INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ISLANDA

Cum a ajuns Islanda sperietoarea granzilor » Cele 4 idei SIMPLE care au dus fotbalul islandez pe culmile gloriei

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iunie 2018 13:49

Islanda a reușit una dintre marile surprize ale acestui turneu final mondial, 1-1 contra Argentinei lui Messi, și universul fotbalului s-a întrebat care e cheia succesului unei națiuni cu doar 335.000 de locuitori.

The Playmaker a căutat răspunsul la sursă și concluzia poate fi una singură. "Islandezii nu dețin o rețetă a succesului. E vorba despre un cumul de factori care au dus la acest succes", după cum precizează Dagur Dagbjartsson, coordonatorul Centrului de Formare a Antrenorilor din federația de fotbal islandeză.

lucrezi cu ce ai

E frig, se întunecă devreme. Soluția? Construiești 112 terenuri sintetice, acoperite, în decurs de 18 ani. 

Copiii au alte preocupări. Ce poți face? Amplasezi terenurile în preajma școlilor pentru a-i atrage pe cei mici către fotbal. 

Nu sunt tehnici. Joci ca Spania? Nu, construiești jocul echipei prin prisma calităților formației: forță, organizare și etică.

"Normal că am vrea să avem mingea, dar dacă am încerca să jucăm precum Spania probabil că am fi o versiune proastă a naționalei iberice. Încercăm să ne concentrăm pe calitățile noastre, adică organizare, muncă, etică, faze fixe", a explicat Dagur.

Antrenorii au fost școliți. "Am implementat un sistem de licențiere propriu, pentru că Islanda nu are campionat profesionist, iar cei care își doreau să devină antrenori trebuiau să îndeplinească anumite condiții”, a adăugat coordonatorul Centrului de Formare a Antrenorilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
kcain
kcain  •  18 Iunie 2018, 14:42

asa e si la noi, ne-au copiat :) daca jucam cu islanda cred ca luam scor de neprezentare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează