INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - POLONIA, VINERI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

FOTO ”Copacul” extravagant » Incursiune spectaculoasă prin viața și cariera inamicului numărul unu al ”tricolorilor” în meciul cu Polonia

Alături de tatăl său +4   FOTO
Alături de tatăl său

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2016 00:00

O incursiune inedită prin viața și cariera inamicului numărul unu al ”tricolorilor” la meciul de vineri: refuzat de Lech Poznan la 17 ani pe motiv că arată ca un arbore, căsătorit cu o campioană de karate, posesor al unei colecții uimitoare de mașini de lux.

În vârstă de 28 de ani, Robert Lewandowski s-a născut la Varșovia din părinți cu puternice legături sportive. Tatăl său, Krzystof, a fost campion național de judo și fotbalist la Hutnik, în divizia secundă.

Mama, Iwona, a jucat volei la AZS Varșovia. Golgeterul leșilor mai are o soră, Milena, care a evoluat în naționalele juvenile ale Poloniei.

Primii șapte ani ca fotbalist i-a petrecut la mici cluburi din capitala poloneză, apoi a trecut la Delta Varșovia în L3, unde, la 16 ani, a marcat 4 goluri într-un sezon.

La 17 ani, antrenorul Franciszek Smuda a refuzat să-l accepte la prima echipă a lui Lech Poznan, explicând că nu are nevoie de un copac în ofensivă.

Robert și-a luat în scurt timp revanșa, a devenit golgeter în L3 (15 goluri) și L2 (21 goluri) cu Znicz Pruszkow, după care Lech l-a readus în curte. Iar debutul din iunie 2008 a fost perfect: a marcat singurul gol al partidei din Cupa UEFA cu Hazar Lankaran (Azerbaidjan).

Este căsătorit cu Anna, o superbă poloneză medaliată cu bronz la Mondialele de karate din 2009. Cuplul a fost denumit drept "Polish Beckhams" de media germană pentru asemănarea cu originalul britanic David&Victoria: prezențe la evenimente publice, milioane de fani, expunere agresivă în social-media, acțiuni caritabile, stil de viață extravagant. Soția are un merit însemnat în explozia atacantului, ajutându-l în materie de nutriție și pregătire fizică.

Lewandowski deține un luxos apartament în Varșovia, pe care ar fi plătit circa 7 milioane de euro, locuința fiind într-un zgârie-nori cu vedere panoramică asupra capitalei.

De asemenea, are o proprietate de vacanță vestită în nord-estul Poloniei, în aria lacurilor Mazuriene, o zonă mirifică unde Lewa se retrage deseori cu familia și prietenii.

Garajul lui Lewandowski este un showroom de lux: Ferrari F12 Berlinetta, Porsche Cayenne GTS, Mercedes CL63 AMG, Audi RS7 Sportback, Lamborghini Gallardo, Audi R8.

Atacantul Poloniei e un împătimit al cailor putere, inclusiv al călătoriilor cu motocicletele, pe care, pe când era la Dortmund, clubul i le-a interzis prin contract pentru a nu se expune unor accidente grave.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
andrei1337
andrei1337  •  09 Noiembrie 2016, 10:12

Mai bine il impresaria Ana-***-Prodan, poate acum era un fotbalist de succes la ***, s a ratat, saracul, la Bayern.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează