INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ISLANDA - CROAȚIA 1-2

FOTO + VIDEO Finalsson târziu » Croația o învinge norocos pe Islanda, 2-1, și spulberă visul nordicilor

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2018 17:48

Islandezii au ratat calificarea contra trupei "B" a Croației, dar ultimul loc din grupa D a sperat până în minutul 90. Croații s-au impus însă cu 2-1.

  • Croația termină neînvinsă grupa D de la Mondial și va da în optimi peste Danemarca.  

Cu 9 jucători schimbați față de victoria entuziasmantă cu Argentina, Croația și-a invitat, chiar dacă fără pâine și sare, adversara în propria jumătate. Islanda, care, în cazul unei victorii la aceeași diferență cu Messi&co, mergea mai departe, a compostat biletul și s-a pus în fața porții lui Lovre Kalinici.

Iar când Finnbogason a nimerit poarta, goalkeeperul lui Gent a fost acolo. Plus la șutul minunat al căpeteniei vikinge Gunnarsson, care ar fi pus jar în celălalt meci.
Islanda s-a stins, însă, imediat după pauză, la fel ca-n înfrângerea cu Nigeria. Și a uitat, pentru câteva zeci de minute, de balaurul trezit, dincolo, de golul lui Messi.

Repriză carusel

Pentru că, după un fulger al lui Badelj care a bubuit în transversală, tunetul s-a auzit la un singur minut după. Același închizător și-a așezat voleul și l-a bătut pe Halldorsson, rămas cu mândria de a-i para lui Leo o lovitură de la unsprezece metri.

Ingason a replicat cu o bară, însă, dincolo, Nigeria egalase. Și era din ce în ce mai complicat pentru "naționala" celei mai mici țări din istoria Mondialului.

Dar, într-un vârtej de final, Gylfi Sigurdsson a transformat, de data asta, un penalty. Și altfel s-a auzit "hu"-ul din tribune. Pentru că, ajutați de-un gol argentinian, islandezii aveau un sfert de oră să marcheze pentru calificare! Au fost. Rojo a punctat. Însă reușita a venit tot în poarta lor. Acum, ei navighează spre casă. Cu vântul lin an bucuriei că, la primul Mondial, au sperat până în minutul 90.

238 de minute
au trecut până când primul islandez a luat un cartonaș galben la un Mondial, Hallfredsson

3 islandezi
au jucat "acasă": stoperii Sigurdsson și Ingason și vârful Sigurdarson evoluează chiar la FC Rostov

Islanda - Croația 1-2
Au marcat: Sigurdsson '75 / Badelj '53, Perisici '90

Echipele de start: 

Islanda: Halldorsson - Saevarsson, Ingason, Sigurdsson, Magnusson - Gunnarsson, Hallfredsson - Gudmundsson, G. Sigurdsson, Bjarnason - Finnbogason
Rezerve:
Schram, Runarsson, Fridjonsson, Gudmundsson, Sigurdarson, Arnaso, Eyjolfsson, Skulason, Gilason, Traustason, Bodvarsson, Skulason
Antrenor:
Heimir Hallgrimsson

Croația: L. Kalinic - Jedvaj, Corluka, Caleta-Car, Pivaric - Modric, Badelj - Pjaca, Kovaci, Perisic - Kramaric
Rezerve: Livakovic, Subasic, Strinic, Lovren, Rakitic, Brozovic, Bradaric, Mandzukic, Rebic, Vida
Antrenor: Zlatko Dalic

Arbitru: Antonio Mateu Lahoz (Spania)
Stadion: Rostov

 

Clasament final Grupa D

1. Croația 3 meciuri, 9 puncte
2. Argentina 3 m, 4 p
3. Nigeria 3 m, 3p
4. Islanda 3 m, 1 p
 
 

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  27 Iunie 2018, 10:26

Acasson, finalsson - ce glumiţe tâmpite !!!!!!!!!!!!!!!

cneius
cneius  •  27 Iunie 2018, 09:22

Prosti croatii, o puteau elimina pe Argentina daca jucau mai "moale"...Poate se vor reintilni cu ea in fazele superioare si le va parea rau !

spinoza
spinoza  •  27 Iunie 2018, 08:15

Islanda nu este o mare echipa! Mingi pe sus, bubuite de catre aparatori spre varfuri si jocul incalcit la mijloc.Cam atat am vazut la Islanda. In rest au o galerie frumoasa!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează