INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ARGENTINA - CROAȚIA 0-3

Jucătorii sunt mai influenți ca șefii, iar Messi&Co se transformă într-o generație de loseri! 5 motive pentru care Argentina a ajuns pe marginea prăpastiei

Argentina, foto: reuters
Argentina, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iunie 2018 11:05

Publicația argentiniană Ole a analizat cauzele dezastrului din naționala "pumelor", învinsă aseară de Croația, 0-3. Jurnaliștii au identificat 5 motive care au făcut ca Argentina să fie cu un pas afară de la Mondial.

1. Criza de la Federație

Era post-Grondona (nr. fostul președinte al Federației Argentiniene, 1979-2014) a fost letală pentru fotbalul argentinian. După moartea celui care a gestionat absolut totul timp de 35 de ani, a existat o confuzie la nivel de conducere. Fără Grondona, conducerea a rămas descoperită, fără un proiect instituțional și sportiv. Li s-a dat mai multă putere jucătorilor decât ar trebui să aibă. Asta a făcut ca, cel puțin la nivel de națională, jucătorii să fie mai importanți și mai influenți chiar decât șefii.

2. Eșecul în privința alegerii selecționerilor

Naționala a ajuns să aibă 3 selecționeri într-un singur an. După ce s-a renunțat la Gerardo Martino, apoi la Bauza și s-a ajuns la Sampaoli. Unul dintre ei, Bauza, a fost ales printr-un "casting" și a fost cel care a stat cel mai puțin la cârma primei reprezentative, doar 8 meciuri. Și alegerea lui Sampaoli s-a făcut într-un cadru necorespunzător. AFA a trebuit să-i plătească lui Sampaoli clauza de reziliere cu Sevilla. Nici el nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Argentina s-a calificat cu greu la Mondial, iar acum e aproape să fie eliminată din faza grupelor.

3. Haosul de la juniori

Problemele de la naționala mare au avut ecou și la naționalele de tineret. Iar consecințele pe termen lung pot fi și mai mari. După eșecul de la JO de la Rio, unde a mers un antrenor interimar (Julio Olarticoechea) cu un grup de puști fără nicio pregătire, totul urmare a lipsei unui proiect sportiv serios. O comisie a Federației a realizat un casting pentru un coordonator al categoriilor de tineret. S-au prezentat 44 de proiecte, dar a fost numit unul care nu a luat parte la concurs: Claudio Ubeda. Mandatul lui s-a terminat cu eliminarea în prima fază a Mondialului U20. Va fi nevoie de o perioadă lungă pentru reconstrucție.

4. Dilema Messi

De-a lungul timpului, nu a existat cineva care să-l facă pe Messi să joace ca la Barcelona, nu i s-a putut crea o echipă pentru ca cel mai bun fotbalist din lume să strălucească. A fost și principala grijă a tuturor antrenorilor care au pregătit Argentina. La acest Mondial, mai mult decât oricând, Messi a părut complet anihilat de adversari. De la cât de mult au căutat să profite de potențialul lui și să construiască echipa în jurul lui, Argentina a sfârșit prin a-și pierde identitatea. Și Messi are partea lui de vină: în Rusia, până acum, a părut absent, izolat, fără să-și asume rolul de lider, așa cum se aștepta de la el.

5. Greutatea finalelor pierdute

Argentina încă nu a trecut peste finalele pierdute. Cei care le-au trăit nu pot scăpa de această povară, cei noi, care n-au trăit momentul din teren, empatizează cu restul. Frustrarea de a pierde finala CM 2014 și cele două din Copa America, 2015, 2016, revine ca o povară eternă, mai ales când presiunea crește, când teama de un alt eșec se apropie. Astfel că, va fi dificil să iasă din acest abis.

CALCULELE CALIFICĂRII: CUM MAI POATE AJUNGE MESSI ÎN "OPTIMI"

Argentina are un singur punct după primele două partide și nu mai stă la mâna propriilor rezultate. Mai jos, toate scenariile calificării.

Dacă Islanda bate Nigeria azi...

  • Argentina trebuie să bată neapărat Nigeria în ultima etapă
  • Croația trebuie să câștige contra Islandei în ultimul meci
  • Argentina să aibă un golaveraj mai bun decât nordicii

Dacă Islanda și Nigeria termină la egalitate...

 
  • Argentina trebuie să bată în ultima etapă Nigeria
  • Islanda să nu câștige contra Croației

Dacă Nigeria bate Islanda...

  • Argentina trebuie să câștige contra Nigeriei în ultima etapă
  • Islanda să nu bată Croația
  • Dacă Islanda bate Croația, golaverajul sud-americanilor trebuie să fie mai bun decât al nordicilor

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  22 Iunie 2018, 13:33

Astia cu trei finale sunt generatia de loseri, la noi cu zero finale sunt de aur.

10200521595797832
Dan Badea  •  22 Iunie 2018, 12:04

Ce articol de *** Mai bn analizati situatia din tara noastra decat cea din Argentina.. Noi avem barna in ochi si discutam despre paiul din ochii altora"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  22 Iunie 2018, 11:58
Postat de gigi_becali_8 pe 22 Iunie 2018, 11:45

Messi este departe de valoarea lui C.Ronaldo... urmariti golurile marcate de Ronaldo : nu sunt goluri marcate pentru ca echipa Portugaliei joaca toate mingiile pe el, ci sunt goluri marcate pentru ca Ronaldo s-a luptat, a pus osul la munca, a scapat de marcaj , s-a demarcat, a alergat, etc... L-a ajutat si norocul ( vezi mingea scapata de portar pe sub el ) dar a muncit el, nu a muncit echipa pentru el... Apoi urmariti apatia lui Messi pe teren.... Ronaldo si-a dovedit valoarea si in campionatul portughez, si in cel englez, si in cel spaniol, si in cel European.... Messi nu poate straluci decat la Barcelona. Asta arata cine e numarul 1...

Nu e vorba neaparat de valoare cat de mentalitate. Ronaldo e crescut in Portugalia si a jucat la Sporting. Pentru el meciurile pentru au alta semnificatie. In plus e viu, cu toate calitatile si de defectele lui(ca are destule). Messi e doar un robotel

Vezi toate comentariile (5)
Comentează