA, SÂMBĂTĂ, 21:00, TVR1, GSP.RO

Cu temele făcute » Portarii eroi ai rușilor și croaților, Akinfeev și Subasici, au povestit cum stau cu presiunea și cu psihicul în momentele-cheie de la penalty-uri

Igor Akinfeev, parând lovitura de pedeapsă a lui Iago Aspas FOTO Reuters
Igor Akinfeev, parând lovitura de pedeapsă a lui Iago Aspas FOTO Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 18:52

Rusia - Croația va fi primul duel din 1990 încoace, de la finala câștigată de nemți în fața argentinienilor, când se vor întâlni două echipe ce s-au calificat în fazele eliminatorii în urma loviturilor de departajare. Eroii au fost portarii Igor Akinfeev și Daniel Subasici.

Ei vor fi în prim-plan și sâmbătă. "Nu ne antrenăm pentru 11 metri, sincer. Doar luăm informații cât mai multe despre fiecare adversar. De exemplu, eu mi-am făcut temele, doi dintre spanioli s-au nimerit să fie executanți la penalty-uri și amândoi au tras așa cum anticipasem", a povestit portarul Sbornaiei.

Șuturile lui Koke și Iago Aspas au fost blocate de cneazul Igor. "Nu trebuie să fii un mare deștept la penalty-uri, să trimiți portarul advers spre un colț ca să dai tu în celălalt, astfel e mai ușor să greșești. Golovin și Cerișev au închis ochii când au tras, dar au marcat, așa trebuie!".

"Să atace rușii!"

Subasici e de aceeași părere cu vedeta Croației, Luka Modrici, care spunea "De acum, doar cerul este limita". "Rusia? Are jucători excelenți, o echipă mare. Joacă acasă în fața propriilor suporteri, la Soci, va fi și mai greu pentru noi. Dacă vom ataca din start? Ei joacă acasă, ei trebuie să atace".

Pregătiți și de penalty-uri, iar? "Întotdeauna. Eu sunt sigur pe mine orice ar fi. Și înainte de meciul cu danezii am salvat de cinci sau șase ori la antrenamente astfel de lovituri. Trebuie să rezistăm fiindcă presiunea e enormă", a mai precizat portarul lui Monaco, care i-a blocat pe Eriksen, Schone și Nicolai Jorgensen.

2 meciuri
au avut croații anterior în istoria Mondialelor cu echipele gazdă, ambele pierdute: 1-2 cu Franța în 1998, 1-3 cu Brazilia în 2014

6 formații gazdă
au cucerit trofeul suprem când țara lor a organizat CM: Uruguay (1930), Italia (1934), Anglia (1966), RFG (1974), Argentina (1978) și Franța (1998)

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

calendar06.07
calendar17:00 Uruguay - Franța
calendar21:00 Brazilia - Belgia

calendar07.07
calendar17:00 Suedia - Anglia
calendar 21:00 Rusia - Croația

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează