INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  RASISM

Măsuri severe luate de FIFA pentru Mondial » Arbitrii pot decide întreruperea meciurilor din cauza rasismului din tribune

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 08 iunie 2018 11:16

Temerile legate de producerea unor astfel de incidente, tot mai frecvente pe stadioanele din Rusia, face ca măsurile luate de forum mondial să fie mai severe. Trei observatori vor sta cu ochii în patru. 

FIFA nu vreau să audă de rasism la Mondiale, intensificând campaniile de combatere și adoptând măsuri și mai severe la proximul turneul final. Arbitrii vor avea puteri mai mari și vor fi obligați să suspende ori chiar să oprească definitiv meciurile în cazul unor incidente repetate în tribune.

Nu mai puțin de trei observatori vor fi la fiecare partidă pentru a supraveghea atent comportamentul fanilor, mai ales că pe stadioanele din Rusia s-au înmulțit îngrijorător cazurile de rasism în ultimul campionat, dar și la unele acțiuni ale echipei naționale.

Și Rose se teme

Centralii au la îndemână și avertizarea prin intermediul unui anunț făcut la stația de amplificare de crainicul arenei. Dacă actele de rasism persistă după prima întrerupere a partidei afectate de astfel de incidente, se poate merge până la abandonarea jocului, cu consecințele grave de rigoare în defavoarea echipei ai cărei fani sunt în culpă.

Recent, și englezul Danny Rose s-a plâns de rasism și se teme să nu fie iarăși o victimă. Francezii au avut parte de un tratament similar și e de așteptat ca fotbaliștii de culoare să fie ținte la CM.

Asistent exclus pentru corupție!

Nici n-a început bine turneul că un arbitru a fost scos din lot. Kenyanul Aden Marwa a fost prins în flagrant acceptând o mită de 500 de euro din partea unui jurnalist ghanez, care s-a dat drept oficial FIFA.

Asistentul a încălcat codul de etică al forului mondial și a ieșit de pe lista celor 63 de tușieri de la CM. Marwa, 41 de ani, profesor de chimie și fizică, era printre cei doar 4 asistenți africani admiși în Rusia. A pierdut pentru nimic 20.000 E, suma de start pentru prezența la Mondiale, pe lângă indemnizațiile la fiecare meci oficiat.

Vezi și: Englezii se blindează în Rusia! Vor gard de 6 metri în jurul cantonamentului + avertisment pentru fanii care fac deplasarea la Mondial

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  08 Iunie 2018, 11:33

"consecințele grave de rigoare în defavoarea echipei ai cărei fani sunt în culpă." - greu de demonstrat in 2-3-5 minute cat poti intrerupe un meci sau sa-l cuntinui. Bla-bla-bla...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close